a to samo l4 ciążowe nie jest dowodem ciąży?U mnie jak zobaczą ciążowe l4 to zaświadczenie potrzeba
reklama
Justyna16235
Fanka BB :)
Ja mam wizytę dopiero 30 mają, wg. moich obliczeń to będzie 8+0. A dzisiaj do pracy od 9 do 21-to stojąca praca, ale co gorsze dziś sama na zmianie;( z kim tu pogadać?
Nie trzeba zaświadczenia bo samo l4 z kodem B jest poinformowaniem pracodawcy o ciąży i wystarczy żeby wypłacić 100% chorobowego. Inna sprawa że niektórzy tego wymagają, chociaż nie powinni.Dokładnie tak. B jest na ciążę więc po L4 widac że ciążowe, ale mnie po prostu zastanawia czy jeszcze zaświadczenie nie trzeba donieść. Nikt ode mnie tego nie woła póki co, ale moja kierowniczka nie wszystko umie dopilnować a ja nie chcę problemów później.
Ale już wiem że L4 całą ciąże noszę do pracy - dzięki dziewczyny
Ja bbiorę jedną. Do tego d3 i jodid i zadnych innych witamin ciazowych.Ja też muszę przetrwać kolejny dzień w pracy ,to jak walka o życie ...ile bierzecie kwasu ? Jedna czy dwie tabletki?
Dzisiaj będzie emocjonujaco z tymi wszystkimi wizytami
Kokoszka356
Ja biorę jedna tabletkę + jedna prenatal uno w której też jest kwas foliowyJa też muszę przetrwać kolejny dzień w pracy ,to jak walka o życie ...ile bierzecie kwasu ? Jedna czy dwie tabletki?
Misza95
Moderator
Hej, piekny dzien sie zapowiada [emoji4] powinnam wstac i ogarniac sie na wizyte, ale tak jak niektore z Was ciagle jestem spiaca [emoji4] ja biore tylko pregna plus, tam juz jest kwas foliowy.
Milego dnia, trzymam kciuki za kazda wizyte i prosze o kciuki za moja [emoji110]
Milego dnia, trzymam kciuki za kazda wizyte i prosze o kciuki za moja [emoji110]
Kokoszka356
Trzymam i czekamy na relacje!Hej, piekny dzien sie zapowiada [emoji4] powinnam wstac i ogarniac sie na wizyte, ale tak jak niektore z Was ciagle jestem spiaca [emoji4] ja biore tylko pregna plus, tam juz jest kwas foliowy.
To kwestia genetyki, jeśli masz mieć to i tak wyjdą. Oczywiście smarować nie zaszkodzi, ale raczej nie zapobiegniesz:/ Może być i tak że nie będziesz mieć wcaleJak myślicie, warto byłoby stosować coś profilaktycznie na rozstępy?
reklama
To mnie nie pocieszylas moja mama ma cały brzuch w rozstepach...To kwestia genetyki, jeśli masz mieć to i tak wyjdą. Oczywiście smarować nie zaszkodzi, ale raczej nie zapobiegniesz:/ Może być i tak że nie będziesz mieć wcale