reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
Sorki za braki w kalendarzu czy tabelce, ale wiecie mam ten urlop i cały czas z emkiem, a on to jak juz widzi telefon to marudzi [emoji23]
Nazekałam na zaparcia to teraz dla odmiany mam biegunke. Nic nie boli ani nic ale co jakis czas mnie łapie z nienacka.. Dzisiaj bylismy na rocznicowym obiadku to dziekowalam sobie samej, ze wybrałam knajpe tak blisko domu [emoji23]
Dzidziol dzisiaj troche sie pokrecil wiec ulga bo juz dwa dni tak słabo i schiz. Te co nie czują jeszcze -mowie Wam lepiej pozniej bo te słabe ruchy, a potem dwa dni ciszy to masakra!
Co do imion to dziewczynka to Natalia, a chłopak nie wiemy [emoji4]

U mnie też urlop z moim M. i on również jak widzi telefon to marudzi ;);) tak więc rozumiem Cię :)

Ja po wizycie. Z dzieckiem wszystko dobrze, wazy 170g. Poywierdzone na 100% chłopak :)
Problem tylko x moja szyjka... od ostatniej wizyty miesiąc temu skrocila sie o polowe... teraz ma 2,6cm. Dostalam dwa razy dziennie po 2tabletki luteiny plus duphaston dwa razy dziennie, magnez i nospa. No i kontrola za tydzień. To wszystko przez te twardnirnia brzucha, wiec jeśli ktoras z was tez je czuje, to nie zwlrkajcie i sprawdzajcie. Powiedzial, ze jesli w ciagu dwoch czy trzech kolejnych dni nie xauwaze poprawy, to mam jechac na sor sprawdzic czy dalej sir skraca ta szyjka.
Jesli to nie pomoze, to pesar i lezenie :(
Dobre wiesci jesli chodzi o dzidzie. Wspolczuje problemow z szyjka. Odpoczywaj jak najwiecej i odpusc sobie spacery. Trzymam kciuki, zeby bylo dobrze [emoji110] [emoji110]

Ale widzę, że wszystkie tradycyjne imiona. Może starsze córki pomogą w wyborze?
Najstarsza (6 lat) chce właśnie Kornelię, średnia (3 lata) ma to gdzieś, a najmłodsza nie mówi ;)

Marysia mi tu pasuje do tej Zosi [emoji4]
Mojemu mężowi się nie podoba, ale jemu to żadne się nie podoba. Chciał Laura, ale najstarsza mówiła larwa i jakoś odpadło ;P

Najstarsza (6 lat) chce właśnie Kornelię, średnia (3 lata) ma to gdzieś, a najmłodsza nie mówi ;)

Mojemu mężowi się nie podoba, ale jemu to żadne się nie podoba. Chciał Laura, ale najstarsza mówiła larwa i jakoś odpadło ;P
Myślałam, że masz trochę starsze córki [emoji6] Moje wybrały imię dla dziewczynki ( ale mają 13 i 9 lat) a my dla chłopca

Myślałam, że masz trochę starsze córki [emoji6] Moje wybrały imię dla dziewczynki ( ale mają 13 i 9 lat) a my dla chłopca
Mój dla chłopca już miał wybrane i chyba trochę ciężko mu przyjąć do wiadomości, że kolejna córka.. Niby mówi, żeby było zdrowe, ale wiadomo, że chciałby tego rodzynka

Mój dla chłopca już miał wybrane i chyba trochę ciężko mu przyjąć do wiadomości, że kolejna córka.. Niby mówi, żeby było zdrowe, ale wiadomo, że chciałby tego rodzynka
W pełni rozumiem. My jeszcze jako para wybraliśmy imię dla chłopca. Jak już kilka razy tu wspominałam mamy dwie córki [emoji6] teraz nie wiadomo ale powiem szczerze że i ja teraz jakoś wyparuje syna i pewnie jak się okaże że dziewczynka to nutka rozczarowania będzie ale mimo wszystko najważniejsze, żeby było zdrowe.

reklama
Ja swoim synom raczej nie pozwolę wybierac imienia dla siostry bo oni mają pomysły typu Jessica [emoji23]

No dokladnie mi też takie imiona się nie podobają wolę takie tradycyjne polskie i nawet te stare imiona które wracają bardzo mi się podobają. A nie jakieś za granicy. No ale wiadomo każdy ma inny gust i każdemu ma prawo podobać się co innego :)
Za nudno by było jak by wszyscy myśleli tak samo hehe

Do góry