reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Co do spania- to Adaś na początku do 3 miesięcy spał ze mną. Wtedy karmiłam piersią i jakoś tak ciężko mi było nie mieć go przy sobie. Ale po 3 miesiącach jak skończyłam karmić i skończyły się wzdęcia (kolki) zaczęłam go układać do łóżeczka. Na początku spał sam do 1 pobudki, później już do rana. teraz już nawet nie usypiam go na rękach tylko kładę i sam zasypia. Z przestawieniem do łóżeczka o dziwo problemów nie było. Myślałam ze będzie bardziej protestował.
Kładę się powoli, Adaś śpi trochę niespokojnie i chyba przeszkadza mu laptop. Więc dobranoc kochane, słodkich snow..:tak:

reklama
Dorotar idz do lekarza,po co Młody ma się męczyc...

A ja jestem tylko z Nadia:)
Bo Patryka wzięli Tesciowie do siebie,bo troszke już lepiej tylko ma zatkany nosek. A antybiotyk i tak do poniedziałku ma dostac.
Jak oni pojechali to szybko skosiłam trawę i popodcinałam drzewka bo juz był busz:) A Mała spała na ogrodzie w wózeczku.Pozniej kąpiel Małej i czas wolny,kurde przy jednym dziecku naprawde jest duzo wolnego czasu,a jak byłam z PAtrykiem sama to cały czas miałam co robic(pewnie brak organizacji) za to teraz jest mega duzo czasu jak jestem z Misią:)

Dorotar oczywiście z tym łózkiem to jak komu wygodnie:) wiadomo za kazdym razem to mowimy. Kazdy decyduje wg własnego uznania, ale hm ... kurcze powiedz mi jedno, przepraszam za bezposredniosc;p rozumiem przytulanki ale naprawdę nie przeszzkadzało wam dziecko w tym samym łózku podczas seksu??? albo teraz gdy ona już jest naprawdę mocno rozumną dziewczynką, a jak się obudzi?? ja nie umiem się ograniczyć do seksu np. tylko pod pierzynka jak to pan Bog przykazał, czy być cicho jak mysz kościelna, więc dla mnie po prostu to trochę dziwne, poza tym wiem jak Kamil z nami spi czasem nad ranem bo przyjdzie to mnie cholera bierze ze nie mozemy nic zadziałac, czasem to się tez odbijało na moim mężu. Dzieci dzieci, a gdzie czas dla niego dla nas. raz nam się zdarzył ow ciagu dnia kochac jak Kamil się bawił obok, od tak lezelismy an lozku i tak wyszlo.. myslelismy ze nic nei widac, spokojnie niby lezymy dalej... dopoki moj Kamil nie zaczal wykonywac dziwnym ruchów juz tego samego dnia;p. Od tej pory powiedzielismy ze nigdy więcej;p

co do kupek to myślę że powinnaś chociaz zadzwonic do lekarza.. nawet przy zębach 9 kupek to za dużo.
Violett ja myślę że nie było by takiej tragedii zawsze mozesz jej to wynagrodzic jakims drobiazgiem za odwagę, coś na zasadzie dzielnego pacjenta u lekarza itp.
sosnowiczanka zyczę mega udanego weekendu, nalezy Ci się po tych szpitalnych przzebojach!!
izi haha nooo jak to było cudownie z 1 dzieckiem, człowiek wtedy myslal ze ma zero czasu, a gdzie tam ja miałam czas na wszystko!!!!!!!!!!!ale na szczęście nasze chłopaki coraz starsze i na prawdę teraz już tez myślę że nie mamy co narzekać. polecam w 100% taką róznicę wieku, mimo że czasem idę za przeproszeniem brudna spać, jem na kolanie w pośpiechu albo nei mam kiedy iść się wiskać. IMG_7995.jpgtu tak na szybciora cyknięte ciut widać;p IMG_8003.JPGa tu rzemyki na prośbę, starałam się zrobić tak żeby kolorek był jak najbardziej realny:)

Ostatnia edycja:
Asko...Karolcia ma kolczyczki super,kurde ja nadal sie boje:(:(a jak zahaczy,kurde podziwiam,choć bardzo bym chciała...
Ja Asko nie narzekam tylko pisze jak jest fajnie miec taki luzzzz:p a sznureczki swietne:)
A jak Mała zareagowała na przekłucie??A jak leży na boku to ją nie kuje?

Dobra pora spać:)

Izi pozniej zrobię zdjęcie bo teraz jade na pobranie krwi z małą na tarczycowe badania, z tyłu są mega wielkie wkrętki więc wogole praktycznie ten patyczek z kolczyka nie jest widoczny i nic jej się nie dzieje, strach ma wielkie oczy, naprawdę zapłakała tylko przy pierwszym strzale bo nie wiedziała co się dzieje, potem już widziała kolorowe szablony pazurków i był luzik, gorzej jest zawsze przy szczepieniach, a spała normalnie jak zawsze, a wierz mi jest mega ruchliwa w nocy.

Super Karolcia wyglada w kolczykach:) Mamy juz dwie damusie hihih:p

Lena do tej pory nie zahaczyła- generalnie wogle nie interesaje ja to co ma na uszkach. Wydaje mi sie, ze ona mysli ze to juz poprostu jest i tyle:p tj by sie urodzila z kolczykami heh Czyli robienie kolczykow wczesnie ma jakis sens ;D
Ja Lenie zrobiłam na 5 miesiecy i nie zaluje a wrecz przeciwnie- chociaz widac ze to dziewczynka, bo wloski sie wytarly i byla mylona z chlopcem:p Ale juz odrastaja i to w zadziwiajacym dla mnie tempie.

Dorotar- z takimi kupkami chyba nie ma zartwo..idz lepiej dla spokojnosci do lekarza bo i ilosc tez nie jest chyba normalna. Daj znac co i jak.

Witam sie porannie, wypijam kawke, myje glowe i lece poroznoscic CV. Trzymajcie kciuki dziewczyny, bo ocipieje- jest naprawde nie ciekawie.

Buziaki!

Dziewczyny Emilka też śpi z nami ale kto powiedział że pora na seks jest w nocy? Ja zwykle wieczorem to jestem tak śpiąca że ani by mi to do głowy nie przyszło. Takie rzeczy mają swój czas jak jesteśmy sami w domu, Emi u babci a my możemy poszaleć. ;)

Hej,u nas noc po japońsku - jako tako..Marta ciąpie nadal
baffled5wh.gif
Na razie jest bezzębna i coś ciężko jej z tymi ząbkami idzie..
unhappy.gif
Zawiozłam ją do żłobka, Marysia na pożegnanie siostrze krzyczy "Mata wlacaj"
laugh.gif

Asko- ślicznie Karolci w tych kolczykach!!! Ja nadal trzymam się wersji, że dam dziewczynkom zrobić kolczyki, jak będa mieć koło 6,7 lat..powodzenia na pobraniu krwi.
Nikuss, kciuki za pracę!!
Miłego dnia dziewczyny:-)

reklama
Dzien dobry
My zaraz ruszamy do Czech. M miał jechać sam ale jedziemy we 3, bo za 5dni wyjazd nad morze więc to będzie próba generalna jak Mlody zniesie podróż!
Asko super kolczyki :-) i obyczaj barbarzynski nie taki straszny :-)
Miłego dnia

Do góry