reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Dzięki za przepis, bardzo fajnie wygląda!

Do sekcji deserowej dotarłam, ale na razie na nią nie patrzę, bo przez jakiś czas w ogóle chcę słodkości odpuścić :) a jakie teraz dostałaś zalecenia żywieniowe od lekarza?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ciasto wychodzi pyszne :) w sam raz do herbaty [emoji173]

Co do wytycznych żywieniowych to nic nowego. Gin jeszcze nic nie mówił, a endo zalecił trzymać się tej diety z niskim IG po prostu. Ale sama z wyjątkiem 2 dni świąt nadchodzących staram się teraz uczciwie bez oszustw jeść z niskim IG :) no i pilnuje 4 posiłków zamiast 3.

O dziwo leki mam bez zmian, metforminę gin w dalszym ciągu kazał brać :)

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

A to dziwne, bo chyba dziewczyny kiedyś pisały, że nie można. Ale może coś się zmieniło. A z jaką wagą startujesz?

U mnie dieta dobrze idzie od 3 tygodni, boję się weekendu bo mam 2 imprezki, ale mam nadzieję, że nie popłynę :)

A to dziwne, bo chyba dziewczyny kiedyś pisały, że nie można. Ale może coś się zmieniło. A z jaką wagą startujesz?

U mnie dieta dobrze idzie od 3 tygodni, boję się weekendu bo mam 2 imprezki, ale mam nadzieję, że nie popłynę :)

Różnie z tą metforminą mówią. W Polsce jej niby nie można w ciąży, na zachodzie w wielu krajach jednak można. Zagrożeniem są spadki cukru w nocy jakie mogą się trafić... No ale zobaczymy co lekarze będą mówić. Akurat endo mój nawet bada metforminę i pisze jakieś prace na jej temat, to jego konik :)

Co do wagi to można założyć 95 kg. Chociaż dziś waga pokazała 93,5, ale ona ma jakieś odchylenia [emoji14]

Super, że wytrzymujesz z dietą :) oby tak dalej :) nie ma nic bardziej frustrującego, jak odpuszczenie diety poraz enty...

Wow, waga marzenie [emoji7][emoji7][emoji7] Ciekawe czy te parę kilo co zrzuciłaś miały wpływ na zajście :)

Mam nadzieję, że tym razem na tyle się zaparłam, że nie odpuszczę :)

Wow, waga marzenie [emoji7][emoji7][emoji7] Ciekawe czy te parę kilo co zrzuciłaś miały wpływ na zajście :)

Mam nadzieję, że tym razem na tyle się zaparłam, że nie odpuszczę :)

Jak dołączałam nieśmiało do forum to miałam 105kg i martwiłam się wagą początkową, ale dziewczyny dodawały mi otuchy i odwagi :)
Mój mąż mi mówił, że w usa i uk jakoś w ciążę zachodzą i dzieci rodzą :D

Przypuszczam, że schudnięcie pomogło mi zajść. Czytałam, że nawet niewielki spadek masy ciała, nawet kilka mogłoby się wydawać marnych kilo, ma mega dobry wpływ na jajniki i płodność. 2 ostatnie cykle z clo byłam już na diecie z niskim IG i pęcherzyki rosły mi o wiele większe, nawet gin się dziwił :D

Będę trzymać kciuki za dietę :) jakieś potknięcie zawsze się trafo, grunt to nie zarzucać całego planu przez to :)

Najgorsze te weekendy hehe

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

No, z weekendami, imprezami i ogólnie wypadami poza dom jest problem. Przynajmniej u mnie. Ostatnio zamawiając latte w kawiarni dostałam je posłodzone :/ Oddałam koleżance, zamówiłam jeszcze raz z adnotacją, żeby było bez cukru... i zwróciłam uwagę na bezsens słodzenia kaw z góry. Przecież ktoś może mieć cukrzycę, a jak w menu nie jest zaznaczone, to skąd mamy to wiedzieć :/

No i to tłumaczenie się będąc w gościach... no masakra, nie lubię tego. Zwłaszcza, że i tak moje stwierdzenie, że jestem na diecie, jest często kwitowane takim spojrzeniem, które mogłabym odczytać "naiwna jesteś myśląc, że tym razem ci to coś da" :/

Colorado, to Ty pięknie zjechałaś przez te kilka miesięcy. Jesteś dowodem, że przy IO też się da. Brawo!

Co do wyjść i imprez, to też pracuję nad tym z psychologiem, jak się zachować itp. A ludzie niech pytają i komentują. Mina im zrzednie jak w końcu się uda!

reklama
Ka, no jak popatrzę wstecz to faktycznie waga poleciała, na codzień tak tego nie czuć :)

Kurde, do tych wyjść to i mi by się psycholog przydał :D to jest dla mnie ciągle najtrudniejszy aspekt.

Mam nadzieję, że Tobie z tym będzie coraz łatwiej :) trzeba mieć dużo asertywności w sobie...

Tobie też zadają takie durnowate pytania "no ale jak to, serniczka nie zjesz? Przecież to sam ser!"? :D

Muszę się pochwalić, że opracowałam ostatnio metodę na moje lenistwo ruchowe :D poza tym, że dalej staram się sporo piechotą chodzić, to nawet jak gdzieś podjeżdżam autem, to staję dalej, żeby podejść na nogach :D ostatnio tak 6,5 km zrobiłam :D

Do góry