reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
hej laski
faktycznie, cos licho ostatnio tutaj, pusto, cicho, zimno :( moze wiosna ozywi troche tez nasze grudniowe progi, szkoda, ze tak smiercia naturalna umieramy, widocznie taka kolej rzeczy :(
Freiya, ja na porost wlosow polecam mocno i z calego serca odzywke Jantar Farmony, do wcierania w skore glowy. Mi bardzo, bardzo pomaga, bez niej srednio wlosy rosna mi ok 1-1,5cm/mc, jak przez caly miesiac codziennie robie wcierke to porost jest na granicy 2,2cm/mc, wiec chyba jest ok. I mnostwo nowych wloskow mi uroslo, ale to akurat moga byc te odrastajace po poporodowym lysieniu ;) I picie drozdzy pomaga, smacznego ;) ja miksowalam je z bananem i na raz, ale teraz nie pije :)
A Emilka to prawdziwa kobieta :) zakupy, buty, ubrania.. :)

Netka, eh, to mi dalas do myslenia ;))) ze tu przychodze marudzic, ale cos w tym jest. Marudzenie to jedyna rzecz, na jaka mam ostatnio ochote. I sen! No ale jak nie moge miec snu, to chociaz ponarzekam, jak to baba w ciazy.

Odkad ta piatka sie przebila i jedna trojka, dwie ostatnie noce sa spokojniejsze, trzeba korzystac :)

Freiya- ja na porost włosów stosowałam też odżywkę jantar, ale dużo lepszy jest radical http://www.farmona.pl/pielegnacja-w...do-skory-glowy-stymulujacy-wzrost-wlosow.html stosowałam go razem z kapsułkami merz special, po wypadku w którym wyrwało mi włosy przy skroni tak 5cm/5cm, miałam wtedy też pękniętą czaszkę, ale płakałam najbardziej, bo z boku byłam zupełnie łysa.
Fajnie po tym odrosły.. A najlepsze jest to że rok później stały się modne te wygolone boki głowy! haha, więc miałam ubaw że zapoczątkowałam nową modę!

Ostatnia edycja:
Cześć Babeczki :-)

Zaniedbałam ostatnio kontakty z Wami i ze swoimi znajomymi... Wszystko przez ten sąd, historie taty i dodatkowo "przeboje" z G. Już mam dosyć tej zimy, niech się wreszcie skończy, niech się pojawi słoneczko i ciepełko bo mam wrażenie, że to jakaś niekończąca się epoka lodowcowa za oknem i... w sercu :-( Sporo się popsuło, teraz czas to zacząć naprawiać...

Phelania nie wierzę, że Ty już "na wylocie" i Marcelek lada moment się pojawi! :szok: Charakternego Bąbla będziesz miała; sama jestem zodiakalnym baranem i wiem coś o tym ;-) I uważaj, Viola dobrze pisze, jeszcze nam w Wielkanoc urodzisz, pochwalisz się w lany poniedziałek i nikt nie uwierzy, bo to przy okazji Prima Aprilis w tym roku... ;-)

Kota u Ciebie też już zleciało, mniej niż połowa Ci została... To prawda, że w drugiej ciąży czas szybciej leci? Życzę spokojniejszych nocek, u nas też przeboje przy czwórkach były, dolne już wyszły ale jeszcze nas górne czekają...

Netka 3mam kciuki za szczepienie! Znam ten ból... U nas kolejne kłucie dopiero przed pójściem Gaby do przedszkola, czyli około 3,5 roku życia! :tak:

Viola u mnie też relacje z teściami ok, chociaz z teściem było mega ciężko na początku... Ale co się przeżyło to odchorowaliśmy, teraz jest ok :-) Zwłaszcza, że mieszkają ponad 1200km od nas :-p A tak serio - kiedy widzę jak bardzo kochają Gabrysię, jakie mają do niej podejście, jak szanują moje zdanie i nasz styl wychowywania młodej nie wtrącając się niepotrzebnie, to od razu lepszy kontakt mamy ;-) No, zobaczymy co w przyszłości będzie, ale na razie jest ok.

Agapa PODZIWIAM!!! Nie wyobrażam sobie siebie w takiej extremalnej sytuacji z ogarnianiem "wszystkiego na raz" :eek: Chociaz oczywiście gdybym musiała to dałabym radę... Zdrówka dla Majeczki, ja też miałam jedną nóżkę krótszą, ale u mnie to wyłapali bardzo szybko (jak miałam pół roczku) i mama nosiła mnie w takim specjalnym usztywniaczu przez prawie rok, co pomogło wyleczyć wadę.

Freiya my już też gotowe na wiosnę, ale tej ciągle nie widać... :eek: Emilka widzę 100% kobietka, szał za ciuchami i butami :-) Gaba do butów to nie bardzo, ale kup jej tylko nowy ciuszek i pokaż pierwszy raz - na prezenty pod choinką tak się nie cieszyła, jak piszczy na widok nowych ubrań! :tak: ;-)

Nastazja zdrówka dla Adasia! Oby Mu przeszło, bo takie przeziębienia to dają solidnie w kość...

Inka szkoda, że musisz pracować w święta... :-( Ale mam nadzieję, że mimo wszystko czas Ci upłynie przyjemnie w pracy, w takie świąteczne dni to goście/klienci jakoś tak bardziej ludzkim gosem przemawiają ;-) Jak Ci się pracuje? Jak sie czujesz jako pracująca Mama?

Łysa zdrówka dla Bena, czasem jak pomyslę ile już wirusów przeszliście to mam wrażenie, że Ben chyba chce wyrobić normę z całego dzieciństwa w pierwszych miesiącach swojego życia... No dobra, ma już "swoje lata", więc mam nadzieję, że juz dużo Mu nie zostało do końca i da sobie chłopak wreszcie spokój z tym chorowaniem ;-) A tak serio, zdróweczka życzę :* No i żeby rybki też dały radę...

Ostatnia edycja:
Ja o umytych oknach przed świętami to mogę zapomnieć, bo mróz trzyma i tyle. Trudno po świętach też można umyć.
Właśnie się zastanawiam co tu upiec na święta, bo mimo że idziemy do rodziców to wypadałoby cosik słodkiego przynieść.
W sklepach ludzie zaczynają szaleństwa - przynajmniej na mięsnym u nas jest koszmar, ale dlatego że górnicy bony dostali i shopping trwa.

Chyba się robi wiosna Kobietki. Słonko pięknie świeci.
Wyprawiłam Melkę do przedszkola, babcia ją odbierze rowerkiem bo moja sis w domu zostaje bo złapała ją ospa od dzieciaków. Zła jest jak nie wiem.
Mój słodziak mały z ospą śpi teraz. Ja byłam w mieście, zapłaciłam PZU, zaliczyłam urząd skarbowy bez kolejek raz dwa.
Kupiłam wielki kawał schabu w kaufie na święta bęzie pyszne jedzonko.
Na 13 do pracy i dziś do 20-nie lubię tego, no ale co trzeba.

VIOLET jak fajny avatarek ;-)

EWKA kurczę ale ten świat jest mały.

ŻABCIA, KUPINOSIA ja też smaruję tym białym płynem, a fioletem tylko usteczka i w buzi posmarowałam. Choć dziś byłam u doktor by zaznaczyła w karcie, że mały ma ospę i siostra i mleczko przepisać to powiedziała mi by lepiej smarować gencjaną bo po tym białym płynie może być zakarzenie. Ale ja jej za bardzo nie ufam po tym jak mi tu kiedyś podpadła.

ŻABCIA nie dołuj się, u Was na bank z dzidzią wszystko w porządku.

MAJECZKA ja już dziś u siebie widzę oznaki wiosny, piękne słonko, w miarę ciepło się robi, nawet zastanawiam się czy nie założyć wiosennej kurtki do pracy.

PHELANIA śliczna kołyska.

KOTA biedna Ty. tulę.

KOTA, PHELANIA właśnie z ciekawości spojrzałam na ten Wasz chiński kalendarz i co?? u mnie absolutnie się nie sprawdziło, Amelka powinna być chłopakiem a Kacper dziewczynką.

ŻABCIA a Tobie co wyszło??

AGAPA współczuję tej zawieruchy jeszcze teraz w okresie przedświątecznym. Wszystkiego najlepszego dla P.
Myślę, że jak okna zostaną nie umyte na święta to koniec świata sie nie stanie.

NETKA a czemu tak dziwnie pracujesz?? Nie codziennie, po 4 godziny??? No tak różnie???
Powodzenia na szczepieniu.

