reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Netka oj tak wdraz Ninke w te zabawy farbami bo to jest mega zabawa i zajmuje czas na dluzej no i troche sprzatania potem ale jak sie widzi takie zadwowolone dziecie to nawet t sprzatanie po nie straszne;)

Mi wlasnie Marika odstawila histerie, bo nie chcialam jej bajki wlaczyc - ale to jaka darla sie tak ze gdyby to byloby lato i okna pootwieraane to chyba zaraz pukala by policja do drzwi, pozniej zazadala w jednym czasie kakao i smoczka, powiedzialam jej na spokojnie ze jak sie uspokoi to jej zrobie kakao i dam smoczka, to wziela ksiazke i nia rzucila, wiec zowu na spokojnie jej powiedzialam ze taie zachowaie mi sie nie podoba i ze sie bardzo brzydko zachowuje i jestmi przykro, to spojrzala spod byka na mnie, wgramolila sie do lozka i uspokoila, zrobilam jej kako i chyba pojdziec spac. Fabianek tez spi dobrze ze on to twardy sen ma i w tym Mariki placzu, krzyku sie nie budzil.
edit; Wlasnie spojrzalam i Marika spi:)

Neta Nina przegonila zabkami Fabianka:) mlody ma 6

Ja zaraz zabieram sie za dalsza czesc pracy na dermatologie bo moj temat mnie mocno obrzydza;/ Wybralam sobie choroby paznokci i jak patrze na te wszystkie zdjecia to mam zoladek w gardle...

reklama
Hej. Poczytuje was od rana. ale na pisanie czasu brak.. Wlasnie wrocilismy z Alankiem ze spaceru, mlody spi, krupniczek sie gotuje. Mam nadzieje ze chociaz z godzine da odpoczac mi zanim wstanie:)

Zabcia gratuluje przebicia brakujacego ząbka. my czekamy juz tylkoa na piątki:)

Netka ostatni pneumo płacilam w lutym chyba 210 zl, a na 6w1 idziemy w kwietniu- u nas 230 zl.

Violett fakt choroby paznokci są paskudne. Jak robilam kiedys kurs na tipsy musiałam sie ich wszystkich nauczyc. Fuj!!

Sosnowiczka a maszmoze gdzies jakies materialy??:)

Dziewczyny wiecie co, kolejna kamienica sie wlasnie pali, teraz Brzeska 7 to na przeciwko mnie. Pogodno po Brzeskiej podpala kamienice jakis piroman. Ehhh zaczynam sie baw, pierw 5 teraz 7 jeszcze wczoraj palila sie kamienica na Targowej - to wszedzie blisko mnie, ehhh

Viola, cholerka, na bank ktoś Wam podpala te kamienica, niemożliwe, żeby ot tak wybuchały pożary w tak bliskim sąsiedztwie w tak krótkich odstępach czasu. Mam nadzieję, że policja szybko zadziała i rozwiążą sprawę!

Jeśli chodzo o histerie, to oczywiście u nas też się zdarzają, bywa, że nawet codziennie. Przed chwilą nawet podgrzewałam Kubie zupę na obiad, a ten mi się chciał na ręce ładować, mówię mu spokojnie, że mama robi obiadek, że będzie za chwilę am am, żeby szedł już do stołu (zawsze idzie, jak mu mówię), a ten w ryk, na ziemię i histeria, cykri, rzucanie wszystkim naokoło, to ja olewam totalnie, nawet na niego nie patrzę, zupę podgrzałam, nalałam mu do miseczki, wyciągnęłam do niego rękę, on w łaską i fochem mnie chwycił i dalej rycząc podreptaliśmy do stołu, podsadziłam go w fotelik, zapięłam pasy, on się rzuca i drze, jak opętany. No to czekam, siadłam naprzeciwko niego i mówię, że ja poczekam, jak się uspokoi to dostanie obiadek. No i bach, spokój, jak makiem zasiał, jeszcze sobie rękawem otarł łzę w brody. Albo to ślina była, nie wiem, zjadł ze smakiem i nadwtawił czółko mówiąc "buzi" :) Ja zawsze olewam histerie, nie robią na mnie w ogóle wrażenia, kiedyś się przejmowałam, ale teraz, jak widzę, że próbuje coś wymusić, szantażować, spływa po mnie, jak po kaczce, jak się za długo drze, to próbuję wtedy go czymś zająć, siadam z nim na podłodze, zaczynam układać klocki, albo jeździć resorakami, od razu się przyłącza do zabawy. W sklepie jeszcze nigdy nie urządził mi sceny, lubi chodzić do sklepów i oczywiście próbuje wrzucać do koszyka wszystko, co on uważa za niezbędne, jednak póki co na szczęście nie ma problemu, jeśli ja odkładam to na półki :) raz tylko wypadł mu Lenor i się rozwalił na cały sklep ;)

najbardziej mnie drażnią osoby, które nagle ni z gruszki, ni z pietruszki uśmiechając się radzą dawać dziecku klapsy. i jeszcze tłumaczą, że to nic złego. ciekawe, czy jak ktoś dorosły robi coś, co je drażni, to też podchodzą i biją tą osobę...

