reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gwiazdka-potrawy,prezenty ... rok po roku ;-)

reklama
Aina ja w zeszłym roku miałam choinkę przyozdobioną czerwonymi dodatkami ze sklepu typu wstążki, a do tego zrobiłam z pomarańczy takiej wieelkiej grube plastry zawieśiłam na nitce i buch na choinkę:tak: pięknie pachnie można też goździkami ponabijać, a i trzyma się długo bo jak pomarańcza wyschnie to też fajnie wygląda:tak: albo można laski cynamonu jeszcze do tego dołożyć, ale to chyba już drożej wychodzi?

Ja od lat mam ten sam wystrój choinki, czyli od naszej pierwszej po ślubie gwiazdki, czyli od 9 lat :-). Może gdzieś fotę znajdę tych przeterminowanych ozdób. Nie chce mi się wymieniać nic, a na coś dodatkowego nowego nie mam pomysłu .

A u nas tylko bombki. Na szczęście byliśmy w zeszłym roku zapobiegliwi i wszystkie są plastikowe :-)
a zabawki typu bałwanki, krasnale i tym podobne nie podobają mi się na choinkach...

zonka, a ja mam małe drewniane krasnalki, tylko przez tyle lat już sie trochę połamały

znalazłam choinkę Gwiazdka 2007 020.jpgMat.JPG

prawdziwe choinki i każda inna, bo zdjęcia po roku (jak świeczka wskazuje) tylko chciałam pokazać, ze ozdoby ciągle te same.
Lubię ozdoby świąteczne i stroić nimi dom. mój mąż uwielbia świeczki i świeczniki świąteczne, potem je wieczorem zapala zawsze.A ja lubię jak choinka świeci.

a my nie robimy choinki w domu- tzn nie stawiamy drzewka, oprócz takiego małego na stole- symbolicznie.
Za to stawiam w oknach,w salonie białe i srebrne gałązki z ozdobami świątecznymi.Trochę po pogańsku:-D jak to mówi moja mama, no ale w następnym roku planuje zrobić choinkę, jak juniorek podrośnie.Na razie będzie miał u dziadków.U nas nie było nigdy potrzeby, zazwyczaj na święta nie ma nas w domu.

reklama
Do góry