reklama
Edysiek
odkrywca
Ja też dzisiaj kupiłam mąkę orkiszową i mąkę żytnią pelnoziarnistą i nie wiem do czego ich używać [emoji53]
Mimi może robisz za długie przerwy między posiłkami? Gdzieś wyczytałam, że trzeba jeść co 3-4 godz. żeby nie zdążyć poczuć dużego głodu.
Ja tak mam, że jak nie nie zjem porządnie śniadania czy ciepłego obiadu (koniecznie ciepłego) to potem cały dzień będę głodna chodzić nawet jak jem dużo.
Colorado olej chłopa i sama gotuj obiady. Mój wcale nie gotuje to nawet na niego nie liczę.
Ka super, że wróciłaś na dobre tory.
U mnie dzisiaj w miarę dobrze.
Jogurt, bułka razowa + sałata i pierś, jabłko, udko wędzone i pół woreczka ryżu brązowego, koreczki śledziowe.
Mimi może robisz za długie przerwy między posiłkami? Gdzieś wyczytałam, że trzeba jeść co 3-4 godz. żeby nie zdążyć poczuć dużego głodu.
Ja tak mam, że jak nie nie zjem porządnie śniadania czy ciepłego obiadu (koniecznie ciepłego) to potem cały dzień będę głodna chodzić nawet jak jem dużo.
Colorado olej chłopa i sama gotuj obiady. Mój wcale nie gotuje to nawet na niego nie liczę.
Ka super, że wróciłaś na dobre tory.
U mnie dzisiaj w miarę dobrze.
Jogurt, bułka razowa + sałata i pierś, jabłko, udko wędzone i pół woreczka ryżu brązowego, koreczki śledziowe.
Ostatnia edycja:
Ka.2606
Fanka BB :)
Zuza, Mimi, też myślę, że to cukier. Spróbujcie nie jeść kilka dni i będzie mega różnica.Colorado faceci zapominają:/ Też mnie to strasznie wkurza, że trzeba sto razy przypominać a Tobie na dodatek hormony ciążowe nie pomagaja:/ Trzymaj się Kochana:* Dobre kanapki, nie są złe:*
Mimi ja też tak teraz mam... Zawsze jak mam okres to mam głoda...
Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ka.2606
Aż ci mężczyźni nasi wspaniali. Ciekawe co by było jakbyś Ty zapomniała zrobić obiadu [emoji16] mojemu też trzeba wszystko jak krowie na rowie... mam nadzieję, że obyło się bez scysji [emoji6]Bravo, Ka [emoji108]
U mnie dziś śmiesznie z jedzeniem, kanapkowo dość. Na śniadanie 2 razowe kanapki, oczywiście serowo-ogórkowe, potem skyr z 1 łyżeczką dżemu, potem 1 kanapka z serem i ogórem. Obiadu się dziś nie dorobiłam, nie dogadaliśmy się z mężem, miał robić, tak sobie czekałam, czekałam, wkurzyłam się i zjadłam kanapkę. Może zaraz sobie jakiś makaron z warzywami zrobię...
Wkurza mnie, że nie jest w stanie wspiąć się na takie wyżyny empatii i troski, żeby pamiętać, że obiecał, że on dziś zrobi obiad, i żeby to nie był obiad o 19... Staram się jeść coś co 3-4h, tak to wszystko mi się w sypie. A nie będę się przypominać ani prosić, bo to dla mnie upokarzające [emoji51] dziś już na resztkach cierpliwości jadę.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Edysiek
odkrywca
Mimi ja wiem, że przy dzieciach ciężko się ogarnąć ale musisz opracować sobie jakiś system. Zjedz rano choćby jogurt. Albo płatki z mlekiem. Ja gotowałam sobie owsiankę dzień wcześniej; rano do leżałam mleka i do mikrofalówki.
Jak robisz placuszki?
Jak robisz placuszki?
Mimi2330
2 lyzki mąki żytniejMimi ja wiem, że przy dzieciach ciężko się ogarnąć ale musisz opracować sobie jakiś system. Zjedz rano choćby jogurt. Albo płatki z mlekiem. Ja gotowałam sobie owsiankę dzień wcześniej; rano do leżałam mleka i do mikrofalówki.
Jak robisz placuszki?
1jajko
Pół serka wiejskiego
Jak za geste to daje odrobinę wody.
Zuza87
Mimi podejmuję wyzwanie! Jestem zasmarkana więc muszę wypić herbatę z cytryną. Osłodziłam ją syropem z kwiatów czarnego bzu (do robienia teściowa użyła cukru ale jestbzdrowszy niż sam cukier a ja nie mogę się teraz rozchorować), to jedyny słodycz..
reklama
Podziel się: