reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Jestem jestem.
Napiszę co u nas jutro i nadrobię Was, w weekend czasu nie miałam a teraz moje Cuda już śpią a ja napawam się błogą ciszą i oglądamy na TVN nowy program kulinarski.
Pozdrawiam Was gorąco.

reklama
Dziewczyny diabełek z Lenki juz wypedzony:)
Jestem mega zmeczona i zadowolona, ze mamy juz to za soba i ze enka była wsumie grzeczna w Kosciolku:) Fotek prawie nie mamy bo oczywiscie aparat sie rozładował:wściekła/y: tylko kilka z telefonu, ale i tak sie ciesze, ze enka Ochrzczona- to najwazniejsze:)

Jutro nadrobie a tymczasem ide spac i zycze spokojnej nocki wszytskim! ;*

Nikuss- sssuper czekamu na fOTKI!!!
Maxwell- gratuluje ząbków!!

Kurcze dziewczyny tak piszecie o tych kombinezonach musze isc wreszcie na ten strych i zobaczyc co tam jest:eek:a tak mi sie nie chce niby blisko ale te schody:-D

Dorotar- obejarzalam ten program i nawet niezły ale chyba wole Amerykanskiego "Mastera":) jest bardziej pikantniejszy:-Dmoze sie rozkreci:)

A ja dzis z młodym poszlam na spacer ,na cmentarz 4 h nas nie było hehehe:) ale przyjemnie bylo bo ani goraca ani chłodno,dzis widzialam pogode na 16 dni i normalnie jeszcze w tym miesiacu ma byc 30 stopni:szok:

Dziewczyny mam pytanie odbijacie swoje maluch po jedzeniu? (chodzi mi o butle z mlekiem)

Nikuss, gratulacje! :)

Phelania, ja już dawno nie odbijam Miśki :)

Mam natomiast inne pytanie. Czy wszyscy przenieśli się już z kąpielą do wanny, czy kąpie ktoś jeszcze w wanience???

Inka - jeśli chodzi o zastrzał to ja najpierw moczę w wodzie z mydłem a potem przebijam igłą i tyle. Ropa wyleci i zaczyna sie goić.
Mła - my w wiekszości kąpiemy Zulkę w wanience ale jak męzol wyjeżdza to łatwiej jest mi posadzić Małą między nogi Kami w brodziku i kąpią sie obie na raz.
Phelania - Zulka jak zje to jej się samo odbije. Nie muszę jakoś specjalnie jej odbijać.

No to uciekam zaraz spać. Jutro mam urlopik bo idę na rozpoczęcie roku szkolnego.
My też jeszcze bezzębni.

Ostatnia edycja:
Wszystkiego najlepszego dla Karolci !
Maxwell-
gratuluję ząbków !
Nikuss- no to wszystkiego najlepszego dla Lenki ! :)
Netka- Niestety nie orientuję się w temacie. Ja nie pracuję bo nie muszę i nie chcę ale jeśli "dusisz" sie w domu to może spróbuj ? Zawsze będziesz mogła zrezygnować jakby co
Mła- małą kąpie już tylko w wannie

Kasia też nadal nie ma ząbków ! Tak mocno sie śliniła i dziwne bo przestała.
Jutro Ola idzie do przedszkola, pierwszy dzień do nowego i denerwuje sie troche. Mam nadzieje że pójdzie w miare gładko bo w grupie ma dobrze znaną koleżankę, lubią się dziewczynki. Rano przyjdzie teściowa posiedzieć z Kasią a potem to już chyba będę małą ciągnąć ze sobą, zobaczymy. Zimą teście pewnie sie zlitują

Mła my się kąpiemy przeważnie w wannie :-)

Phelania ja staram się odbijać Maciusia po jedzeniu bo wydawało mi się że tak jeszcze trzeba a młody się wkurza bo jak zje to chce od razu do zabawek a ja go noszę.

No i niedziela zleciała praktycznie cały dzień w domu bo byłam 5 min za drzwiami się dotlenić :-D Już się nie mogę doczekać kiedy będę mogła wyjść z Maciulkiem na jakiś spacerek dzisiaj minęło 8 dni jak moje biedne dziecko siedzi w domu aż mi go żal bo tak się wyrywa do drzwi jak się tylko uchyla.
Jestem dzisiaj straszliwie padnięta ale siedzę jeszcze bo muszę nakarmić Maciusia na noc chociaż i tak co dziennie robi pobudki między 4,30 a 5,30 i ląduję u nas w łóżku z płaczem, czekam kiedy w końcu wylezie ten ząb bo już widać że niedługo wylezie.

nikuss super że chrzciny się udały, a co do zdjęć to my też nie mamy z chrztu bo padły baterię w aparacie dopiero mamy kilka po mszy pstrykniętych.

Mła ja kąpię małą w wysokim brodziku jak mamy czas na pluskanie to wkładam ją do krzesełka i się bawi a jak na szybciora bo zmęczona lub gdzieś wychodzę to sadzam ją normalnie i tylko asekuruję myjąc, wanienka wyleciała u nas w momencie jak mała urządziła sobie w niej lot zgodnie z zasadami grawitacji. Ale moja przyjaciółka kapie córkę 15 mies. dalej w wanience ale wsadzonej do dużej wanny, jak spytałam czemu.. to odpowiedziała że ich wanna jest za duza i za nim wypełniliby ją wodą to minęłoby sporo czasu a i tyle wody zbędnej. I w sumie prawda jak ją kąpała to ta wanienka nie zajmowała nawt połowy objętości całej wanny.
ewka powodzenia w szkole;p hihi
kupinosia zazdroszczę ze nie musisz pracowac:0 ja nie wracam poki co ... ale łatwo nie będzie z kasą niestety.
maxwell gratulujemy "dziurek" ząbków pogratuluję jak Cię mała użre w paluch;p;p
phelania ja nie odbijam małej od... matko nie wiem! ona usypia z butlą w buzi podłożoną na kocyku. Bardzo ładnie to przyswoiła od samego początku ale często sie jej odbija jak już konczy obiadek i w sumie zawsze w tym momencie juz marudzi ze nie chce:)
kota i co byłas w H&M po kombinezon???

reklama
Phelania ja nie odbijam Alanka od dawna juz

Mła my sie dalej kąpiemy w wanience, na stelazu:) Jest nam póki co wygodnie, mam nadzieje ze jeszcze troche damy tak radę:)

Kota a ja czekam na zdjęcie kombinezonu:) Jak ostatnio bylam w H&M to jeszcze nie mieli...

Nikuss fajnie ze wszystko sie udalo, my tez wzielismy do kosciola rozladowany aparat ;( Mamy doslownie parę fotek :(

Do góry