reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Ja również witam
U nas nocka jakoś przeleciała, pomijając pobudkę Mayki o 1 w nocy na 2 godziny :baffled: Wczoraj miałam okrutny ból głowy, nie miałam żadnej tabletki przeciwbólowej w domu, a wiem, że w ciąży można jedynie paracetamol wziąć, np apap. Ale kumpela dała mi pomysł, żeby wypić z łyżeczkę syropu przeciwbólowego dla dzieci, akurat tego z paracetamolem. No i powoli jakoś przeszło.

Współczucia dziewczyny tych waszych mdłości i wymiotów, ale już niedługo mija pierwszy trymestr i z reguły te najmniej przyjemne objawy znikają. Trzymam kciuki żeby u was zniknęły.

Pójdę dziś na spacer coby mała powietrza złapała troszkę, ale strasznie u nas wieje i nie wiem ile wytrzymamy. Trzymajcie się mamusie

reklama
Witam Mamusie ;-)

Scholastyka teraz mi przypomniałaś,że ja w ciąży z Nicunią też miałam rozwolnienie ;-) nie martw się na zapas,to szkodzi dzidziusiowi i Tobie ;-)

Ja wróciłam od hematologa,ogólnie mam tam jakiś przewlekły niedobór żelaza i z jednej strony ciąża mnie teraz ratuję bo leki mi w miarę ustablilizują poziom hemoglobiny,a z drugiej może okłamać wyniki,ale najważniejsze,że teraz nie mam miesiączek 10 dniowych. Do tego mam skierowanie do laryngologa,ale damy radę ;-)

Witam

U nas też wolne dzisiaj tak więc zaraz z mężem zabieramy się za porządki w domku.

Co do toxo,no właśnie chyba chciałabym wiedziec,czy chorowałam na to,czy może jeszcze wszystko przede mną.Trzeba też uważac jak się grzebie w ziemi ;-)
Ja sobie ostatnio w donicach posadziłam truskaweczki i pomidorki ;-)

bajeczko u nas też strasznie wieje,ale świeci piękne słoneczko :-)

Firanko a masz problemy ze zdrówkiem,że po lekarzach latasz?

Ja żelazo w każdej ciąży brac musiałam to i pewnie w tej mnie nie ominie :dry:

ja wczoraj wyciągnęłam z głębin szafy moje ogrodniczki ciążowe i inne ciężarówkowe ciuszki,hieh....wypiorę i będą czekały na założenie :blink:

a bierzecie jakieś witaminy poza kwasem foliowym?i jak samopoczucie?ja mam mdłości okropne od luteiny ale jakoś narazie daję radę

Hej,
wczoraj dostalam silnego krwawienia i niestety poronilam, takze niestety moj syn bedzie musial poczekac jeszcze troszke na rodzenstwo.
O 22 zrobili mi zabieg ( bo musialo minac 6 godzin od ostatniego posilku), a dzisiaj rano wypuscili do domku.

Dziewczyny uwazajcie na siebie i Wasze malenstwa. Trzymajcie sie cieplutko.

Hej Kochane!
Ostatnio mnie nie było a nadrukowałyście tyle,ze nie wiem czy dam radę nadrobić.
Widzę,że niektóre z nas mają wrażenia zwiazane z wymiotami.
Ja miewam mdłości kiedy jestem głodna.
Czekam niecierpliwie na moje pierwsze usg które będzie 28 maja i zazdroszczę Wam wszystkim , które widziały już swoje Skarby:-):tak:
Jos co u Ciebie? Jak tam synek ? wie już o rodzeństwie?

Hej,
wczoraj dostalam silnego krwawienia i niestety poronilam, takze niestety moj syn bedzie musial poczekac jeszcze troszke na rodzenstwo.
O 22 zrobili mi zabieg ( bo musialo minac 6 godzin od ostatniego posilku), a dzisiaj rano wypuscili do domku.

Dziewczyny uwazajcie na siebie i Wasze malenstwa. Trzymajcie sie cieplutko.

Tulę Kochana...Bardzo mi przykro:-(

Witam wszystkie mamy :)Mam na imię Agnieszka i bardzo się cieszę ,że udało mi się tu trafić chociaż samą ciążą nadal jestem troszkę przerażona( 5 lat starań).Mam termin na 6 grudnia:)i zamierzam rodzić w Grodzisku Wlkp. bo mam miłe doświadczenia z tamtego szpitala.Mam tylko nadzieję ,że zdążę dojechać bo mieszkam w Poznaniu:)

reklama
Do góry