reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Karkula, zawsze można trochę romantyzmu sobie zafundować [emoji1] mi pizza to zawsze koślawa wychodziła, nigdy okrągła [emoji23] z racji tego, że nie powinno się ciasta na pizzę wałkować, to kształtu nigdy nie umiałam osiągnąć [emoji23]

U nas też nieraz obiad ugotowany na kilka razy do wykorzystania. Rosół dla mnie jest najmniej problematyczny, bo albo pomidorówka, albo risotto/kaszotto robię na rosole z warzywami z rosołu, czasem jak mi sporo warzyw z rosołu zostaje to mielę, dodaję soczewicę i przyprawy, wrzucam do piekarnika i mam pasztet na kanapki [emoji106] ostatnio mieliśmy na 3 razy fasolkę po bretońsku, ale to przez cały tydzień jedliśmy, bo nie lubię pod rząd jeść tego samego ;)

Moje odkrycie przyprawowe ostatnie to papryka wędzona - absolutnie cudowna! [emoji7] Jak ktoś jeszcze nie próbował to polecam [emoji1]

[emoji170] 21.08.2018 [emoji170]
8une3e3knh2uwklu.png
No właśnie myślałam o tym romantyzmie.. zobaczę czy będzie dla mnie mąż miły cały dzień bo jak mnie wkurzy to ani mi się pizzy nie będzie chciało robić :D
ja teraz dopiero przeszłam na kuchnię dla dwóch osób i strasznie ciężko mi się przestawić na małe gotowanie więc gotuje jak dla 4 osób :D właśnie zamarynowalam karkówkę wyszło 8 plastrów .. będziemy mieć na dziś i na jutro i to po dwa kawałki !! :D a potem dziwne że tyłek rośnie :)
Chociaż zastanawiam się czy teraz jak ja gotuję to coś przystanie ta waga ..
Mam taką cichą nadzieję , wiadomo nie chce chudnąć bo bobas rośnie ale mogłaby się zatrzymać waga zanim wskoczy na trzy cyfry [emoji14]
Zobaczę za tydzień albo dwa

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Edysiek, do świąt niedługo, byleby nie poszaleć za bardzo. Uwierz mi, że wiem jak ciągle myślenie o diecie jest wyczerpujące. Dlatego ja już działam jak automacik :)

Colorado, sałatka brzmi super, na święta jak znalazł. A co jeszcze wyczarowałaś w swoim robocie? [emoji16]

Mimi, zadzwoń do tej lekarki i skonsultuj co zrobić z lekiem. Odstawianie samemu to może nie być dobry pomysł.

A kto się dziś waży? U mnie w zeszłym tygodniu zastój, a dziś miła niespodzianka - 96,4 [emoji16]

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

A no i właśnie stoję w kolejce do laboratorium i w końcu zrobię krzywe...

Edysiek, do świąt niedługo, byleby nie poszaleć za bardzo. Uwierz mi, że wiem jak ciągle myślenie o diecie jest wyczerpujące. Dlatego ja już działam jak automacik :)

Colorado, sałatka brzmi super, na święta jak znalazł. A co jeszcze wyczarowałaś w swoim robocie? [emoji16]

Mimi, zadzwoń do tej lekarki i skonsultuj co zrobić z lekiem. Odstawianie samemu to może nie być dobry pomysł.

A kto się dziś waży? U mnie w zeszłym tygodniu zastój, a dziś miła niespodzianka - 96,4 [emoji16]

Brawo za wagę!!!! Ja na pewno mam na plus bo zarlam jak [emoji241][emoji200][emoji201]

Do lekarki nie mam nawet nr tel. :/
Postanowiłam ze będę brała 1tabl dziennie i będę zwiekszala stopniowo

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

No to faktycznie, musisz tak próbować...

Dziewczyny mam pierwsze wyniki, na razie tylko glukozy, insuliny jeszcze nie ma. I chyba jest ok, co myślicie?
fd9a9676197fd63b2efc1f1ed6e5ad2f.jpg

No właśnie myślałam o tym romantyzmie.. zobaczę czy będzie dla mnie mąż miły cały dzień bo jak mnie wkurzy to ani mi się pizzy nie będzie chciało robić :D
ja teraz dopiero przeszłam na kuchnię dla dwóch osób i strasznie ciężko mi się przestawić na małe gotowanie więc gotuje jak dla 4 osób :D właśnie zamarynowalam karkówkę wyszło 8 plastrów .. będziemy mieć na dziś i na jutro i to po dwa kawałki !! :D a potem dziwne że tyłek rośnie :)
Chociaż zastanawiam się czy teraz jak ja gotuję to coś przystanie ta waga ..
Mam taką cichą nadzieję , wiadomo nie chce chudnąć bo bobas rośnie ale mogłaby się zatrzymać waga zanim wskoczy na trzy cyfry [emoji14]
Zobaczę za tydzień albo dwa

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Chudnąć w ciąży można, nie można się głodzić :) gotowanie dla 2 tylko jest wyzwaniem, mi zawsze więcej wychodzi, ale to dzielimy na x obiadów [emoji1]

Ooooo super! Dogoniłaś mnie z wagą, teraz będę w plecy hihi [emoji1] gratuluję [emoji9] ja dziś się ważyłam, wyszło na mojej wadze 96,3 kg, czyli u położnej 95,8 kg będzie [emoji106] mam jeszcze 1,5 tyg do wizyty, muszę się opanować [emoji16]

Dziewczyny mam pierwsze wyniki, na razie tylko glukozy, insuliny jeszcze nie ma. I chyba jest ok, co myślicie?

Nie wiem czy 2 pobranie nie jest nieco za wysokie. Ale grunt, że w 3 pobraniu ładnie spada i na czczo jetlst super :) u mnke po 2 h było tyle samo co po 1h ... :(

[emoji170] 21.08.2018 [emoji170]
8une3e3knh2uwklu.png

Colorado, miło mi do Ciebie dołączyć [emoji2] powiedz czy Ty miałaś robioną krzywą insulinową? Ja się załamałam... Na czczo mam 8 z kawałkiem a po 1 i 2h 200!!! Chociaż TSH mi spadło z 2,4 do 0,4. Ale ta insulina to masakra [emoji26][emoji26][emoji26]

reklama

Po godzinie dość wysoko

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry