reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2019/styczeń 2020

Dla mnie odczytanie temp żeby zobaczyć czy jest owu w danym cyklu jest skomplikowane bo samo mierzenie temp w pochwie jest łatwe. Jeżeli chodzi o sprawdzanie macicy to dla mnie czarna magia. Śluz mam cały cykl lejacy się i przezroczysty. Szczerze mówiąc nawet nie wiem czy mam owu. Będę gadała na wizycie z gin o monitoringu. A jeśli chodzi o zaburzenia hormonalne to walczę z nimi od 8 lat i 9 maja jadę do Endo i będę znała wszystkie wyniki

reklama
Elektroniczne zegarki płodności? Pierwszy raz słyszę możesz coś więcej powiedzieć o tym? Ja mam nie regularne cykle więc u mnie w każdym cyklu jest w innym dniu owu i jest naprawdę trudno w nie trafić. Raz mam @ na 30dc drugi raz na 31 dc nawet 34 a w kwietniu miałam na 38dc

Ladycomp i persona to takie tzw komputery cyklu , teraz tez widziałam, ze na rynek wszedł zegarek który sam kontroluje Ci temp(musiałabym poszukać nazwy, bo szczerze świta mi, ale nie jestem pewna na 100% czy to ta nazwa ;)) (noc-dzień) i pokazuje najlepszy okres kiedy płodność u kobiety jest najwyższa ...

@młoda1994 dopiero jak zaczęłam mierzyć temp w cyklu i pokrywałam to testami LH poznałam swój organizm w 100% ..
tez mam nieregularne i owu najczęściej mam 18-19dc ale przy cyklu staraniowym miałam w 16 dc i udało ;) się .. teraz już 9tc

P.S. Przy nieregularnych cyklach naprawdę temp dużo mówi , no i seksy co 48godz najlepiej :)

Ja już próbowałam co 2-3 dni próbowałam dziennie przez dni płodne i nic nie pomaga. Muszę porobić jeszcze monitoring owu badanie nasienia męża i hsg u mnie. W testy owu zbytnio nie wierzę bo przerabialam już ponad Rok temu i na 6 cykli tylko w jednym cyklu mi pokazał test owu pozytyw resztą negatywny
@młoda1994 dopiero jak zaczęłam mierzyć temp w cyklu i pokrywałam to testami LH poznałam swój organizm w 100% ..
tez mam nieregularne i owu najczęściej mam 18-19dc ale przy cyklu staraniowym miałam w 16 dc i udało ;) się .. teraz już 9tc

P.S. Przy nieregularnych cyklach naprawdę temp dużo mówi , no i seksy co 48godz najlepiej :)

Bym musiała poszukać tego tutaj w DE może coś będzie.
Ladycomp i persona to takie tzw komputery cyklu , teraz tez widziałam, ze na rynek wszedł zegarek który sam kontroluje Ci temp(musiałabym poszukać nazwy, bo szczerze świta mi, ale nie jestem pewna na 100% czy to ta nazwa ;)) (noc-dzień) i pokazuje najlepszy okres kiedy płodność u kobiety jest najwyższa ...

30 dzień cyklu myślałam że jutro albo pojutrze będę testować ale właśnie przed chwilką odrobine krewki się pojawiło .Szkoda , jakoś te cylkle zaczynają mi się wydłużać :/ Dobranoc kobietki , koniec laby jutro już do pracy a dzieci do szkoły :* kiedyś się uda grunt to pozytywne nastawienie :)

30 dzień cyklu myślałam że jutro albo pojutrze będę testować ale właśnie przed chwilką odrobine krewki się pojawiło .Szkoda , jakoś te cylkle zaczynają mi się wydłużać :/ Dobranoc kobietki , koniec laby jutro już do pracy a dzieci do szkoły :* kiedyś się uda grunt to pozytywne nastawienie :)
Kochana, a może to plamienie implantacyjne? Nie ma co się zniechęcać! A nawet jeśli nie - i tak damy radę :) Jeszcze zobaczycie jak będziemy miło wspominały ten czas wyczekiwania i zamartwiania się :) U mnie póki co 8 dzień progesteronu i nic, a normalnie po 6 dniach miałam miesiączkę, ale to może nic nie znaczyć. Za to chyba PMS się zaczyna bo zjadłam przed chwilą rybę w panierce taką miałam ochotę, a teraz naszło mnie na pomidory z ogromną ilością soli :D

Jak tam staraczki? U mnie jakoś dzisiaj dziwnie. Za dwa dni ma być miesiączka, a ja dzisiaj mam lekkie kłucia jajnika i jestem jakaś taka podenerwowana w środku, roztrzęsiona, wszystko leci mi z rąk, trudno mi się oddycha i mam zatkany nos. Już wczoraj się zaczęło myślałam nawet, że miesiączka będzie, ale nic nie ma. Piersi bolą mnie od kilku dni, a nigdy mnie nie bolały przed okresem. Mam wrażenie jakby coś mi tam spływało, ale okresu nie ma :p Czyżbym zaczęła inaczej reagować na zbliżającą się miesiączkę niż dotychczas? Ech, ciągle trzeba się uczyć swojego organizmu.

EDIT: U mnie nie najlepiej. Bolące piersi i objawy infekcji. Termin @ jutro.

Ostatnia edycja:
Hej ja mam trzeci dzień miesiączki .Pierwsze dwa dni były tragiczne :/ straszliwy ból pleców bioder i brzucha ,ciągłe wizyty w toalecie .....tragedia. Dzisiaj już lepiej ,teraz akurat co dziwne tak jakby się uspokoiło (skończyło?). Będę obserwować ,ciekawe co z owu w tym miesiącu.....
bleucoco daj znać jak tam :)

Mnie prześladują kobiety w ciąży .....zebranie w przedszkolu. ...połowa ciężarnych.....zakupy w sklepie prawie same z dużymi brzuszkami ....:)

reklama
Hej hej jestem tu nowa i jak dobrze pójdzie będzie bobas grudzień /styczeń ♥️♥️♥️♥️ wariuje że szczęścia i mam jakieś panicznie leki przed poronieniem. Pierwsza ciąża

Do góry