reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gry, zabawy, zabawki ... czyli jak i czym najchetniej bawia sie nasze malenstwa.

zjeżdżalnia docelowo będzie w ogródku, teraz w pokoju na chwilę postawimy, a jak Alka będzie za bardzo szaleć to schowamy na strych, kupiłam właśnie z powodu jej szaleństw, ona zjeżdża ze wszystkiego, tapczanu łóżka, krzeseł... zobaczymy czy ze zjeżdżalni tez będzie:-p

reklama
Bedytka, superancka ta zjezdzalnia:tak:

A ja polecam serie ksiazek o Kamyczku. Są co prawda od 2 lat (takie edukacyjne o "zyciowych" sytuacjach), ale Pszczola zachwycona. Mamy 3 ksiazeczki (w tym o wizycie u doktora - Pszczoly zmora:-p). Mala slucha czytania jak zahipnotyzowana, oglada dokladnie kazdy obrazek, a potem z przejeciem opowiada:tak: Kosztuja 10zl za sztuke.

A u nas jaja byly, bo Sara schowala pilota od DVD i nie moglam jej bajek wlaczac, bo wiekszosc ma to, ze trzeba nacisnac np. 1 na start filmu :-p A na samym odtwarzaczu nie mam tej funkcji :-p No i moje dziecko dostawalo szalu, bo tylko 1 bajka miala autostart :-p:-p:-p Ale dzisiaj znalazlam pilota u siebie w torebce :-D:-D:-D

Bedyta, zjezdzalnia swietna! :tak::tak::tak: U nas w ogrodzie bylaby w sam raz :tak: Kolejny pomysl na prezent na dzien dziecka, ktory podsune mojemu tacie :-)

Falbala, udany zakup :tak: U nas w domu miejsca niestety brak na taki namiot.

A u nas jaja byly, bo Sara schowala pilota od DVD i nie moglam jej bajek wlaczac, bo wiekszosc ma to, ze trzeba nacisnac np. 1 na start filmu :-p A na samym odtwarzaczu nie mam tej funkcji :-p No i moje dziecko dostawalo szalu, bo tylko 1 bajka miala autostart :-p:-p:-p Ale dzisiaj znalazlam pilota u siebie w torebce :-D:-D:-D

.

Sandra, trzeba bylo Sary zapytac, gdzie jest pilot:tak: u nas bylo podobnie ze smokiem, pora spac a tego nigdzie nie ma, szuka R. na kolanach, ja mam mloda na rekach i sie drze za smokiem, wkurzylam sie i mowie do niej idz i sobie go poszukaj, polecial do swoich kapci, bo tam go wsadzila. my bysmy chyba nigdy na to nie wpadli;-)

Bedyta, super zjezdzalnia!!! jakbym miala pewnosc,ze mala zainteresuja to tez bym zainwestowala

Sandra, trzeba bylo Sary zapytac, gdzie jest pilot:tak:
Pytalam, ale rozkladala rece i mowila, ze nie ma :-D
Zazwyczaj jak cos zniknie to mowie jej, zeby znalazla i jest tak jak u Was - idzie i przynosi, ale tym razem moze zapomniala ;-):-)
A jezeli chodzi o smoczki to my mamy z 6 sztuk teraz, a sa dni, ze nie moge znalezc ani jednego ;-):-) Przy ewentualnym remoncie domu znalazloby sie tego sporo, bo od urodzenia pogubila ich troche :-p

chyba wszystkie te panienki mają w zwyczaju coś chować, Alka w czwartek schowała 2 pary butów, dopiero w niedzielę rano wpadłam na to gdzie mogą być..... w pudełku po mikrofalówce, schowanym do wyrzucenia:szok:

u nas ostatnio furore robia dmuchane kolorowe balony.......mala zajeta nimi bardzo , wklada z lozeczka do pudel, gania za nimi , podrzuca,a ostatnio Goran pokazal jej, ze mozna pisaczkiem po nich malowac......mowie wam nie ma dziecka jak tym sie zajmuje .....i jaka tania zabawka ;))))))

u nas ostatnio furore robia dmuchane kolorowe balony.......mala zajeta nimi bardzo , wklada z lozeczka do pudel, gania za nimi , podrzuca,a ostatnio Goran pokazal jej, ze mozna pisaczkiem po nich malowac......mowie wam nie ma dziecka jak tym sie zajmuje .....i jaka tania zabawka ;))))))

u nas tez jest z tym frajda, zwlaszcza wtedy jak lapie za ten dzyndzelek i wali sobie w glowe;-)
idziemy w niedziele n aurodziny do 3-letniej Marysi, podpatrze czym sie zainteresuje moje dzieci i jej kupie, bo dawno juz nic od nas nie dostala, oprocz ksiazeczek. Ja kupuje takie za 3 zl w ksiegarniach, musi byc z rymem,bo inne mloda nie interere:tak:

reklama
co do ksiażeczek to u nas furrore zrobiła Kaczka Dziwaczka i Kwoka Brzechwy:tak:, Ami ja czyta nawet po ciemku:baffled:

balony juz ja powoli nudza...a bałeta sie tego od groma po chałupie...ostatnio do łask wróciły piłki ...nawet plażowa:baffled:
i oczywiście zabawki nienudzace sie nigdy ...czyli garnki miski i inne ale tylko z mamowej szafki:happy:mój tata jej kupil takie plastikowe tylko dla niej ale bawi sie nimi tylko jak wcześniej wyjmie z kuchennej szafki bo jak sa miedzy zabawkami to je olewa:baffled:

Do góry