Witajcie
Ja jak zwykle do tyłu z czytaniem Was ale tak to już jest jak ma się takiego urwisa w domu.
Ja porodu boję się chyba bardziej niż za pierwszym razem. Ale gdy byłam w 9 miesiącu to marzyłam żeby urodzić, nieważne jak będzie bolało ale chciałam mieć to za sobą. Strasznie się czułam w tym ostatnim miesiącu, strasznie niedołężna, nie mogłam się schylić buta nawet zawiązać, kawałek przeszłam i już zadyszka była i brzuch bolał, oj masakra byłą. Pamiętam nastawiałam się na zzo i chyba ta myśl, że mogę o to znieczulenie poprosić podtrzymywała mnie jakoś. Ale w końcu urodziłam bez znieczulenia, wdychając tylko gaz i byłam szczęśliwa. Jest to rzeczywiście takie dziwne, że męczysz się z bólami nawet kilka godzin, w momencie gdy maluszek wychodzi cały ból mija. Jeśli chodzi o CC to sama nie brałabym tego na żądanie. Wiadomo jeśli komplikacje to jest inaczej. Leżała ze mną babka po CC na sali i biedna jak kaleka, nie mogła nic koło siebie zrobić, nawet dziecko jej podawali. Widziałam, jak kobitka się męczyła. Ja kilka godzin po porodzie wstałam z łóżka, zajmowałam się małą i sobą. Tak więc CC dla mnie - tak ale jedynie jeśli są przeciwwskazania do SN.
Co do ruchów hmmm... Dalej nie czuję kopniaków. Maluch się tam czasem ruszy ale bardzo rzadko, tak więc czekam póki co. Troszkę stresujące takie wyczekiwanie...
martuszka witaj
ja tez jeszcze nie czuje kopniaczkow
Witam Piękne. Jak się czujecie? Kurczę odliczam dni do wizyty i do momentu,aż w momencie gdy np Ł przyłoży rękę do brzucha i poczuje kopniaka ;-)
kochana a Ty idziesz na to spotkanie w plazie dla przyszlych Mamusiek??
pytalam pare postow wczesniej i nikt z Poznania sie nie odezwal
Fundacja „Szczęśliwe Macierzyństwo” Odety Moro-Figurskiej oraz Centrum Handlowo-Rozrywkowe Poznań Plaza zaprasza 6-7 sierpnia na spotkanie. | Ciąża, objawy ciąży, kalendarz ciąży, poród, połóg - parenting.pl
kto idzie????
Ostatnia edycja: