reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Violett- ja mam jajecznicę prawie codziennie, mój M. nauczył się robić od szefa kuchni w nowej pracy i wychodzi mu bajecznie! Więc teraz zadowolony codziennie mi serwuje. Do tego świeża bułeczka i odlot!
A wypadek miałam pare lat temu.. Dla większości to śmieszna historia, ale dla mnie średnio. Kiedyś robiłam ciasto i mikser wciągnął mi włosy. To działo się tak szybko, że bólu nie czułam, no ale te łopatki wyrwały mi włosy , pocięły skórę i tak uderzały po skroni że miałam pęknięcie na czaszce, ale bez żadnych krwawień do środka, więc normalnie funkcjonowałam ,a kość się sama zrosła. Bliznę mam przy skroni maleńką, prawie niewidoczną, no ale na włosy czekałam długo..:-( Do dziś niczego nie robię mikserem, boję się nawet odgłosu tego urządzenia.

Adaś śpi już prawie 2h. Widzę że oddycha ładnie przez nos. Wstanie to postawię na obiad i zaczniemy jakieś sprzątanie. Może później jakoś zleci, choć wolę jak trochę później chodzi spać, no ale przez tą chorobę coś mu się poprzestawiało.

reklama
Witam. Alan obudzil mi sie przed 5 rano z placzem i plakał i płakał..Nie wiem czemu. Dalam mu nurofen i po jakims czasie sie uspokoił, tylko ze spac juz nie poszedł :baffled:. M po 6 zebrał sie i poszedl do pracy a ja z nim siedzialam. Teraz jestem w pracy, mlody siedzi dzis z babcią.
Dzis juz wtorek, trzeba by pomyslec o jakichs zakupach na swietach, czasu soraz mniej.. I jeszcze wózek chce w tym tygodniu zamowic. Biore tą inglesine, wiecej juz nie rozwazam na ten temat, bo ogłupiec mozna od tego wszystkiego.
Phelania jaki masz kolor??? Ja chyba wezmę granatowy.. Albo szary? Sam nie wiem... Myslałam o czerwonym, ale widzialam to tak w malinę wpada, to trochę dziewczęco.

Netka zgadza sie, tresciowa jest fajna jesli mieszla 500km od nas i widuje raz na dwa lata :D
Trzymam kciuki za szczepienie Ninki!

Lysa zdrówka dla was! I trzymam kciuki za nowe rybki :)

Phelania pozycz no tego twojego M! U mnie tez okna i firanki sie nadają do mycia/prania :biggrin2: Planowalam porządki przedswiateczne na jutro popoludniu, ale bede musiala isc do pracy, bo juz ludzie za mną wydzwaniają, nie wiem wiedy ogarnę chałupę :baffled:

Agapa jak robisz jajka faszerowane (czym?) Tez mam fajny przepis, zaraz wrzuce w odpowiednim wątku:)

O Freiya a to zes pytanie zadała :eek: Na szybki porost wlosów naukowcy jeszcze nic naprawde skutecznego nie wymyslili... Ale, ale... Poamga napewno i mozna spróbowac :D
DROZDZE do picia!(ostanio moja kolezanka testowala na sobie i goraco mi polecała-tylko ze ja nie zapuszczam;))
1/3kostki drozdzy (kupuje w biedronce) pokroic nozem i zalac gorącą (nie wrzącą) wodą - mala filizaneczkę, wymieszac az sie rozpusci -pic raz dziennie:)

Kurde posta zaczęłam pisac do was o godzinie 9 rano.../

Ha ha spróbuję, może mi urosną włosy jak na drożdżach! :D

Dziewczyny ale mam dzis lenia... siedzę w tej robocie i obijam się jak mogę...

