reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Ja też nie mam czasu czytac wszystkiego. Z reguły kupuję sprawdzone produkty. Jak chcę coś nowego to czytam skład.

Do smarowania kupuję Ramę dla męża a dla mnie i dla dzieci masło. Zwykle łaciate, ale ważne żeby miało więcej niż 80% tłuszczu.
1517043250-e5a5f9d3c9232294-aaaaaa.jpeg

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png

reklama
Mimi super śniadanko! Powiedz mi ile minut gotujesz jajka?

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Mimi pysznie kanapki wyglądają.
Co do lodów to nie pytał i mleko pasteryzowane;) zawierzylismy tym właścicielom i mam nadzieję że rzadnej chemii nie dodają. Myślę że swoich wnuków by nie truli, a oni tam często przesiaduja i jedzą :)
U mnie w biedronce nie ma tych parówek :( masło kupujemy takie żeby miało 82% tłuszczu przeważnie osełka, Koło, mlekowita czy laciate. Na święta do masy kupuję tylko inne masło, ale nie pamiętam nazwy.

Dzisiejsze jedzonko (szału nie ma)
Śniadanie bułka ze śmierdzielem (gorgonzola).
Obiad kurczak z rożna, surówka
Deser gruszka
Kolacja ryba wędzona (złapana i uwędzona, przez męża )
A teraz jem pomarańcze [emoji16]

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png

Mimi, super śniadanko, aż smaka mi zrobiłaś [emoji1]

Co do smarowideł kanapkowych to u nas wyłącznie masło. Jakiekolwiek właśnie, byle miało min. 80% i nie zawierało olejów roślinnych. Masła kupujemy takie, jakie trafią się w promocjach, ostatnio kostki 200g szło kupić bez problemu po 4 zł :)

Zuza, ja zawsze 7 min gotuję, po 5 to u mnie jeszcze na miękko w połowie [emoji1] ale to zależy od kuchenki i garnka chyba :)

Edysiek, ja bez minutnika w kuchni, mam w płycie indukcyjnej, to nie funkcjonuję, bo zawsze się zagapiam [emoji16]

Robię spis treści żołądkowej:

Śniadanie: 1 bułka pełnoziarnista, pół z serem żółtym + papryka czerwona, drugie pół z serem białym i dżemem brzoskwiniowym

Obiad: byliśmy dziś akurat u rodziców na obiedzie i były pieczone ziemniaki + korniszony

Dziś taka zarobiona porządkami byłam, że nic więcej nie zjadłam :/ jeszcze dwie kolacje przede mną [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
My też masło,takie jakie akurat jest w promo;) Uwielbiam promocje!
Słyszałam że w Lidlu parówki z szynki Pikok Pure i Piratki też mają dobry skład ale sama nie sprawdzałam. Jeszcze zanim zaczęłam czytać składy kupowałam Kubie parówki Piotrusie z Bieguna ale nie wiem jak wypadają...

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry