reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Hej! Ja własnie posprzątałam pokój młodego...pewnie na 5 minut to wystarczy..., zaraz muszę się zabrać za resztę... Bart ogląda Mikiego. Tz wziął dziś moje auto i jestem uziemiona, ale może to i dobrze, bo jest potworna pogoda... strasznie zimno, wieje i ślisko .

Zazdroszczę basenu, w naszej mieścinie nic nie ma dla takich maluchów...

reklama
Babcia i dziadzio(moi rodzice) dostali ptasie mleczko i szklany stojak na świeczki, pradziadkowie (moi dziadkowie) dostali kwiatka w doniczce w koszyczku z kokardą i oczywiście coś słodkiego. A druga "babcia" NIC nie dostanie, bo ona Karolince nigdy nic nie dała, także ona dostanie to samo czyli nic :-)

U nas po odstawieniu smoczka jest super. Koko czasami przypomni sobie, ale odwracam jej uwagę lub tłumaczę, że duże dziewczynki nie używają "neno".
Pomalutku zaczyna już o nim zapominać. Zasypianie jest bez zmian, także smoczek poszedł w zapomnienie :-):-):-)

U nas w mieście otworzyli pepco, także zrobiłam już pierwszy nalot i kupiłam dla Koko rajtki sztuk trzy oraz czarne leginsy. Następnym razem pojadę sama, bo z dzieckiem i mężem, to żadne zakupy, a chciałam kupić jakieś przydasie do domu ;-)

P do 15 w pracy, Karolinka ma drzemkę, a ja chwilę dla siebie :))

Izu zdrówka dla was.

Byłam dziś z maluchami na bilansie. W gabinecie siedziałam chyba z godz. ale mam to gdzies. Zawsze czekałam dwie godz. aż mnie p. dr łaskawie przyjmie a dziś celowo się spóźniłam i od progu mi pielęgniarka zwróciła uwagę że się spóźniłam, a ja do niej że lekarz też sobie może poczekać.:-D

Agapa:Masz mistrza! i bardzo dobrze!niech zobaczą jak to wygląda z perspektywy pacjenta.Pozatym jesteś mega niesamowita i dzielna i wspaniała superMAMA! podziwiam Cię za wytrwałość i w w ogóle za wszystko. dajesz radę! Na pewno wiele dzieciaków by wiele dało, żeby mieć taką mamę!Ściskam mocno i oby było coraz lepiej!!!!!

Tymek dziś cały dzień był z tatusiem. a niech zobaczy jak to jest. poszło mu całkiem nieźle, z małym wyjątkiem... Mały padł o 16. spał prawie trzy godziny. Więc poprawka z rozrywki - patrz Sosnowiczanka:no::no:-czyli synuś wariuje do tej pory i energia go rozpiera!!!! Ja osobiście padam na twarzi zaraz mam zamiar iść spać. Niech tatuś ma nauczkę. Jutro też z nim zostaje. ja muszę być w pracy. Koleżanka jest w ciąży i przejmuje jej obowiązki. a że nie mam o niczym pojęcia, musi mnie przyuczyć. masakra na maxa!!!!bo po co zatrudnić kogoś na zastępstwo, jak jest koleżanka z przeciwnej strony biurka, która może przez prawie 2 lata robić na dwa etaty:wściekła/y: Jestem załamana, bo ledwie wyrabiam się ze swoją pracą. a niestety to nie te czasy, że mogę sobie zostawać po godzinach. wkońcu mam małego gzuba w domu...poza tym oczywiście, żadnego dodatku za to nie dostanę. oto nasza budżetówka. sorki, ale nerwa mam!!! prowadzę świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny i mam przejąć część płac o których nie mam pojęcia...ech... muszę się spiąć i tyle.buziaki i do usłyszenia. oby Tymek dziś nie gorączkował, bo kolejna noc nieprzespana. buzioleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!

Ostatnia edycja:
2701 tak Ninka je kanapki ale jeśli jest to np jakieś smarowidło typu dżem czy serek na kanapkę. Wtedy je, gryzie normalnie a jak ma wędlinę, to muszę jej pilnować ;):p, bo rozbiera na czynniki pierwsze albo po prostu kroję jej kanapkę na takie mini kawałki prosto do buzi-wtedy nie ma problemu.
Nastazja no ja doczekać się nie mogę z tym Szczyrkiem ;)Mmmm
Kota dawaj fotki blondyno!
Maleństwo hahahah ciekawe jak teściowa w następnym roku zareaguje na swój prezent z okazji DB.
Izu zdrówka dla Tymka!