Sergi pytanie nie do mnie ale co tam:p Mi druga ciaza tez szybciej zleciala ale to dlatego ze byla mala Marika i nie bylo czasu na blogie lenistwo :)
U nas tez tesciowie nie wchodza "butami" do wychowania dzieci a nawet do naszego zwiazku i to mi pasuje;)

Nastazja o matko, dla mnie tu nie ma nic smiesznego.. straszne dobrze ze nie bylo zadnych powaznych obrazen.

bleee chcialabym zeby wlosy mi rosly szybciej ale drozdzy to ja pic nie bede:)

Agapa jestem pełna podziwu dla Ciebie że masz tyle spraw a dajesz radę ... jesteś wielka

Freyia zazdroszczę że ma kto tak rozpieszczać Emilcie i zabierać na zakupy. No z Twojej córy prawdziwa kobietka wie co chce sama butki wybrała :-)

dorotar teraz wyszła mi córa zobaczymy. Z Maciejkiem teraz sprawdzałam też wyszła córa.

kota współczuje rwy kulszowej

Phelania w którym tygodniu miałaś bóle krzyżowe ?? Mnie dopadły już teraz siedzę z poduchą pod krzyżem z Maciusiem tak wcześnie nie miałam.

U nas nocka dzisiaj troszkę lepsza standardowa pobudka na przeniesienie się do naszego łóżka no ale mały dospał do 7.20 tyle że o 5 M zrobił mu kaszkę i zjadł na śpiocha bo M chciał żebym pospała.
Wczoraj mój syn odstawił numer niesie nocnik stawia na środku salonu i mówi KUPA po czym na nim siada w ubraniu bo głupia ja nie zareagowałam za 5 min przychodzi do mnie z kupą w pampku normalnie aż mi głupio było że nie zareagowałam.

Ale mam dzisiaj znowu lenia normalnie nic mi się nie chce, ale za niedługo muszę się zmotywować i wstawić żurek na obiad.

No i zauważyłam dzisiaj kolejnego ząbka górna lewa "3".

Maciuś standardowo wcina cherriosy na sucho sam idzie bierze z szafki i zajada heh.

Freiya próbuj, próbuj i daj znac :) Drozdze ponoc wplywają kozystnie nie tylko na wlosy, ale równiez na cerę i paznokcie!

Chce dziś jak M wróci z pracy jechac po ten wózeczek , tylko on nie bardzo dzis chce, bo robi kiełbache i szynki na swieta.. no nic, jak nie namówię go prosba postaram sie groźbą:-)

Nastazja- straszna historia z tym mikserem :szok: też bym sie już bała samego tego dźwięku
kota- miałam rwe z Kasią w ciąży przez pewien czas, ale mnie to łapało i po pewnym czasie puszczało. Szukałam pomocy w necie i znalazłam ! Z tego co pamiętam więcej magnezu trzeba łykać, mi pomogło :tak:
Agapa- 100 lat dla P :-)
Netka- trzymam kciuki za szczepienie jak po maśle ! Wczoraj byliśmy w Zaciszu, spontana. Staniało u nich, bo godzina zabawy dla jednego dziecka to tylko 5 zł/h i proponują coś do picia opiekunom. M zamówił kawe i dostał gratis a w Tęczy musiał zapłacić. Tam jest adres: Przy Rynek 6. Może sie skusisz kiedy ;-)
Sosnowiczanka- pewnie, wózio ważniejszy ! :-)

Wczoraj byliśmy w sali zabaw z dziewczynami. Mała jest typem obserwatora tak bardziej, nie szaleje póki co. Najbardziej sie podobała zjeżdżalnia. Potem pojechaliśmy do Castoramy i w końcu kupiłam Oli dużą tablice korkową do wieszania jej twórczości :) Szkoda mi M bo zadzwonili dziś z pracy o 1 w nocy że fabryka stoi bo jakaś awaria i musiał jechać. Na 17tą jestem umówiona u fryzjerki z dziewczynami, na podcięcie grzywek - ja sie sama nie piszę, ostatnio kiepsko mi poszło z Kasią

reklama
Agapa wszystkiego najlepszego dla P! Mam ochotkę na Twoje ciacho!
Freiya to dziadek ubrał Emilkę od góry do dołu. Hehe super jest mieć takiego dziadka/ojca(w Twoim przypadku), który sam bezinteresownie pójdzie z dzieckiem i kupi co trzeba. A co do tych szczepień to co lekarz to opinia i bądź człowieku mądry.. Ja szczepię ale w szoku byłam jak dowiedziałam się ilu lekarzy odmawia szczepień swoim dzieciom!No i zazdroszczę Ci-pobyczysz się w domu do ŚWIĄT!
Viola my zgodnie z kalendarzem szczepień-jeszcze nic zaległego nie mieliśmy. Mam nadzieję, że bezobjawowo Ninka to szczepienie zniesie. W sensie wiem, ze będzie ryk, może nawet wymioty ale nie chcę gorączki itd...

Jutro czeka mnie ciężki dzień od rana do wieczora praktycznie na nogach ale czwartek mam wolny. Uf... to odpocznę-mam nadzieję.
Ninka drzemkę ma. Jest taka mądralińska, sama pakuje się do łóżka i układa do snu. Potrzebuje tylko wiedzieć, że jestem obok. Moja Pchła mała!
Zaczynam widzieć w Nince Teściową. Uwielbia korale, łańcuszki, grzebie w moich rzeczach i ciągle coś przymierza, zakłada sobie, miśkom... Sroka-jak teściowa.

Phelania czas zleciał okropnie szybko, choć nie jestem z Wami od początku to się do Was przywiązałam!Pamiętam Wasze imiona, w nocy gdyby ktoś mnie obudził to wymienię wszystkie grudniaczki, znam Wasze losy-jak i Wy znacie moje. Fajne to jest!Żałuję, że nie było mnie z Wami od początku!
Kota no coś Ty ja nie w tym sensie ;)Ale teraz Ty mi dałaś do myślenia, że ja ciągle narzekam hahaha
Nastazja hahaha padłam sorry, że się smieję ale sobie Ciebie wyobraziłam z mikserem-podła jestem wiem!! Przykra historia z tymi włosami ale jaki finał!Kiedyś też tak miałam z 8 lat temu zapoczątkowałam ścięcie asymetryczne. Potem Ashley Simphson się tak ścięła-ściągnęła ode mnie!Bladź!:-D No a jajecznicę ja robię tak, ze wbijam jajka na patelnię i dopiero jak się zetnie białko to zaczynam łopatką mieszać. Lepiej smakuje wg mnie!
Sergi chciałabym by moi teściowie nie wchrzaniali się w wychowanie Ninki. ;))Moja Nisia też już gotowa do wiosny... Oby się wszystko w rodzinie u Ciebie poukładało, z G, z tatą...Za to 3mam kciuki!
Ewka haha ja zauważyłam, że w Pl jest jakieś takie zboczenie z tymi oknami przed Świętami, niech się wali i pali a okna ludzie myją... Haha ciul w Triduum Paschalne, ważne, by firany i okna błyszczały!
Dorota to się Ola nie uchowała przed ospą. Biedna! A jeśli chodzi o godziny pracy, to mam dni wolne do odbioru po pracującej sobocie albo niedzieli handlowej, poza Tym jest jeszcze ta laseczka, co jest w ciąży i jest nas 4 teraz a powinny być 3(po 2 na zmianie i 3 dodatkowo na wymianę). Ta dziewczyna z końcem miesiąca idzie na zwolnienie lekarskie już do końca porodu i wtedy będę regularnie po 8 h pracować.W tym miesiącu wyrobię 3/4 etatu... W kolejnym już cały etat.
Inka fajnie, że Twoja mama przyjedzie dziś-pomoże Ci przy Aleksym ;)

Żabcia
Maciuś jest już dorosły i gdyby był wyższy, mógłby mieszkać sam. Sam je, sam robi kupę na nocnik. Boże moja teściowa powinna przyjść do Ciebie na naukę wychowania dziecka-syna!!!Mogłabyś zrobić kurs o samodzielności dziecka!!SYNA!:-):tak:
Freiya swoją drogą ciekawe czemu Emilka tak płakała przez 2 h?Masz jakiś pomysł na to?

Muszę się ogarnąć, dom ogarnęłam ale sama wyglądam strasznie!I w szafach przydało by się ułożyć...no i kosmetykach i biżuterii... bo brylowała tam Ninka!
Sosnowiczanka ruch masz w biznesie ;) a bo Święta i wiosna i każdy chce wyglądać twarzowo!
Kupinosia ja też Ninie grzywę muszę ściąć ale planuję po Świętach. Wiem gdzie jest Zacisze, nigdy nie byliśmy ale powiedz jakie mają atrakcje-warto do nich zajrzeć?

Do góry