LYSA zdrówka.

FREYIA pozazdrościć Emilce takiego dziadka.

NASTAZJA nie martw się za bardzo jak dziecko chore to nie ma ochoty na jedzenie. Zdrówka dla Bąbla.

SERGII co tam się dzieje źle?? TULĘ.

Nastazja ale narobilas mi ochoty na jajecznice:) po 11 mam kkolejny posilek wiec chyba sobie usmaze;)

Fabiane pije mleczko i chyba usnie bo takie oczka ma niemrawe, ogolnie jakis dzisiaj marudny.

Freyia bylas ostatnio w smyku w centrum??? sa duze przeceny na tym 3 pietrze czy takie srednie?? tez musze sie wybrac na zakupy.

Sosnowiczka ja tez sie przylaczam do pytania Freyia o specyfik na porosl wlosow, ale cos mi sie wydaje ze jedyny sposob to dbanie o zdrowe wlosy, i podcinanie jes regularnie a z tym tto u mnie mega problem;/

Phelania szok jak to szybko zlecialo,pamietam jeszcze jak lezalam cala noc na porodowce z Marika i mi sie wsyspac nie dali, bo trzymali mnie tam bez sensu, a tu juz ona taka duza no i Fabian juz ma prawie poltora roku. ehh czas leci zdecydowanie za szybko.

Kota ja to i tak sie ciesze ze do tej pory piszemy tutaj i naprawde z niezla intensywnoscia mimo ze ostatnio nas cos tutaj mniej, bo tak jak pisalam listopadowki 2010 to sie rozpadly zaraz po urodzeniu dzieciaczkow. Mysle ze okres wiosenno - letni bedzie jeszcze lichszy niz teraz bo bedziemy na dworze wiecej czasu spedzaly a wieczorami to bedziemy tak wykonczone ze tez czasu na pisanie nie bedzie. Ale ja postaram sie pisac cos codziennie:) z przerwa jak bedziemy na wsi bo tam to juz do komputera nie siadam wogole;)
Cd marudzenia to marudz ile sie da, kobiecie w ciazy wolno wszystko;) wiec wykorzystaj to teraz bo potem powiedza ze jestes mloda a zrzedzisz jak stara a teraz nikt sie nie odwazy tak powiedziec;)

Nastazja a co Ty mialas za wypadek??

Ewka u nas też okna nie umyte, w taka pogodę to choinke ubierac a nie okna myć... ;-)

Dorotar
w życiu nie słyszałam, żeby biały płyn zakażenie powodował :sorry: Ja miałam ospę w wieku 15 lat i smarowałam się tym i nie było źle... Moje młodsze rodzieństwo też mazialiśmy tym i nikomu nic nie było. A co do tego co źle, to dużo by opowiadać, bo się ciągnie już od dłuższego czasu, jak jest lepiej parę dni to się znowu chrzani po całości...

Viola byłam w Smyku na 3 piętrze na początku marca, wydałam prawie 200zł, ale jak obliczyłam z metek to po "normalnych" cenach zapłaciłabym za to wszystko prawie 600! Tylko buty tam strasznie słabe, mały wybór i jakieś nieciekawe.

Dzięki za rady z tymi odżywkami, muszę w coś zainwestować bo chcę uhodować ok. 15cm włosów.

reklama
Dzień dobry
Ja mam dzis wolne ale biegam załatwiać sprawy. Młody obudził sie o 6:30 ale M do niego wstał a ja dopiero o 8:30. Co do świąt to nic nie zrobione- oprócz łazienki, którą dzis posprzatalam. Pracuje cały tydzień, oprocz soboty wiec wtedy cos przygotuje ale bez szału bo i tak Panowie bedą u rodziców M.

Mimo że wiele z nas pracuje to i tak nieźle sie trzymamy. Są dni cichsze ale i tak cos sie dzieje :-)

Sergee oby sie u Was ociepliło!! :*
Jako mama pracująca czuje sie dobrze- wyszłam z domu, do ludzi wiec nie jest monotonnie tylko tęsknię za Młodym. Teraz mam jeszcze dziwne zmiany bo sie szkolę ale pozniej powinno być lepiej.
No i treningi! Nie mam czasu :-( dwa dni odpuscilam ale dzis musze!!
Dzis w nocy przyjeżdża tez moja mama :-)

Miłego dnia!

Do góry