reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Oczekująca, obłędny ten burger [emoji16] bo ja za mięsem - zwłaszcza czerwonym - bardzo nie jestem i chętnie wcinam ciekawe wegetariańskie warianty [emoji16] kiedyś mieli jeszcze takiego fajnego z kotletem z buraka [emoji7] i był bardziej krwiście czerwony od steka z wołowiny [emoji23][emoji23] tylko zdjęli go z menu... I mają też różne bułki, zwykle biorę grahamkę, ale ostatnio im się skończyła [emoji36] ze swoją bułką na bank byłby obłędny ten burger ;)

Twój obiadek super wygląda [emoji7] kocham pęczak [emoji15]
Przymierzam sie do zrobiania kotletow z buraka :D jadlam kiedys burgera z kotletem z ciecierzycy salata i sosem Bbq.. obled ! Jak jadlam mięso nigdy nie lubialam burgerow - no dobra lubialam , le tylko z burger kinga, bo tam dorabialam na studiach, wiec wiedzialam jak to wszystko wyglada ;), ale burgery wege mi sto razy bardziej podeszly [emoji7]
Poki co zrobilam sama burgera z kotletem z kaszy gryczanej z pieczarkami - te kotlety same w sobie pycha ! No ale bułka byla kupna.. teraz grzeszyc juz nie chce , wiec trzeba bedzie cos upiec.

W Katowicach otwarli jakas burgerownie wege... taka ma ochote , ale ustalilam z mezem, ze jak schudne 10kg to pojdziemy.. ha ! To sobie poczekam ;)

reklama
Oczekujaca myślę że zawitasz tam jeszcze przed świętami hehe [emoji6][emoji11]

Co tam dziś pichvicie?

Ja zjadłam na śniadanie resztki wczorajszego makaronu z jajkiem i oliwkami a teraz jabłko.
Na obiad planuje coś z fileta kurczaka

Oczekujaca myślę że zawitasz tam jeszcze przed świętami hehe [emoji6][emoji11]

Co tam dziś pichvicie?

Ja zjadłam na śniadanie resztki wczorajszego makaronu z jajkiem i oliwkami a teraz jabłko.
Na obiad planuje coś z fileta kurczaka
U mnie na sniadanie byla owsianka i salatka (pozno wstalam gdzies te kalorie w 3 posilkach upchnąć musze, bo nie dam rady zjesc 4 posiłków)
Na obiad pizza i tez salatka , ale tym razem z serkiem wiejskim :)

Śniadania nie melduję, bo kanapki [emoji16]
Obiadek z przepisu Link do: Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, warzywami i serem

Dałam ciemny makaron, mozarellę zastąpiłam serem żółtym, bo mozarellę zeżarłam wczoraj [emoji23] powiem wam, że ta mieszanka przypraw z tego przepisu jest meeega [emoji15]

Makaron ten pierwszy raz jadłam, przepyszny i szybko się gotuje (3-4 minuty). Tylko nie pamiętam gdzie go kupiłam ...
IMG_20180929_165752_BURST1.jpg
IMG_20180929_161622.jpg

Załączniki

• IMG_20180929_165752_BURST1.jpg
    IMG_20180929_165752_BURST1.jpg
    79,8 KB · Wyświetleń: 216
  • IMG_20180929_161622.jpg
    IMG_20180929_161622.jpg
    68,5 KB · Wyświetleń: 229
Ja sie pochwale , upieklam bulki ! ;) no w zasadzie mini buleczki, bo takie malutkie wyszly choc waza 80g, sa dosc zbite (mysle, ze cos zle zrobilam z drozdzami, chyba za zimne mleko wlalam..)
W smaku dobre.
Przepis z grupy na FB

Ja pomieszalam 350g maki pełnoziarnistej zytniej 2000 i 300g gryczanej.
received_297802327480185.jpeg
Screenshot_20180929-211949.jpg

Załączniki

• received_297802327480185.jpeg
    received_297802327480185.jpeg
    77,3 KB · Wyświetleń: 236
  • Screenshot_20180929-211949.jpg
    Screenshot_20180929-211949.jpg
    87 KB · Wyświetleń: 224
Dziewczyny, dzięki za przepisy! Nie miałam pomysłu co gotować w tygodniu, więc coś czuję, że zapiekanka będzie grana [emoji16] bułki też będę próbowała piec.

Ja wczoraj niedietetycznie jak zwykle w sobotę, czyli była biała bułka i sałatka makaronowa [emoji3] dziś nie zapowiada się lepiej, bo jedziemy że znajomymi na obiad do knajpy włoskiej... Ale pozostałe dwa posiłki będą z niskim IG [emoji846]

Oczekujaca też robiłam bułeczki i też wyszły takie zbite. Małe a ciężkie

Colorado ta zapiekanka wygląda mega pysznie [emoji7]

Ka bawcie się dobrze [emoji4]

Hej. U mnie nadal bez słodkości [emoji33]
Wczoraj było winko.
Dziś na śniadanie 2parowki później brzoskwinia i orzechy włoskie.
Teraz na obiad zupa krupnik, ziemniaki, kotlet z kurczaka i surówka

Hej. U mnie nadal bez słodkości [emoji33]
Wczoraj było winko.
Dziś na śniadanie 2parowki później brzoskwinia i orzechy włoskie.
Teraz na obiad zupa krupnik, ziemniaki, kotlet z kurczaka i surówka
A smakowały Ci te buleczki? Bo mi nawet tak. M stwierdzil, ze jak je dotknal to takie twarde jakby byly stare, ale jak zjadl to stwierdził, ze pyszne ! [emoji23] dla mnie po prostu dobre.
Moze sprobuje nastepnym razem cieplejsze mleko dac.

Ciesze sie , ze trwasz bez slodyczy ! Ja tez ;)
Trzymam kciuki za kolejny tydzień bez cukru.

U mnie dzis na sniadanie moje buleczki z lososiem, do tego salatka z pomidorkiem i ogorem kiszonym, na obiad papryka faszerowana kasza peczak i pieczarkami w sosie pomidorowym i do tego jeszcze jakas slatke pewnie zrobie.

Dzis przyjeżdża do nas siostra meza, niby widzimy sie juz 2gi raz po smierci Frania, ale jakos spotkania mnie denerwuja... ale z dwojga zlego z calej rodziny meza, mamy z nia najlepszy kontakt mimo ze ma dopiero 20lat..
Spieta jakas jestem...

Milej niedzieli ! ;*

reklama
Do góry