reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

witam!
faktycznie piekny dzionek dzisiaj,ale jestesmy same,więc ze spacerku nici.Poszlam za ciosem i niewiele się zastanawiając zakupilam polecaną prez Was chustę.Nawet nie wiem dokładnie jaka;)
Ankubator- a którą Ty zachwalasz i polecasz?Może to będzie jakas alternatywa dla wszystkich moich blokowych przeszkód i schodów..
Dziewczynym piszecie o doświadczeniach związanycg z chrzcinami,,,ja też sie szykuję,ale chyba będę robic w lokalu.Macie jaiś przedział cenowy,Bo ja wczoraj zaczełam obdzwaniac lokale i trochę mnie zmroziło.Chrzciny są o 12-tej w poludnie, więc obiadek , deser na pewno, a pewnie i jeszcze jakaś płytla by się przydała.Napiszcie proszę co i jak.Obserwuje też parę ciuszków na te okazję i nie wiem na które się zdecyduję.Na pewno wersja polarkowa, ze względu na temperaturę..Miłedgo dnia
Mła- dziekuję za podpowiedź z ta kapiela,spróbujemy dzisiaj.na razie co pare dni kąpiemy mala w krochmalu

reklama
Dzień dobry
Ja tak na szybko chcialam sie tylko przywitac bo jestem na uczelni!
Wizytę odpisze pózniej ale co do wagi moj Synek ma 8tyg 1dzien i waży 6200g :):):)
Klocuszek :-)

oj tak, tak chusta jest świetna :-D mój mały jak się go do niej wsadzi to wytrzeszcza oczka i patrzy kto go trzyma :happy2:

Czy ma któraś z Was problem z przebiałkowaniem maleństwa?? Nie wiem już, co robić...:-(

hej hej

A my dzis nawet wyspani,mały spał od 22 do 6.30 rano bez pobódek:szok:znowu go pochwale i znowu beda dzis z 2 pobódki w nocy:-DKusi mnie spacerek ale jest straszny wiatr niby ciepło ale nie przyjemnie...Jutro mamy wizyte u Kardiologa , mam nadzieje ze z serduszkiem wszystko ok.Ze wzgledu iz mialam cukrzyce ciazowa musza małemu zrobic Echo serca:dry:juz chyba wszystkie badania mały przejdzie jakie sa tylko możliwe.Kurcze te wasze dzieciaczki takie puciusie a moj mały dopiero wazy ok 5kg:confused2:strasznnnie wolno.

Oj tak MAXXEL masz rację do tej diety jest potrzebne mądre podejście.

He he ANKUBATOR dobre z tym mężem. Ale nasze grudniowe dzieciaczki widać potrzebują dobrze zjeść. Mój ma2 miesiące, 2 tyg i 2 dni i 6.400 waży, też klocek Heh swoją drogą same dwójki mu dziś wypadają.

SOSNOWICZANKA też chyba po karmieniu wskoczę na Dukana jeśli do tej pory mi te 8kg nie spadnie.

Dziewczyny ale wam zazdroszczę tych możliwości wyjścia na spacerek.

MAŁAMRÓWKA my mamy skazę, więc to też chyba przebiałkowanie. Karmisz piersią.????

PHELANIA a ile miał wagi jak się urodził, pewno mniejszy był??? I dlatego dopiero 5 kg. Powodzenia na badaniu jutro.

I po zakupach, butków do szewca nie oddałam bo powiedział mi, że rozciągają na odpowiedzialność klienta, jak pytam czy zdarzyło się już, że komuś się rozwaliły to powiedział, że tak, ech fachowcy. Ale zadzwoniłam do mojega pana który mi wesele kamerował on tez ma zakład szewski i kazał przynieść butki to mi zrobi. Ale dzis nie dałam bo ma otwarte od 15.30, w sobote do niego skoczę.

Trzymam kciuki za zdrówko maluszków!! współczuję bardzo, choroba u takiego malca , to coś okropnego-trzymajcie się !!

Bartek na szczęście na razie nie choruje, oby jak najdłużej. Nie wychodzimy na spacery zbyt często , pogoda jak dla mnie zupełnie nie na relax na dworzu:no:
Jej, nocka znowu masakra-gdy jadł o 2 , to zasnął mi na brzuchu i tak jak Salsik radziłaś, odłożyłam go w tej pozycji do łóżeczka. Pospał tak jednak tylko godzinę-zaczął sie potem znowu kręcić jak co noc , obudził sie i jak zobaczył, że leży na brzuchu , to ryk:dry:Kręcił się potwornie, ok 5 wzięłam go sobie na pierś i tak przysypiał na 10 minut , a potem z 30 kręcenia. Jestem wykończona- jak czytam jak wasze pociechy śpią tyle w nocy, to aż zaczynam się zastanawiac , czy z małym jest wszystko ok.....
Aaa no i w nocy nie chce mu się odbijac po jedzeniu! W dzień super, a w nocy nic...pewnie dlatego go potem ten brzuch tak męczy....

MILVA spoko na pewno wszystko z nim w porządku, mój też nie śpi tak długo w nocy jak dzieciaczki niektórych z nas. Ale i tak mam lepiej niż przy pierwszym dziecku. Amelka jak była mała to jakby z zegarkiem w ręku budziła się co godzinę w nocy i 40 minut cycka ssała. Więc spokojnie nie denerwuj się. I częste pobudki w nocy były do momentu kiedy nie odstawiłam od piersi czyli 20 miesięcy. W sumie czasem się śmieję, że jestem jak ta krowa dojna(nie urażając nikogo) bo miałam raptem rok przerwy w karmieniu, 20 miesięcy karmienia Meluni, oduczenie w listopadzie, zajście w ciąże w marcu i od 5 grudnia ponowne zaczęcie karmienia Kacperka. Ale tych chwil przy cycu bym nie oddała za nic w świecie.

Ech spadam robić ćwiczenia przy żelazku-kupa prasowania z 3 prań. Trochę się zejdzie.

My wróciłyśmy ze spacerku. Słoneczko świeci, ale wiaterek chłodny wieje. O dziwo Hania się już obudziła a zwykle po spacerze śpi jak suseł kilka godzin. A od wczoraj kiepsko śpi w ciągu dnia. Może to znowu jakiś skok rozwojowy, jutro kończy 12 tygodni!

mamaOskarka zdrówka trzymamy kciuki aby to nic powaźnego czekamy na wieści&&&&&&&&&&&&&&&
Ankubator, Sosnowiczanka mój waży mało bo 5800 ( waga ur. 4110) ale to nie reguła nie martw sie to znaczy że zdrowy chłopczyk i tyle , u mnie na pierwszej wizycie chyba w 3 tyg przybrał 700 gr i pediatra oczy zrobiła że strasznie dużo a teraz zawsze mówi że malutko i słabiutko więc Mikołajek np teraz może już mniej przybierać i tyle
u nas z koleii dużą główkę mamy wszystko ok ale czapeczki to na 6 m-cy mamy obwód 41 to sporo a urodził się 36 miał
ale też tak w pierwszym m-cu mu główka urosła teraz się tak utrzymuje więc to różnie bywa
Phelania Dorator ja też się wstrzymam z tymi spacerami coć na dworzu rzeczywiście lepiej oddych podobno zine wdychne powietrze przez nos jest zdrowe??? jutro mam kontrolę zobaczymy jak będzie lepiej to może zobaczymy boję się ryzykować
A jakie obwody główek mają wasze dzieciaki????

u nas wydaje się trochę lepiej noc spokojniejsza kilka razy zakasłał a ja na równe nogi się zerwałam ale tak jak u dorator dużo spał a dziś bardziej aktywny więc myślę że w dobrym kierunku idzie!!!!!!!
Dziś M pojechał do dziadków po Zu jejku jak ja się za nią stęskniłam pierwszy raz tak długo była 10 dni to już dla mnie masakra nie mogę się ich doczekać od jutra siedzenie z dwujką ale aby tylko zdrowe były

reklama
Gosia ja wczoraj malemu glowke mierzylam, bo czapke chcialam kupic- 42cm! A po porodzie mial 34, wlasnie w książeczce zdrowia patrzyłam tak samo mial obwód klatki piersiowej a teraz nie wiem ile ma a nie bede mierzyc bo spi:)
Dorotar buty smialo mozesz oddac do szewca, ja co drugą pare co kupie to nosze rozciągać, bo nie mam ochoty w niewygodnych chodzic czekając aż same sie rozejdą. Jeszcze mi sie nie zdarzyło żeby któreś mi zepsuto.

Ostatnia edycja:
Do góry