reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Mimi, sama nie wiem, bo wydaje się, że u mnie owulacja jest.

Jak do lata się nic nie zajdzieje to zapiszę się do gina.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
A próbowałaś takich ogólnych wspomagaczy jakiś ovarin ?
Ja brałam ovarin i castangus. Castangus podobno pomógł wielu kobietom :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ka, z clo lepiej poczekać, bo on też może nie pozostać bez wpływu na organizm - lekarz mnie uprzedzał o trochę zwiększonym ryzyku raka (jajnika chyba), i kazał po ciąży/ciążach regularnie do niego na usg przychodzić. To ryzyko, które niestety trzeba brać pod uwagę... Jak jest własna owulacja to trzeba dać szansę jajniczkom [emoji4] chociaż czytałam też, że dziewczyny mają swoje owulacje, tylko trochę słabe, wtedy dostają clo i pyk, udaje się :)

Chyba już tu polecałyśmy ovarin/inofem/myovarian, albo wydaje mi się? W każdym razie dobrze działa na jajniki :)

Karkula - ale super, że metformina Ci tak pomogła :) ja się u mnie łudziłam, że mi tez cudownie pomoże, no ale niestety... U mnie zbyt było wszystko pochrzanione. Ale muszę dodać, że przy diecie z niskim IG i na metforminie cykle z 3miesięcznych (a często i dłuższych) skróciły mi się do 37-45 dni :)

[emoji170] 21.08.2018 [emoji170]
8une3e3knh2uwklu.png

A próbowałaś takich ogólnych wspomagaczy jakiś ovarin ?
Ja brałam ovarin i castangus. Castangus podobno pomógł wielu kobietom :)

Hehe telepatia [emoji16] castagnus to warto brać jak ktoś ma podwyższoną prolaktynę, tak to można sobie jeszcze zaszkodzić... Ale jego inna nazwa to niepokalanek, więc mysle, że to nie przypadek [emoji23][emoji23][emoji23]

8une3e3knh2uwklu.png

Będę musiała coś kupić w najbliższym cyklu.

A na razie, przed chwilą, zupełnie z przymrużeniem oka, zrobiłam sobie test owulacyjny bo nie mam żadnych ciążowych i wyszła blada druga kreska [emoji23] ale oczywiście nie uznaję tego za nic miarodajnego, tym bardziej, że to dopiero 25. dzień cyklu.

Hehe telepatia [emoji16] castagnus to warto brać jak ktoś ma podwyższoną prolaktynę, tak to można sobie jeszcze zaszkodzić... Ale jego inna nazwa to niepokalanek, więc mysle, że to nie przypadek [emoji23][emoji23][emoji23]

8une3e3knh2uwklu.png
Nie wiem jak to z tym castangusem dokładnie jest . Ja go dostałam jako zwykły wspomagacz . Prolaktynę miałam w normie ( chyba koło 20 jeśli dobrze pamiętam te cyferki jeśli pomieszałam normy to przepraszam ) czytałam opinie i wiem że babeczki polecały .. ale ja , jak to ja więcej nie czytałam :D w sierpniu trafiłam do dobrego ginekologa i oddałam się mu całkowicie . Jak widać skutecznie bo jestem w ciąży :)

Kurde ale to napisałam . Oddałam się ginekologowi w przenośni, tym bardziej że to kobieta :D

Mimi, sama nie wiem, bo wydaje się, że u mnie owulacja jest.

Jak do lata się nic nie zajdzieje to zapiszę się do gina.

Ja bym próbowała [emoji5] poczytaj sobie o tym [emoji5]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

26. dzień cyklu, nie wytrzymałam i zrobiłam test... Wyraźna JEDNA krecha. Zamawiam Ovarin [emoji16]

reklama
26. dzień cyklu, nie wytrzymałam i zrobiłam test... Wyraźna JEDNA krecha. Zamawiam Ovarin [emoji16]

U mnie w 31 dniu cyklu były dwie druga bardzo słaba . W 29 jeszcze nie było nic :) ale ovarin fajna rzecz. Mi pani ginekolog każe go brać w ciąży jedną tabletkę. Podobno fajnie reguluje cukry i insulinę. Ale nie wiem jakoś nie widziałam informacji odnośnie brania w ciąży na internecie :/

Do góry