reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Witam się po długiej przerwie :)

Jakąś zmęczona wróciłam z tych wyjazdów, bo gdzie nie spaliśmy tam jakieś szalone pijackie towarzystwo i spać nie dawało [emoji16]

Podczytywałam Was na bieżąco, ale teraz już na wszystko nie odpiszę, tylko to co pamiętam: melduję że dżem zakupiłam a co do parówek to też kupuję te o krótkim składzie w biedrze lub w lidlu i są całkiem, całkiem.

Jedzeniowo nawet się trzymałam i dużo chodziłam, ale dziś to jakaś masakra. Zrobiłam atak na sklepik obok pracy i już wrąbałam małą paczkę chipsów i 2 batoniki. Masakra jakaś :/ znów się będę bała w sobotę wejść na wagę...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dobrze, że już jesteś [emoji9]

Ja w nowych miejscach w ogóle kiepsko śpię, a co dopiero jak takie towarzystwo...

Ale mam nadzieję, że chociaż świeżego powietrza powdychałaś i od tej strony się zrelaksowałaś :)

Co do wpadki sklepikowej nie martw się, jutro wrócisz na dobre tory [emoji110] ja wczoraj nagrzeszyłam też nieźle. Na słodkie mnie wzięło. Dobrze, że nie mam żadnych batonów w domu [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
[emoji8]

Może taki tydzień, że trzeba cukier podnieść. Chociaż jak dla mnie, to ja lubię sobie chyba na złość robić. Wczoraj byłam u nowej endo, która też jest diabetologiem i mam IO stwierdzone na 100%, więc co zrobiłam? Najadaam się syfu [emoji23][emoji23][emoji23] zapisała mi metforminę, to może coś ruszy. A i odbieram jutro nową książkę Musiałowskiej.

[emoji8]

Może taki tydzień, że trzeba cukier podnieść. Chociaż jak dla mnie, to ja lubię sobie chyba na złość robić. Wczoraj byłam u nowej endo, która też jest diabetologiem i mam IO stwierdzone na 100%, więc co zrobiłam? Najadaam się syfu [emoji23][emoji23][emoji23] zapisała mi metforminę, to może coś ruszy. A i odbieram jutro nową książkę Musiałowskiej.

To czekam na opinię, czy warto w tę księgę inwestować [emoji6]

Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie wygląda to często tak, że jak mam spokojniejszy i wolniejszy dzień, to jem więcej i częściej głodna jestem. A jak mam dzień cały zalatany, to nawet ociupiny głodu nie czuję [emoji14] a co dopiero jak się taka leniwa np. wakacyjna atmosfera włączy... Od razu przechodzę wtedy w tryb gofry, lody, cappucino [emoji23]

To przy metforminie uważaj ze słodkim ... Potem nieprzyjemności są ;)

A jak oceniasz endokrynolog nową? Jaką dawkę metforminy masz?

8une3e3kck8m6mea.png

Dokładnie wiem o czym mówisz - tzw tryb "ma urlop, więc wszystko mi się należy" [emoji16]

Lekarka pierwsze wrażenie bardzo dobre - sympatyczna, ale konkret. Ns razie dała 500 o spowolnienym uwalnianiu na noc i za 8 tygodni zrobić krzywą cukrową i insulinową, chyba, że się okaże ciąża to przyjść wcześniej :)

Dokładnie wiem o czym mówisz - tzw tryb "ma urlop, więc wszystko mi się należy" [emoji16]

Lekarka pierwsze wrażenie bardzo dobre - sympatyczna, ale konkret. Ns razie dała 500 o spowolnienym uwalnianiu na noc i za 8 tygodni zrobić krzywą cukrową i insulinową, chyba, że się okaże ciąża to przyjść wcześniej :)

To taka skromna dawka nie powinna rewolucji Ci zrobić :) to życzę Ci, żebyś musiała iść wcześniej do endo hihihi [emoji1][emoji1][emoji1]

8une3e3kck8m6mea.png

Dziękuję [emoji16] mam nadzieję, że nie na tyle skromna, że nic nie da.

Dziś wracam na dobre tory: rano 2 kanapki z hummusem + ogór zielony, na obiad chilli z wołowiną z ryżem brązowym, teraz zjadłam mini kanapkę z suchą krakowską i sałatą a na kolacje mam pieczonego łososia [emoji39]

Bravo, Ka [emoji108]

U mnie dziś śmiesznie z jedzeniem, kanapkowo dość. Na śniadanie 2 razowe kanapki, oczywiście serowo-ogórkowe, potem skyr z 1 łyżeczką dżemu, potem 1 kanapka z serem i ogórem. Obiadu się dziś nie dorobiłam, nie dogadaliśmy się z mężem, miał robić, tak sobie czekałam, czekałam, wkurzyłam się i zjadłam kanapkę. Może zaraz sobie jakiś makaron z warzywami zrobię...

Wkurza mnie, że nie jest w stanie wspiąć się na takie wyżyny empatii i troski, żeby pamiętać, że obiecał, że on dziś zrobi obiad, i żeby to nie był obiad o 19... Staram się jeść coś co 3-4h, tak to wszystko mi się w sypie. A nie będę się przypominać ani prosić, bo to dla mnie upokarzające [emoji51] dziś już na resztkach cierpliwości jadę.

8une3e3kck8m6mea.png

Colorado faceci zapominają:/ Też mnie to strasznie wkurza, że trzeba sto razy przypominać a Tobie na dodatek hormony ciążowe nie pomagaja:/ Trzymaj się Kochana:* Dobre kanapki, nie są złe:*
Mimi ja też tak teraz mam... Zawsze jak mam okres to mam głoda...:(

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mimi, może masz cukier rozhuśtany. Mi pomogło usunięcie białej mąki i słodkości.

Miałam wcześniej taki etap, że tu ciastko wpadło, tam wafelek, tu cukierek,a czemu by sobie nie zjeść naleśników z dżemem, itp, i byłam też co chwilę głodna [emoji22]

Zuza, on pamięta wszystko o filmach, serialach, grach, książkach, innych pierdołach, a podstawowych rzeczy zapomina. Ale tak to jest, jak nie ma się problemów z cukrem, ciąży, a na śniadanie zamiast skromnych ale zdrowych kromek, zje się 1 białą bułę i michę bigosu od mamuni. Wszystko na opak. Postanowiłam, że będę sobie w najbliższe dni zupki gotować dla siebie. Muszę tylko jutro po jakieś mięso wyjść, bo absolutnie nic nie mam w lodówce [emoji23] kot się ucieszy, bo lubi mięso gotowane z wywaru, drugi kot to taki wegetarianin jak ja [emoji14]

8une3e3kck8m6mea.png

Do góry