U nas ok. Ja praca-Nina żłobek. Oprócz tego pełna chata. Mała Viv troszkę choruje(może zęby)bo gluty idą i gorączkuje do tego zdarzają się kupki rzadkie... no ale... Siostra z synkiem jest druga ;)))Boże jak ja kocham Mikołaja!W sumie wychowywał się ze mną, ma już 11 lat ;)Jest tak dobrze wychowany, że wychodzę z podziwu. Jakie on ma słownictwo, jak się zachowuje... Na serio to sukces wychowawczy mojej siostry i jej męża i mam nadzieję, że też będę tak potrafiła. Mikołaj oprócz tego przystąpił ostatnio do testu na inteligencję i jeśli jego IQ będzie takie jakie przypuszczają, dostanie się do elitarnej klasy w kolejnej szkole. Teraz jest w najlepszej, gdzie brakuje mu 16% do najlepszego wyniku w NYC...także 3mam kciuki! Przedmioty ścisłe, Języki obce-dla niego pestka. Jestem taka dumna... a Ninka jak za nim przepada!!!!!!!!!!O matko obcałowuje go i non stop tuli. Chyba nie muszę mówić, że ja też Go normalnie jak syna swego rodzonego obściskuje. W lato przyleci na miesiąc ;)a ja nie mogę się doczekać, jak Mikołaj i Viv wyjadą, to Nince serce pęknie!Mnie też!

Hej laski :)
Młoda szaleje wstała mi dziś o 10 :30:)
Netka mysle że bedzie zachwycona hahah jescze pójde na ten gest ze jej to g...o ładnie zapakuje hahha
Izu a jakbyś się nie zgodziła przejąć tych obowiązków?

a co do kanapek to u nas suchy chleb ewentualnie posmarowane białym serkiem

Chwilka przerwki w robocie!
Net-ka: fajnie tak w gromadzie. ciesz się póki możesz!
malenstwo: jak bym się nie zgodziła to usłyszę taki oto tekst: jest dużo chętnych na Pani miejsce...może Pani się zwolnić jak nie odpowiada... już to kiedyś przerabiałam. a z pracą faktycznie jest ciężko...muszę zacisnąć zęby i do roboty.

Apropos jedzenia. Tymon kiedyś jadł dosłownie wszystko, nie grymasił. teraz się to bardzo zmieniło. jak jest chory to praktycznie nie je nic. zmuszam go by choć kawałeczek bułeczki. o obiedzie nie ma mowy.
Jak jest zdrowy to jest lepiej, ale bez szału. kanapkę to tylko z dżemem i musi mieć pokrojone w małe kawałki. od kanapek woli parówkę z ketchupem.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć:)

Aluś spi i ja zaraz uciekam:)
Sniegiem sypnęło u nas..... Normalnie zima przyszła... A miałam nadzieję ze jakoś śląsk ominie, niestety...... ;(((((((((((((((((((((((((((

2701 moi rodzice tez dostali ptasie mleczko (tzn dziadek jutro) A teście nic;) No, ale skoro oni nie przyjezdzają na dzien dziecka, urodziny, to chyba i Alanek nie ma obowiązku jechać na dziec babci, dziadka, tak????

Izu i jak tam M? długo siedział z Syneczkiem? ;) Jednak wymiana informacyjno-wwychowawcza na forum nam mamom jest potrzebna;)))
Dodatkowego zajęcia w pracy nie zazdroszczę... A gdzie ty pracujesz???
Moj Alus tez bardzo lubi ketchup, z kiełbaską czy z bułeczką... Ze wszystkim:)

Wogóle dziewczyny, moze doradzicie... Kupiłam dziś w lidlu rukolę. I jest ohydna. Dałam do sałatki i musiałam wygrzebać bo no normalnie fuj! Moze wiecie jak to doprawić, czym,-z czym zjeść zeby było lepsze, albo z czym zjeść ? Bo jak nie to bede musiała nafaszerować nią własnego małżonka :-) Bo przecież nie wyrzucę, nie? ;P

Do góry