reklama
Colorado1989
Fanka BB :)
Mimi, wrzuć do jedzenia swojego więcej produktów z żelazem, bo z jedzenia jest o wiele lepiej przyswajane niż z tabletek może się podniesie [emoji9]
Zuza! Żyjesz! [emoji1] Super, że Dominik już takie postępy robi ale pewnie musisz mieć teraz motorek w tyłku [emoji1] u nas na te pyzy mówi się pampuchy, kluski na parze, słyszałam też jeszcze od babci męża: paroki [emoji1] przepis zwykly jak na normalne ciasto drożdżowe wersja na bogato, nie włosko (mleko, drożdże, cukier, mąka pszenna, olej, jajko, sól), sól i cukier w proporcjach stosownych do wersji, czy na słodko czy na słono
Ka, no muszę w końcu kupić tę księgę [emoji4] u mnie jest kilka rzeczy, których nie lubię (ryby) albo nie mogę (awokado) i muszę zawsze je zamieniać na coś innego [emoji4] ale inspiracji mi czasem brak...
Co do zmiany pracy to faktycznie lepiej poczekać, skoro ciąża w planie, bo w nowym miejscu to krzywo będą spoglądać na ciążę zaraz po zatrudnieniu
Dziś mam ambitny plan umyć choć 1 okno, bo pogoda cudowna więc na obiad będzie ostatnia porcja fasolki po bretońsku [emoji1]
Wczoraj zjadłam te pampuchy o 16, a o 23 jeszcze głodna nawet nie byłam i nic nie jadłam w międzyczasie... Nie rozumiem tego, bo same rzeczy z wysokim ig tam są [emoji33] tak samo jak pizzę zjem, pół dnia mogę wtedy nic nie jeść [emoji28]
[emoji170] 21.08.2018 [emoji170]
Zuza! Żyjesz! [emoji1] Super, że Dominik już takie postępy robi ale pewnie musisz mieć teraz motorek w tyłku [emoji1] u nas na te pyzy mówi się pampuchy, kluski na parze, słyszałam też jeszcze od babci męża: paroki [emoji1] przepis zwykly jak na normalne ciasto drożdżowe wersja na bogato, nie włosko (mleko, drożdże, cukier, mąka pszenna, olej, jajko, sól), sól i cukier w proporcjach stosownych do wersji, czy na słodko czy na słono
Ka, no muszę w końcu kupić tę księgę [emoji4] u mnie jest kilka rzeczy, których nie lubię (ryby) albo nie mogę (awokado) i muszę zawsze je zamieniać na coś innego [emoji4] ale inspiracji mi czasem brak...
Co do zmiany pracy to faktycznie lepiej poczekać, skoro ciąża w planie, bo w nowym miejscu to krzywo będą spoglądać na ciążę zaraz po zatrudnieniu
Dziś mam ambitny plan umyć choć 1 okno, bo pogoda cudowna więc na obiad będzie ostatnia porcja fasolki po bretońsku [emoji1]
Wczoraj zjadłam te pampuchy o 16, a o 23 jeszcze głodna nawet nie byłam i nic nie jadłam w międzyczasie... Nie rozumiem tego, bo same rzeczy z wysokim ig tam są [emoji33] tak samo jak pizzę zjem, pół dnia mogę wtedy nic nie jeść [emoji28]
Mimi2330
Będę pila natkę pietruszki z sokiem z cytryny. Myślałam ze nie dam rady ale dziś spróbowałam i nawet było spoko hehe muszę poczytać co ma dużo żelaza.
Czytalam też ze komuś ferrytyne podniosła zmetylowana B12. Muszę zamówić na gemini po wypłacie przy okazji
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Czytalam też ze komuś ferrytyne podniosła zmetylowana B12. Muszę zamówić na gemini po wypłacie przy okazji
Colorado1989
Mimi, jeśli lubisz tatary, kaszanki, czerwone mięsa - to będziesz miała łatwo jak nie, to trochę wiecej kombinowania [emoji16] ja się dziwię, że nie mam anemii póki co, bo nie jem w ogóle czerwonego mięsa, zadnych pasztetów, kaszanek, tatarów etc. Nawet z białym mięsem mam problem [emoji16] już prędzej tę pietrusze bym wypiła ona ma żelaza faktycznie sporo?Będę pila natkę pietruszki z sokiem z cytryny. Myślałam ze nie dam rady ale dziś spróbowałam i nawet było spoko hehe muszę poczytać co ma dużo żelaza.
Z witaminami też trzeba uważać, zwłaszcza tymi z grupy b, bo czasem uczulają, no i nadmiary też nie są dobre
Mimi2330
Wlaśnie nie lubie :/Mimi, jeśli lubisz tatary, kaszanki, czerwone mięsa - to będziesz miała łatwo jak nie, to trochę wiecej kombinowania [emoji16] ja się dziwię, że nie mam anemii póki co, bo nie jem w ogóle czerwonego mięsa, zadnych pasztetów, kaszanek, tatarów etc. Nawet z białym mięsem mam problem [emoji16] już prędzej tę pietrusze bym wypiła ona ma żelaza faktycznie sporo?
Z witaminami też trzeba uważać, zwłaszcza tymi z grupy b, bo czasem uczulają, no i nadmiary też nie są dobre
Colorado1989
Mimi, to zostają nam jajka, szpinak, chyba strączki [emoji4]
karkula309
A skąd ogólnie wiadomo o niskim poziomie żelaza ? Wystarczy kontrolować hemoglobine ? Bo to mam badane co chwilę i wynik wysoki ale nie miałam w ciąży badanej osobno ferrytynyBędę pila natkę pietruszki z sokiem z cytryny. Myślałam ze nie dam rady ale dziś spróbowałam i nawet było spoko hehe muszę poczytać co ma dużo żelaza.
Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
karkula309
Akurat dziewczyny teraz nadrobicie jajkami faszerujcie szpinakiemMimi, to zostają nam jajka, szpinak, chyba strączki [emoji4]
Mimi2330
Jak chcesz to zrób badanie na własną rękę. U mniej kosztuje 40zlA skąd ogólnie wiadomo o niskim poziomie żelaza ? Wystarczy kontrolować hemoglobine ? Bo to mam badane co chwilę i wynik wysoki ale nie miałam w ciąży badanej osobno ferrytyny
reklama
karkula309
Skoro to ważne to poproszę ginekologa. Mam pakiet w Luxmed place co miesiąc ale dodatkowo nie płacę za wizyty i badania jeśli lekarz da skierowanie a co niech dajeJak chcesz to zrób badanie na własną rękę. U mniej kosztuje 40zl
Podziel się: