reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Ka muszę kupić tą książkę bo cierpie na "coś dziś zrobić na obiad" :)
Mimi ja się nie znam na wynikach:( Super że Jubilat zadowolony z urodzin:*

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mimi, wrzuć do jedzenia swojego więcej produktów z żelazem, bo z jedzenia jest o wiele lepiej przyswajane niż z tabletek :) może się podniesie [emoji9]

Zuza! Żyjesz! [emoji1] Super, że Dominik już takie postępy robi :) ale pewnie musisz mieć teraz motorek w tyłku [emoji1] u nas na te pyzy mówi się pampuchy, kluski na parze, słyszałam też jeszcze od babci męża: paroki [emoji1] przepis zwykly jak na normalne ciasto drożdżowe wersja na bogato, nie włosko (mleko, drożdże, cukier, mąka pszenna, olej, jajko, sól), sól i cukier w proporcjach stosownych do wersji, czy na słodko czy na słono :)

Ka, no muszę w końcu kupić tę księgę [emoji4] u mnie jest kilka rzeczy, których nie lubię (ryby) albo nie mogę (awokado) i muszę zawsze je zamieniać na coś innego [emoji4] ale inspiracji mi czasem brak...

Co do zmiany pracy to faktycznie lepiej poczekać, skoro ciąża w planie, bo w nowym miejscu to krzywo będą spoglądać na ciążę zaraz po zatrudnieniu :)

Dziś mam ambitny plan umyć choć 1 okno, bo pogoda cudowna :) więc na obiad będzie ostatnia porcja fasolki po bretońsku [emoji1]

Wczoraj zjadłam te pampuchy o 16, a o 23 jeszcze głodna nawet nie byłam i nic nie jadłam w międzyczasie... Nie rozumiem tego, bo same rzeczy z wysokim ig tam są [emoji33] tak samo jak pizzę zjem, pół dnia mogę wtedy nic nie jeść [emoji28]

[emoji170] 21.08.2018 [emoji170]
8une3e3knh2uwklu.png

Będę pila natkę pietruszki z sokiem z cytryny. Myślałam ze nie dam rady ale dziś spróbowałam i nawet było spoko hehe ;) muszę poczytać co ma dużo żelaza.
Czytalam też ze komuś ferrytyne podniosła zmetylowana B12. Muszę zamówić na gemini po wypłacie przy okazji ;)

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Będę pila natkę pietruszki z sokiem z cytryny. Myślałam ze nie dam rady ale dziś spróbowałam i nawet było spoko hehe ;) muszę poczytać co ma dużo żelaza.
Czytalam też ze komuś ferrytyne podniosła zmetylowana B12. Muszę zamówić na gemini po wypłacie przy okazji ;)

Mimi, jeśli lubisz tatary, kaszanki, czerwone mięsa - to będziesz miała łatwo :) jak nie, to trochę wiecej kombinowania [emoji16] ja się dziwię, że nie mam anemii póki co, bo nie jem w ogóle czerwonego mięsa, zadnych pasztetów, kaszanek, tatarów etc. Nawet z białym mięsem mam problem [emoji16] już prędzej tę pietrusze bym wypiła :) ona ma żelaza faktycznie sporo?

Z witaminami też trzeba uważać, zwłaszcza tymi z grupy b, bo czasem uczulają, no i nadmiary też nie są dobre :)

8une3e3knh2uwklu.png

Mimi, jeśli lubisz tatary, kaszanki, czerwone mięsa - to będziesz miała łatwo :) jak nie, to trochę wiecej kombinowania [emoji16] ja się dziwię, że nie mam anemii póki co, bo nie jem w ogóle czerwonego mięsa, zadnych pasztetów, kaszanek, tatarów etc. Nawet z białym mięsem mam problem [emoji16] już prędzej tę pietrusze bym wypiła :) ona ma żelaza faktycznie sporo?

Z witaminami też trzeba uważać, zwłaszcza tymi z grupy b, bo czasem uczulają, no i nadmiary też nie są dobre :)

8une3e3knh2uwklu.png
Wlaśnie nie lubie :/

A skąd ogólnie wiadomo o niskim poziomie żelaza ? Wystarczy kontrolować hemoglobine ? Bo to mam badane co chwilę i wynik wysoki ale nie miałam w ciąży badanej osobno ferrytyny :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

A skąd ogólnie wiadomo o niskim poziomie żelaza ? Wystarczy kontrolować hemoglobine ? Bo to mam badane co chwilę i wynik wysoki ale nie miałam w ciąży badanej osobno ferrytyny :)

Jak chcesz to zrób badanie na własną rękę. U mniej kosztuje 40zl

reklama
Jak chcesz to zrób badanie na własną rękę. U mniej kosztuje 40zl

Skoro to ważne to poproszę ginekologa. Mam pakiet w Luxmed place co miesiąc ale dodatkowo nie płacę za wizyty i badania jeśli lekarz da skierowanie :) a co niech daje :)

Do góry