reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

No właśnie jestem ciekawa czy to faktycznie pierwszy ruch ,nie chce się nakręcać [emoji6]Jak narazie sama niewiem czego się spodziewać,mój pierwszy szkrab i do tego łożysko na przedniej ścianie to chyba trochę za wcześnie co nie?[emoji846]
Powiem ci, ze moje trzecie dziecko i też długo nie byłam pewna czy to jest to właśnie [emoji4] zupełnie jeszcze inaczej czuję niż w poprzednich ciążach te ruchy..na pewno największy wpływ ma własnie łożysko ,bo w każdej ciąży umiejscawia się gdzie indziej . Na przedniej ścianie na pewno bardzo wytłumia - przynajmniej jak to tak czuję .

reklama
Powiem ci, ze moje trzecie dziecko i też długo nie byłam pewna czy to jest to właśnie [emoji4] zupełnie jeszcze inaczej czuję niż w poprzednich ciążach te ruchy..na pewno największy wpływ ma własnie łożysko ,bo w każdej ciąży umiejscawia się gdzie indziej . Na przedniej ścianie na pewno bardzo wytłumia - przynajmniej jak to tak czuję .
No właśnie o to chodzi, nie jestem pewna a też każdy opisuje to inaczej [emoji6]Ja poczułam to tylko raz a że nigdy nie miałam takiego uczucia to utkwiło mi w pamięci i akurat powiązałam to z pierwszymi ruchami,no nic poczekamy zobaczymy już coraz bliżej tego 20tc[emoji5]

Ja tez nie mam. Nie dostalam wiadomosci od adminki z linkiem :(

Ja też czekałam na wiadomość, która nie przyszła, a okazało się, że mam dostęp. Wejdź w fora zamknięte. Tam wyświetlają się tylko fora, do których masz dostęp. Wchodzisz i jesteś. Nie dostałam żadnego linku aktywacyjnego, po prostu weszłam jak na normalne forum i to z aplikacji.

Dziewczyny powiedzcie mi jak interpretować poniższe info o terminie porodu. Termin z OM wskazany przez lekarza 2.02, ale na każdym USG maluch starszy 2-3 dni. Na wynikach usg+pappa termin "z daty" 31.01, a z wymiarów 30.01. Niby dwa 2-4 dni różnicy, ale w moim przypadku inny miesiąc. :) Co ciekawe cykle mam ponad 30-dniowe, więc nie powinnam mieć owulacji 14 dnia, a tak zakładają te metody. Która data najbardziej prawdopodobna?

Ja z usg mam termin na 29 grudnia a z obliczeń lekarza na 4 stycznia. Z aplikacji na 2 stycznia. Wolałabym urodzić juz w nowym roku ale z moim szczęściem wody mi odejdą przy wigilijnym barszczu ;) albo w sylwestrową noc ;)
Coś mnie podbrzusze pobolewa od wczoraj :/ juz raz byłam z tym u lekarza i było wszystko ok i kazał brać nospe. Wczoraj wzięłam i pomogła. Będę obserwować swój organizm. Mnie co chwilę coś boli, chyba zbyt wrażliwa jestem.
Moje maleństwo potrafi skakać juz prawie całe dnie :) <3

Dziewczyny powiedzcie mi jak interpretować poniższe info o terminie porodu. Termin z OM wskazany przez lekarza 2.02, ale na każdym USG maluch starszy 2-3 dni. Na wynikach usg+pappa termin "z daty" 31.01, a z wymiarów 30.01. Niby dwa 2-4 dni różnicy, ale w moim przypadku inny miesiąc. :) Co ciekawe cykle mam ponad 30-dniowe, więc nie powinnam mieć owulacji 14 dnia, a tak zakładają te metody. Która data najbardziej prawdopodobna?
Szczerze mówiąc nie wiem ale chyba om a wyobraz sobie ja na 10stycznia z USG a z om 18 grudnia i kto mi powie kiedy urodzę?[emoji6]obstawiam jednak koło świat może sylwester[emoji16]
A i lekarz kazał.mi się trzymać terminu USG czyli 10stycznia ale z każda wizyta dzidziol szybko rośnie ostatnio mi wyliczył 5 stycznia.

Mi lekarz mowil kiedys, ze cykle sa rozne i bierze sie pod uwage termin porodu z usg w 7-8 tygodniu ciazy i tego mamy sie trzymac. Urodzilam synka dzien przed tym terminem. Z OM wychodzilo mi 4 dni pozniej. Teraz w karte ciazy, tein porodu wpisywala mi polozna. Wpisala mi date "od czapy" ani z OM ani z usg taka za chiny mi nie wychodzi i musze spytac sie mojej lekarki i poprosze, by mi to sprawdzila.

reklama
Szczerze mówiąc nie wiem ale chyba om a wyobraz sobie ja na 10stycznia z USG a z om 18 grudnia i kto mi powie kiedy urodzę?[emoji6]obstawiam jednak koło świat może sylwester[emoji16]
A i lekarz kazał.mi się trzymać terminu USG czyli 10stycznia ale z każda wizyta dzidziol szybko rośnie ostatnio mi wyliczył 5 stycznia.
18 grudnia a 10 stycznia faktycznie duża rozbieżność ;) ja miałam cykle 28 dniowe i dokładnie wiem kiedy zaszłam(w 14 dniu cyklu). Kilka dni przed świętami mam urodziny więc może być niespodzianka i tort na porodowce :D :-D

Do góry