reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Super, ze wszystko dobrze! [emoji4] a na kiedy masz termin? Wiekszosc dziewczyn juz prawie w polowie ciazy albo dalej [emoji4]

30.01 [emoji6] a i pytałam o kwas foliowy bo któraś pisała, że tylko do jakiegoś tygodnia się bierze. Mówił, że przez całą ciąże brać i jeszcze nawet w okresie karmienia

reklama
Ja tez rocznik 86 ;) i termin na 4.01, z aplikacji na 2.01 a z usg na 29.12. Wolałabym jednak urodzić juz po nowym roku chociaż jak juz pisałam wcześniej to pewnie wody mi odejdą przy wigilijnym barszczu ;) Sama mam urodziny tuż przed świętami i pamiętam, że jako dziecko nie byłam z tego zadowolona ;)
Ja też z rocznika 86 i mam termin 7/8.01 ale marzę żeby urodzić na koniec grudnia. Sama mam urodziny 31.12 i dla mnie grudzień zawsze wiąże się z super wspomnieniami, urodziny, święta, sylwester... I ma ten klimacik, styczeń zawsze wydawał mi się szary i bury, ale jeśli dzisius będzie chciał być jednak styczniowy to i ten miesiąc polubie:)

Mi to mięciutko było pod głową [emoji16]
I mimo że jej nie przekręcałam to i tak spało mi się z nią dobrze [emoji6]Daj jeszcze szanse, może się przekonasz do tej poduchy [emoji5]
Mam tą samą poduchy już od 2 miesięcy i jest świetna.,nie wyobrażam sobie bez niej spac:)

ja również po wizycie wszystko w porządku kolejna wizyta 11.09

Super :)

Ja juz po wizycie. Wszystko ok. Szyjka dluga wiec u mnie to sztywniecie macicy jest naturalne, tak stwierdzil, szczegolnie przy lezeniu. :) trzymam kciuki za reszte wizyt.

Inka mam nadzieje,ze leki podzialaja I szyjka na nowo sie u Ciebie wydluzy.

Super wieści :-)

Jestem po wizycie, wszystko dobrze, pH pochwy 4,0 czyli dobre, szyjka zamknięta. Bejbik ma już 15 cm, waży 156 g. Dziś 15+6, z usg starsze o 6 dni. Wszystkie narządy wykształcone. Pomierzył obwód główki, klatki piersiowej, długość kości udowej. Wszystko w najlepszym porządku[emoji4] a no i wszyscy u mnie w rodzinie obstawiali chłopca, a gin powiedział że 90% dziewczynka [emoji7] ale była niekorzystnie ułożona do rozpoznania płci;) nie mógł się dokopać między nóżki [emoji23] ale że nic nie widział między nogami to stwierdził, że dziewczynka[emoji6]

Świetne wieści:) Gratuluję [emoji175]

Wczoraj przyszła do mnie poducha do spania ,pierwsza noc za mną [emoji2]Pisałam wam że jestem wierci dupą i przekręcam się z boku na bok z million razy i szczerze ,tak za każdym razem nie chcę mi się jej przekręcać [emoji23][emoji23]Być może to Kwestia przyzwyczajenia, ale ogólnie jest wygodna [emoji6]

Zapłaciłam za nią 61zł z przesyłka na allegro [emoji846]Zmierzyłam ją i porównałam do tych droższych i jest trochę mniejsza, ale nie żałuję bo jest naprawdę wygodna [emoji6]Zobacz załącznik 888052

Super :)

Szczęśliwe Mamusie Styczniowe [emoji4]

