reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gwiazdka-potrawy,prezenty ... rok po roku ;-)

No tak ale to są zabawki na przyszły rok, w najbliższych dwóch, trzech miesiącach raczej będą zalegać kurzem... Nie sądzę aby wrzucanie odpowiednich klocków do otworów było w zasięgu możliwości takiego malucha, podobnie pchacz, Ropuch siedzenie trenuje a o staniu nie ma mowy póki co, nie mówiąc już o chodzeniu :sorry2:

reklama
ale wychodze z zalozenia, że jak już wydawać kase to na coś rozwojowego ... 3 miesiące zleci zanim się obejrzymy, z resztą pokazywać do zabawy zawsze mozna ... przeciez nie musi wkładać klocków już teraz, może poznawać fakturę zabawki, patrzec na kolory błyski itd ... teraz jest taki czas że albo kupimy coś z czego dziecko zaraz wyrośnie, albo do czego jeszcze nie dorosło, to ja wybieram tą drugą opcję :tak:

Zastanawiałam się nad taką kulą do raczkowania
VTECH TREFL HULA KULA PIŁKA DO NAUKI RACZKOWANIA (1984354966) - Aukcje internetowe Allegro
albo FISHER PRICE KULA PEŁZAK NOWA (1975332210) - Aukcje internetowe Allegro
Albo klocki magnetyczne
LAMAZE KLOCKI MAGENTYCZNE DLA NIEMOWLĄT 6M+ (1964230106) - Aukcje internetowe Allegro
albo
E-EDU BĘBENEK BAM-BAM SORTER MÓWI I UCZY PL LODZ (1971914799) - Aukcje internetowe Allegro
albo
FONTANNA PIŁECZEK PIŁEK HAPPYBALL MUZYKA KURIER FV (1983441919) - Aukcje internetowe Allegro

Zastanawiam się jeszcze nad zakupem jakichś ubranek, bo zabawek mamy az nadto i ciężko wybrać coś fajnego:sorry2: póki co i tak wszystko ląduje w buzi;-) szukałam też takiego tunelu, gdzie raczkujące dziecko może wejść ale na allegro niw znalazłam nic fajnego:dry: mniej więcej takie coś Tunel z namiotem dla dzieci BEANSTALK ELEPHANT cena 59.00 PLN sortery stoliczek edukacyjny szczeniaczek uczniaczek to wszystko mamy i faktycznie Franek za mały jest jeszcze na to:tak: Fakt lepiej kupić coś jak to się mówi "na zaś", aniżeli zaraz w piwnicy miałoby leżeć;-):tak:

Hope u mnie Igi wstaje i chodzi sobie w łóżeczku i przed łóżeczkiem trzymając się szczebelek więc myślę że taki chodzik pchacz może nam się wkrótce przydać. Niestety nie mam tu w koło rodziny która by mojemu dziecku prezenty robiła więc muszę sama kupić.A wolę zrobić to teraz bo od stycznia tylko z jednej wypłaty żyć będziemy i może nie będzie mnie stać na droższe zabawki dla Igiego.

Agacio podobają mi się te magnetyczne klocki:tak:

Właśnie w tym problem, że teraz nie bardzo wiadomo co kupić. Na zabawki po 18 miesiącu przyjdzie jeszcze czas, po drodze będą pierwsze urodziny, u nas chrzciny :sorry2:, okazji do kupienia zabawek dla starszych dzieci jeszcze będą.

Jolek u was chodzik może się faktycznie już w grudniu przydać :tak:

Tunel fajny ale też jeszcze u nas za wcześnie ;-)

Chciałabym, żeby bąbel mógł się pobawić pod choinką a nie na wiosnę :-)

u nas miał być pierwotnie pchacz jako "życzony" prezent od rodzinki.Potem zmiana na stolik edu.
Ale przyszła refleksja- przeciez i tak nie będzie się tym bawić TERAZ.
Więc kupiłam w smyku garnuszek na klocuszek, sorterem już się bawi- głównie rozwalając go i odkrywając pokrywkę. Piramidkę już ma, też się nia bawi, więc chyba już nic nie trzeba.
A pchacz,czy stolik kupi się na wiosnę, czy to na zająca czy walentynki:-D czy na urodziny,zobaczymy jakie będą potrzeby.
No ale tym sposobem rodzinka dalej nie ma co kupić:-D babcia się odgrażała ,że kupi książeczkę- w sumie niezły pomysł

a moja siora zagwarantowala, że jej prezentem będzie junior bawił się cały wieczór- odda mu opakowanie po swoim prezencie, tylko prosiła o zapakowanie w dużo foli i kartoników:-D

Widze, ze mamy ten sam dylemat :)
Jesli idzie o kierownice Filcia to polecam! :) Filus bardzo ja lubi :)
Z doswiadczenia z Aleksem podpowiem, ze pchacz taki co ma grajacy zdejmowany panel tez jest strzalem w 10! Bo zdejmowany panel juz teraz sluzy Filipowi do zabawy, a samym pchaczem to Aleks do dzisiaj lubi jezdzic po domu, chociaz chodzi o wlasnych nogach odkad skonczyl 10,5 miesiaca :) Wiec to jest zabawa na dlugo.
Co jeszcze... Alusko uwielbial (i do tej pory) zabawki do ktorych wrzuca sie kulki, a wtedy gra muzyka, swieca kolorowe swiatelka itp, glownie to Fisher Price, np.
Fisher-Price Sit To Stand Giraffe

polecam tez takie stoliki (my mamy akurat tansza wersje z Leap&Frog)
Buy Fisher-Price Laugh & Learn Electronic Activity Table at Argos.co.uk - Your Online Shop for Baby activity toys.

A ja mysl zeby Filuskowi sprawic pod choinke ktoras z tych rzeczy:
Buy Fisher-Price Amazing Animals Sing 'n' Go Choo Choo at Argos.co.uk - Your Online Shop for Baby activity toys.
lub
Buy Fisher-Price Roll 'n' Racers Chase 'n' Race Ramps at Argos.co.uk - Your Online Shop for Baby activity toys.

No tak. My mamy sorter ale nawet nie wyjęłam bo wiem, że nie ma sensu. Chodzi o naukę kształtów i umiejętność dopasowania a na to jeszcze długo będziemy czekać.

Piramidkę też mamy, fajnie kręci bączki, głowa służy do gryzienia, reszta części do zrzucania na podłogę z krzesełka.

Książki uwielbia, książek mamy ogrom po starszej siostrze, czytamy, żujemy i walimy po kartkach.

Popychacz, jeździk mamy w planach, w okolicach roczku zapewne - tu się kłaniają pierwsze urodziny.

Konia na biegunach mamy po siostrze, więc zakupię takie gumowe do skakania i to całkiem niedługo ale nie teraz

KONIK OSIOŁEK SKOCZEK PIŁKA DO SKAKANIA + GRATIS (1963174643) - Aukcje internetowe Allegro

Agacia :-D

Bubbles godzinę temu zalinkowałam pociąg ze zwierzątkami i stolik edukacyjny od 6 miesiąca jako ewentualne opcje ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry