reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gry, zabawy, zabawki ... czyli jak i czym najchetniej bawia sie nasze malenstwa.

Mada, ja Sarze juz kilka rzeczy z Baby Maxxu na allegro zamawialam i zawsze sa bardzo kompetentni :tak:

Sara dostanie duzy zestaw lalke z nosidelkiem, ciuszkami, butelkami, lyzeczkami, pamersami lalkowymi itd. :tak:
Do tego krowe-latarke z Little Tikes :-p Jakies zabawki do kapieli, gwiazdki na sufit, ciuszki itd.
Dostala juz tego pony od T. i kuchnie od chrzestnych.

A co dostanie od pozostalej czesci rpdziny (czyt. te wiekszej :-p z ktora spedzamy wigilie) to nie wiem, bo nie chca powiedziec :-p:-D

No i moj dziadek za Mikolaja bedzie przebrany, bo kupil sobie caly stroj - ciekawe czy Sara go rozpozna ;-):-D

reklama
o ja nie pomyslalam kurde bo tu sie 6grudnia "Mikolaja" nie obchodzi :/ wiadomo mikolaj przychodzi w Boze Narodzenie moze i moj tata w polsce by sie przebral i obdarowal w ten sposob Szntuske :D

Sandra suuuuper prezenciki!!!!!!:) napewno Sarunia zwariuje ze szczescia:)))) a kiedy ebdziecie prezenty rozdawac dzis czy jutro?:)

u nas mala od nas dostanie malego laptopa oczywiscie dla dzieci :D, Barbie ksiezniczke, etcher sketcher z Dora, misia i zestaw "ksiezniczkowy" hehe do przebierania.. sukienka tam jest korona pantofelki i inne cuda 12 czesci :D ksiazki i inne cudka male :D

reszta w polsce od rodzinki :D

ja sie zastanawiam czy mojemu mezowi sie bedzie podobal prezent i co on mi ciekaweo wymyslil :D

mada ja też znam babymaxxa, zamawiałam u nich, ale jak mówisz że można kupić bez czekania... pewnie się kiedyś skusimy:tak:

Domiska, u nas prezenty daje sie w Wigilie :tak: U nas wygladalo to tak, ze zjedlismy kolacje wigilijna, po czym dziadek poszedl sie przebrac za Mikolaja i rozdawal wszystkim prezenty :tak::-)
A co mezusiowi kupilas? Pewnie bardzo mu sie prezencik podobal, co? :-)

Ja musze kupic Sarze jeszcze z 2-3 opakowania puzzli, juz chyba kupie takie wieksze, np. 30 elementow, bo te 15 elementowe uklada w ciagu 2 minut :-)i codziennie muis przynajmniej raz ulozyc wszystkie puzzle ktore ma (czyt. 3 komplety :-p).

dostała od teścia domek dla lalek i o dziwo wydawało mi sie ze jest za mała a potrafi bawic sie dłużej niż godzine( przy czym domek na prawde fajowy jest):tak:
Alka też dostała domek dla lalek (i nie przypuszczałam, że tak się będzie nim bawić), ciągle przy nim przesiaduje:tak: Oprócz tego furorę zrobił odkurzacz, toaletka i serwis do kawy;-)

małe gospodynie rosną:-D:-D:-D
Alka dostał lalkę na tropikalnej wyspie, bardzo małe elementy jej się najbardziej podobają:-p

moje dziecko to jakieś dziwne:baffled:
piszecie o bajkach że oglądaja dziewczynki kopciuszka i snieżke a moja to namiętnie "auta":-p i chyba już zna ją na pamięć...ja też:-p
oprócz aut przejdzie tylko bajka gdzie są zwierzeta(dużo zwierząt) inne są bleeeeeee, nawet ubóstwiane tubisie poszły na odstrzał:baffled:
ostatnio ulubiona zabawką jest farma ze zwierzakami (zwłaszcza zwierzaki,są z nią zawsze i przy jedzeniu i kąpieli) kolejka i auta...
kuchnia , odkurzacze i lalki przemineły z wiatrem , leżą i sie kurzą:confused:

Mada, Jagoda nie chce ogladac "Aut" za to lubi "Gdzie jest Nemo", "Shreka", "Madagaskar" i pare innych. Teletubisie tez byle nie za duzo. Bajek typu Kopciuszek i Sniezka nie wlaczam jej wcale - jakos nie wydaje mi sie, zeby mialy jakies walory dla takiego malego dziecka... Zreszta ogolnie dlugich bajek unikamy. Za to "Moi przyjaciele Tygrys i Kubus", "Mali Einsteini", "Tygrysek Edelbert", "Olinek Okraglinek", "Krecik" (ale nie wszystkie odcinki), "Reksio" - rzadza :-D

A wlasnie chcialam zapytac juz wczesniej - czy ktoras z Was ma moze "Malych Einsteinow" wlasnie? Wszedzie szukam i nie moge znalezc - mam tylko 5 odcinkow, chcialam nawet kupic, ale tez nie znalazlam... Do sciagniecia jest tylko 5, wiecej nie.

Pszczola oglada bajki namietnie i te dlugometrazowe, i te krotsze. Po jednokrotnym obejrzeniu zapamietuje co i jak sie wydarzylo w danej bajce i przy kolejnej propozycji ogladania, sklada zamowienie na np. "taka bajke o kleciku, ktoly mial kalteczke i panowie budowali domy, a klecikowi dali nausniki, baldzo plosie" i kurde, szukaj biedna matko tego wlasnie odcinka:baffled:

U nas od swiat ulubiona zabawka sa klocki lego (ma stajnie i mini farme):tak:, na drugim miejscu gry typu domino, memo, link, guzik z petelka, laleczki (firm trefl i granna):tak:

reklama
dominique! u nas to samo.. opowiada ktory odcinek misia uszatka chce i babcia z dziadkiem sie glowia :D
albo przychodzi do kompa by na necie jej wlaczac jakies odcinki czy piosenki elmo i byc tu madrym :D

Do góry