[emoji110][emoji110][emoji110]za wizyty

14.08:
@violetta.sc wizyta,
@bojąca wizyta,
@Kuskus wizyta

16.08 - @olakaczmarek7 połówkowe, @Kicia_83 wizyta @Olusiaczek19 wizyta, @Linoone wizyta, @madzialeenka84 wizyta, @Justi31 wizyta, @Maharet wizyta
17.08 - @Anga79 wizyta
20.08 - @MojrAnka połówkowe, @paulenka91 połówkowe, @Dariana wizyta, @Ilona80 wizyta, @eulalia83 wizyta, @Inka91 wizyta
21.08 - @eulalia83 połówkowe, @asiaxkk wizyta, @Michalina2018 połówkowe
22.08 - @Talka92 wizyta, @Asia92 wizyta, @alla31 wizyta, @Wk007 połówkowe
23.08 - @Misza95 połówkowe + URODZINY [emoji512] @Kokoszka356 połówkowe, @Anga79 połówkowe, @Moni2791wizyta
24.08 - @Ilona80 połówkowe, @Justyna16235 połówkowe
27.08 - @Zuzanka1402 połówkowe, @reqiem wizyta, @Monika11118 wizyta, @Veronika_k połówkowe, @Kuskus połówkowe, @Margot86 prenatalne, @sweetdream09 połówkowe, @Lilli1234 połówkowe
28.08 - @Asia92 połówkowe, @AniaWaa połówkowe, @marzenka1810 połówkowe, @justys0702 wizyta
29.08 - @Talka92 połówkowe + URODZINY! [emoji512], @asiaxkk połówkowe, @olakaczmarek7 wizyta
30.08 - @Asiula86 wizyta, @perell wizyta, @Lilli1234 wizyta, @sweetdream09 wizyta, @Moni2791 połówkowe
31.08 - @Camilla29love wizyta
03.09 - @Tasza wizyta, @martag86 wizyta
04.09 - @bojąca połówkowe, @Linoone połówkowe, @Malwina1985 wizyta
06.09 - @kropka4x4 wizyta
07.09 - @arielka94 wizyta
10.09 - @Margot86 wizyta
13.09 - @Malwina1985 połówkowe
19.09 - @Tasza połówkowe, @Justyna16235 wizyta
20.09 - @Asiula86 połówkowe
25.09 - @kropka4x4 połówkowe

Piszcie swoje wizyty to dopisze do kalendarza [emoji4]

Link do: Styczniówki 2019r.

Link do naszej tabelki. Jakby było trzeba coś dopisać/zmienić to prosze o info [emoji4]

Wiola, Ula, Asia kciuki za wizyty i czekamy na info! Dzisiaj fajna pogoda, 22st i jest czym oddychać! U Was też czy nadal upał? Miłego dnia wszystkim! [emoji173][emoji171][emoji169][emoji170][emoji172][emoji173]

Kciuki za wizyty[emoji110] [emoji110] [emoji110]

U mnie będzie - Elena mimo sprzeciwow rodziny [emoji4]

Ładnie :)

Z resztą wszystkie imiona naszych dzieciaczków ładne :)

Macie już wybrane imie dla dziewczynki lub chłopca? :)

U nas najprawdopodobniej synek i będzie miał na imię Mateusz :) jeśli jednak okazałoby się że będzie dziewczynka to Kaja :-)

Czyli ja się trzymam kurczowo 10stycznia[emoji6]za tydzień wizyta a już się boje i do tego połówkowe!!!
Czy wy też się boicie?

Ja się nie boję, nie mogę się doczekać wizyty :)

To bez znaczenia bo dzieko i tak samo wybierze termin. P.s u Ciebie tylko inny mówiąc A są.wsrod nas pewnie takie która zalapią się na inny rok [emoji6]

Mam nadzieję, że urodzę już w 2019 ;) ale jak piszesz może być różnie

Witam wszystkie w piękny słoneczny poranek :-) :) u mnie od wczoraj katar i ból gardła mam nadzieję że przejdzie, życzę miłego dnia ;)

Zdrówka :*

Jeśli chodzi o termin z om 27 stycznia a z usg 26 wiec mała roznica ;)

U mnie to nawet różnicy nie ma bo z OM i USG termin na 15.01 :)

My właśnie idziemy do kina :-) dawno nie byliśmy więc się bardzo cieszę :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry