reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gry i zabawy czyli czas wolny naszych dzieci

nie wiem, jak inne dziewczyny, ale moim zdaniem takie wypowiedzi sa lekko obrazliwe... nie chodzi mi oczywiscie o Ize, tylko o to, ze forum jest od tego bysmy sie dzielily swoimi opiniami i zdaniem, a nie od tego zeby ktos ocenial czy mamy klase czy nie......na podstawie tego jakie mamy opinie na konkretny temat....

katrenki - czytajac dzis te dyskusję nie widzisz tego co sie działo w nocy, poniewaz czesc forumowiczek edytowała swoje posty i pozmieniala swoje wypowiedzi...:-(

reklama
Ja mam książeczki z wielkimi napisami i obok rysunkiem (mniej więcej wielkości wyrazu) i wszystko jest na białym tle. Dostałam ją w odwietki. I oglądam i nie widzę nic złego w pokazywaniu wyrazów. Pokazuję wyrazy, liczę paluszki u rąk i nóg, liczymy kroki (albo jak mama robi brzuszki, a niunia leży na nim), pokazuję przedmioty i opowiadam o nich, gotujemy razem (w chuście) i opowiadam każdą czynność, którą robimy. Każda stymulacja rozwoju jest dobra. A że ja lubię gadać, to gadam do Zuzi jak najęta. Czytam jej codziennie bajeczkę na dobranoc i od pewnego czasu, Zuzia już pod koniec bajki usypia, a często wtóruje mi po swojemu. Śpiewam jej baaaardzo dużo (w końcu jestem chórzystką). I powiem Wam, że nie ma rzeczy, która by ją nie zainteresowała. Czy jest to kartka, czy książeczka, czy też miska. Nie ma złych sposobów, każdy jest dobry i każdy właściwy. :tak::-)

ja jak zwylke uwazam ,ze to sprawa indywidualna i kazdy wychowa swoje dziecko tak jak uwaza za najlepsze.....:tak:czy to uczac je czytac w wieku 3 miesiecy czy pozwalajac patrzec na telewizor.... mysle, ze i tak wszystko zalezy od naszych dzieciaczkow, chociaz wiadomo...czasem warto im troszke pomoc.....

nie wiem, jak inne dziewczyny, ale moim zdaniem takie wypowiedzi sa lekko obrazliwe... nie chodzi mi oczywiscie o Ize, tylko o to, ze forum jest od tego bysmy sie dzielily swoimi opiniami i zdaniem, a nie od tego zeby ktos ocenial czy mamy klase czy nie......na podstawie tego jakie mamy opinie na konkretny temat....

widzisz katrenki, bo takze swiadczy o klasie lub raczej jej braku u tego, kto to napisal :tak:;-)

Uderz w stół... :-) urocze.

Uderz w stół... :-) urocze.
passingby, musze przyznac,ze cie podziwiam. z tyloma fakultetami, etc (nie to co ja, skromny magister :sorry:) chce ci sie znizac do naszego poziomu, biednych robaczkow, z marnym wyksztalceniem i bez klasy :-D na twoim miejscu zalozylabym jakis watek dla VIPow(np.Kolko Wzajemnej Adoracji ), gdzie byscie zorganizowaly konkurs na to,czyje dziecko najmadrzejsze :tak:

Ostatnia edycja:
Dajcie spokój i przestańcie się kłócić. Każda z nas wie najlepiej co jest najlepsze dla dzieci i nie ma co tego podważać, bo będzie jedna wielka kłótnia.

Dajcie spokój i przestańcie się kłócić. Każda z nas wie najlepiej co jest najlepsze dla dzieci i nie ma co tego podważać, bo będzie jedna wielka kłótnia.

Zgadzam sie

Ale jednego nie rozumiem, o co chodzi z tym UCZENIEM NA SIŁĘ, wpajania do głowy, czy męczenia mózgów??
Przeciaz tak naprawde zadne 4 miesieczne dziecko nie nauczy sie czytac ani pisac i ani troche nie zmeczymy mu mózgu machając mu przed oczami literkami, ono bedzie mialo taką sama frajde jak machajac mu grzechotką, obezna sie z literkami, to wszystko. A wiadomo dziecko lubi kontrasty wiec takie literki sa dla niego nawet ciekawsze niz grzechotki.
A to czy bedzie zdolne czy nie zalezy od bardzo wielu czynnikow a napewno nie od kilku literek pokazanych niemowleciu. To poprostu zabawa i po co tyle szumu:szok: Przeciez nikt nie krytykuje zabawy w "kosi kosi" albo "idzie rak":wściekła/y:

Ja tez Zuzi duzo czytalam jak byla mala, zawsze lubila ksiazeczki, czytamy codziennie i kupuje jej obcojezyczne zabawki ( bo sa tansze na alegro, hehe) i powtarza niektore slowa.:tak:

A przypomnialo mi sie jak czytalam ze dziecko chętniej zje potrawe (owoc, warzywo) jak je wczesniej widzialo na obrazku, to tak mi sie przypomnialo a propo tematu obrazków;-)

ZAle jednego nie rozumiem, o co chodzi z tym UCZENIEM NA SIŁĘ, wpajania do głowy, czy męczenia mózgów??
Przeciaz tak naprawde zadne 4 miesieczne dziecko nie nauczy sie czytac ani pisac i ani troche nie zmeczymy mu mózgu machając mu przed oczami literkami, ono bedzie mialo taką sama frajde jak machajac mu grzechotką, obezna sie z literkami, to wszystko. A wiadomo dziecko lubi kontrasty wiec takie literki sa dla niego nawet ciekawsze niz grzechotki.

To poprostu zabawa i po co tyle szumu:szok: Przeciez nikt nie krytykuje zabawy w "kosi kosi" albo "idzie rak":wściekła/y:

Ewelia: Myślę, że wyszły kompleksy niektórych i niskie poczucie własnej wartości, dlatego ten temat wzbudza tyle kontrowersji :).

BanAna - wiesz, są ludzie i parapety. I skoro już zabrałaś się za bezpośrednie obrażanie mnie to... i tu był sympatyczny, zabawny i dosyć złośliwy tekst kierowany do Ciebie. Jednak po zastanowieniu postanowiłam sobie odpuścić zgodnie z zasada: nigdy nie dyskutuj z głupcem, bo najpierw cię zniży do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

See ya zatem :)

Ostatnia edycja:
reklama
No w końcu coś zaczęło się dziać na tym forum ciekawego!!:-D
Ponad 100 kobiet w jedyn miejscu i dotychczas nic tylko same słodzenie sobie - to było wręcz mdłe i niezdrowe !! :-D:-D:-D:-D (pisze to bez ironii) :-D:-D:-D

Do góry