reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Sosnowiczanka na meningokoki są 2 szczepienia + trzecie po ukończeniu roku.

Krzyś nigdy nie spał z nami w łóżku ale często się tam z nim kładę żeby sobie poćwiczył obroty i piruety;)

Byłam u endokrynologa bo w ciąży miałam złe hormony tarczycy (będąc w ciaży zapisałam sie i właśnie dziś miałam termin - 8 miesiecy czekania!). No i bedania muszę porobić bo chyba coś jednak jest nie tak, mam kołatania serca, duszności i wieczne problemy z wagą ;(

reklama
pyszczku to zrob koniecznie te badania, one są bardzo wazne:) ja mam niedoczynnosc, tezz wiecznie problemy z wagą miałam, no i muszę się pilnować.. co kompletnie mi teraz nie wychodzi.
daj znac jak wyszły te badania hormonalne.

asko- mała w kolczykach wygląda b dziewczęco
Freiya- bawcie sie dobrze
phelania- mój M zrobił rezonans i wyszło ze kregosłup do wymiany :( operacja to jednak ostateczność więc ratuje sie ćwiczeniami, żelami i jeździ do dobrego masażysty
Izi- dobrze że Patrynio już lepiej !

Za nami koszmarna noc. Kasia nie mogła sie coś uspać i w nocy budziła sie na cyca. Ola płakała że boli i swędzi. Wygląda jak trędowata. Teraz żałuję że nie zaszczepiłam ją przeciw ospie. Jeśli Kasia sie uchowa to ją przynajmniej zaszczepię. To sie szczepi na 2 albo 3 latka a koszt ok 150 zł . Teraz obie śpią. Do wieczora jestem uziemiona w domu. Ładna pogoda a Olka nie może nawet na balkon bo duże słońce :(

ASKO ach marzą mi się własne 4 kąty, ale to się zejdzie z tym będziemy sobie robić dół domu, czyli powiem, że mamy do zrobienia wszystko od A do Z są tylko ściany, kasy kupę potrzeba więc się zejdzie dłuższy czas, ja w salonie dużo nie zarobię a i mój K kokosów też nie zarabia, więc długa droga nas czeka.
Fajnie, że miałaś możliwość wynieść Kamilka łóżeczko do swojej mamy, ja to się głowie jak my się pomieścimy np. za 2 lata jak Kacpuś podrośnie i trzeba będzie wymienić łóżeczko na większe łóżko, chyba najlepszym rozwiązaniem będzie kupienie piętrowego łóżka dla dzieci.

Witam :-)

U nas dzisiaj pochmurno ale nawet troszkę się rozpogadza i ciepło wczoraj za to grzało i przypiekało że mały był w bodach i bawełnianych spodenkach na spacerku wysmarowany filtrem +50 bo się bałam że się za bardzo opali. Wczoraj jak wyszłam na spacer o 13 tak wróciłam o 20 :-) Niunio wczoraj poszedł spać dopiero o 23.30 szalał bawił się i nie widać było po nim zmęczenia a przespał mi się tylko 15 min o 19-tej. Najlepsza była mina M jak wczoraj wchodzi do domu o 23 a tu mały się bawi na dywanie hehe.
Zaraz muszę się zabrać za porządki bo wczoraj wieczorem część zrobiłam a dzisiaj resztę muszę porobić i po południu koło 17 może pójdę z Maciulkiem do parku.

asko Karolcia wygląda ślicznie z tymi kolczykami :-)

u nas na meningokoki szczepi się po skończeniu roczku i ja będę Kubę szczepiła.
U nas miasto dopłaca do meningokoków i dla mnie to koszt tylko 60 zł. będziemy szczepić zaraz po odrze, śwince i różyczce.

Tak sobie siedzę w pracy i rozmyślam o tym moim małym Bąblu i myślę, ze może te kupy ma od tego pieprzonego nabiału, dostałam pozwolenie jeść, niby dużo tego nie jem ale zawsze coś. Kiedyś też robił śluzowate kupki przez 2 tygodnie i wtedy też zaczełam próbowąć jeść nabiał bo uważałam, że jak nic mu nie wyskakuje to może skaza mineła i tez nie od razu jak zaczełam jeść mu te kupki się zaczeły tylko po jakiś tam czasie. Kurczę już sama nie wiem.

Dorotar, może to faktycznie po tej pianie z kąpieli? Albo jeśli nie piania to gąbka może zawiniła, w końcu w gąbkach kryje się najwięcej bakterii. Mam nadzieję, że do 18tej małemu się wszystko unormuje. Biedny Kacperek, ucałuj go!

Kupinosia, ja szczepiłam Marysię w zeszłym roku na ospę i koszt był sporo większy, tzn. były dwie dawki, każda po ok.220zł. Martę tez mam zamiar zaszczepić p/ospie..z tego, co się orientuję, teraz u nas jest tak, że jak dziecko uczęszcza do żłobka, do szczepionkę na ospę ma za darmo z sanepidu..
Dorotar, może to faktycznie nabiał?..

reklama
Do góry