Netka, u mnie pneumo kosztuje niecałe 200zł/dawka. Zadzwoniń do przychodni, bo jak widać cenowo jest różnie, zależy od regionu.
A ta moja koleżanka daje małej klapsa w tyłek, bierze ją na ręce, a córa ją wtedy bach w twarz w liście, wtedy mama ją w rączkę bije i mała znów ją w twarz rycząc, jak opętana. dla mnie to jakaś patologia jest.

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny :-)
Przez dwa dni forum mi wariowało, w ogóle nie mogłam się zalogować....

Elence ta wysypka już schodzi, więc jest ok :-) Tylko, że straszna maruda się z niej zrobiła i to już któryś tydzień z rzędu lei... zęby powychodziły, temp. przeszła, a ona dalej swoje ;-)
Mi też jest ciężko wymyślić jakieś ciekawe zajęcia dla E. Trochę gramy w piłkę, albo ona ucieka na czworaka, a ja ją gonie (też na czworaka ;-) albo rzucanie się po łóżku, to zdecydowanie jej najlepsze zajęcie ;-) No i tak jak Netka, sprzątamy razem, a jak tylko usiądę na chwilkę to jest jęczenie ;-) córka dba, żeby w domu był porządek.

Elenka nadal swobodnie nie chodzi, robi parę kroczków bez trzymania i bach na pupę.

Netka - moja E. jak jest u mojej mamy i ja po nią przychodzę, to też w ogóle się nie cieszy, że mnie widzi, ale jak raz została u teściowej, to już od progu powitała mnie mega uśmiechem i przytulaskami :-) U nas 6w1 kosztuje coś koło 200zł, a pneumokoki 280 (?) swoją drogą widzę, że ta szczepionka jest u nas jedną z droższych w kraju, no ale ze względu na przebyty wirus Elenka ma przełożone szczepienie o 6 tyg. więc mamy czas, żeby uzbierać kasy ;-)

Dziewczyny okazalo sie ze to nie sama kaminica ale garaze obok kamienicy, no ale same sie nie podpalily.. Ehh w lato byla tutaj niezla wojna miedzy miejscowymi chlopakami a czeczenami, wtedy polalao sie ostro krwi i wogole bylo nieciekawei ale wtedy wlasnie czensce powiedzieli ze spala cala Brzeska, wiec zaczynam sie naprawde brac, od stycznia to juz 5 pozar w mojej okolicy... Mam nadzieje ze polcija szybko ta sprawe rozwiaze.
A wiecie co ta kamienica ktora sie palila w sobote, nie nadaje sie do uzytku i miasto musi dac 21 mieszkan rodzina ktore tam zamieszkiwaly, no i czesc juz dostala ale... niewyremontowane w totalnej dewastacji i jezeli chca tam mieszkac tomuszea sobie sami wyremontowac albo czekaz az im miasto to zrobi ale to moze trwac bardzo dlugo bo nie maja fundyszy, no wiecie co smieszne to jest, Ci ludzie stracili wszystko, moja mama rozmawiala z babeczka ktora mieszka na parterze i ona powiedziala ze ubrania sobie wypierze i bedzie miala, ale wszytskie sprzety, meble itp nie nadaja sie toalie bo sa cale mokre, a co maja powiedziec ludzie ktorzy mieskali wyrzej.. Ehh..

Kota oj tak takich ludzi dajacych rady " daj mu klapsa w tylek to sie uspokoi" jest mnostwo a jak sie odpowie ze ni bijesz dziecka to jeszcze wieksze oburzenie ze wlasnie takie sa skuki, ble ble ble...
OOo matko strasznie to musi wygladac jak sie tak bija z mama nawzajem, u mnie Fabian nie dostaje w pupe ale i tak mnie potrafi pacnac w twarz reka ale ja wtedy lapie mu reke i mowie ze nie wolno, a ten sie smieje i dalej probuje wiec wtedy poprostu odkladam go na podloge czy obok na lozko i mowie mu ze jest mi przykro, ze mnie to boli i nie wolno tak robic.
Wogole zauwazylam ze jak mowie dziecia cos w stylu " jest mi przykro" "jestem smutna" i wyrazam swje emocje to do nich t bardziej trafia niz taie biadolenie " nie rob tak"

No nic zabieram sie za ta dermatologie, odwlekalma to w czasie bo skoczylam do biedronki jak mama wrocila, ale teraz nie ma zmiluj i musze sie brac za te okropne pazury...

Violett masakra z tymi podpaleniami, mam nadzieję że policja się wykaże i szybko złapie tych podpalaczy.

Zanim M poszedł do pracy a Maciulek spał udało mi się przespać chwileczkę po obiadku.

Qrcze gin w PL kazała mi jeść dużo mięsa bo jestem strasznie blada a ja jakoś nie mogę mięsa jeść skubnę kawałek ale aż mnie odrzuca :-(

Siedzę i standardowo mi się nic nie chce, Maciuś sam sobą się zajmuję maluje po macie wodnej.

Byłam z Emilka w Tesco i wrzuciła czapkę do fontanny i musiałam kupic jej nową żeby wróciła do domu :>

Ciągle jestem chora, mam gorączkę i kaszle...

Netka ja za 6w1 płacę 186zl, za pneumo 248zl ale szczepilam u siebie w pracy gdzie mam 25% zniżki.

Znalazlam u Emilki górną, prawą czwórkę, całą na wierzchu, nawet nie wiem kiedy wyszła. Mamy już 10 zębów.

reklama
Do góry