reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Ta glukoza to tak jak cukier puder. Pełna szklanka cukru pudru zalana wodą. Jeśli lubicie lukier i cukier puder to dacie radę od razu. Zapach też jest jak cukier puder. Ale ja niestety nie lubię lukru :)

Jeśli chodzi o nasze starania to staraliśmy się ponad 6 miesięcy. Na samym początku zanim zaczęliśmy, zrobiłam wszystkie badania i okazało się, że wszystko jest ok, ale cały czas czułam, że jednak coś jest nie tak bo miałam nieregularne miesiączki co 60dni po odstawieniu tabsów i lekarka zapisała mi Duphaston od 16 do 25 dc. Nie sprawdziła czy jest owulacja tylko kazała to jeść w ciemno. Ale po 3 cyklach efektów brak więc zmieniłam lekarza. Zaniosłam do niego wszystkie wyniki badań on zlecił kolejne i okazało się, że cykle są bezowulacyjne i zastosował stymulację owulacji. Po 2 cyklach i badaniu drożności jajowodów kazał zrobić PCT test i wynik wyszedł tragiczny co oznaczało, że naturalnie raczej nie mamy szans, więc zalecił inseminację. Po 10 dniach od inseminacji kazał drobić test ale ja już dzień wcześniej czułam, że się udało bo tak mnie cycki bolały, że całą noc nie mogłam spać czułam się jakbym miała zawał bo nawet z boku na bok nie mogłam się przekręcić. Rano zrobiłam test i wyszła blada kreska. Nie mogłam uwierzyć i żeby mieć mocniejsze dowody szybko pojechałam na test z krwi :)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny czy Wam też krwawią dziąsła podczas mycia zębów ??
Mi ostatnio straszliwie krwawią i już myję nawet pastą Colgate Sensitive i nic to nie daję, nie wiem może zacząć czymś płukać .... ??

żabciu to się zdarza w ciązy, z Kamilem miałam dosć czesto krwawienia dziąseł, teraz tez wczoraj zauwazyąłm ze zaczyna się cos dziać, ale byłam u dentysty i na szczescie mam tylko do leczenia 2 osemki i to leciutko, a ze sa troche przykryte dziąsłem to moja dentystka poleciła poczekac na okres po ciazy, bo najpierw trzeba chirurgiczie naciac dziąsło itp itd Tak więc oficjalnie mam spokoj, w listopadzie tylko na kontrolę zeby sprawdzić czy nic się nie ruszyła z innymi:).

zabcia dokladnie tak jak asko pisze,w ciazy to normalne,bo wszystko jest mocniej ukrwine i nawet z nosa moze leciec...

kota to kurde czemu ja 20;/ dosyc spora roznica;/ musze przy wynikach sie zapytac...o co kaman:)

dzień dobry

dawno mnie tu nie było, podczytywałam trochę ale nie miałam czasu, siły ani ochoty nic pisać!!
nie odpiszę na każdy post bo fizycznie nie dam rady

agapa DZIĘKUJĘ
że jako jedyna okazałaś mi zrozumienie i przyznałaś mi rację odnośnie nie komentowania pewnych wątków, pozostałe dziewczyny myślałam że mnie zjedzą ja naprawdę nie chciałam źle :zawstydzona/y:. Same zresztą to ustaliłyśmy, żeby nie robić bałaganu.

izi ja też nie miałam jeszcze glukozy ale dostałam już skierowanie, wizytę mam 28 września więc mam jeszcze na to czas.

żabcia co do krwawienia dziąseł to mam z tym problem chyba od początku ciąży, zaczęłam używać pasty Paradontax ale szczerze nie widzę żadnych rezultatów.

u mnie dziś pracowity dzień, najpierw byłam na praktykach później mycie okien i przenoszenie mebli do naszej nowej sypialni.
obiadek się właśnie robi więc mam czas poczytać co u Was..

reklama
Cześć.
Ja po rozpoczęciu roku jakoś żyję. Będzie mi troszkę ciężko na początku, przez tą złamaną rękę córki, bo będę musiała jej uzupełniać zeszyty i więcej pracować z nią w domu. Maja mi późno zasnęła:-( Ja głodna:-:)-:)-( Nie chce mi się ruszyć kanapki zrobić.

agapa a skad??:):):)

my dzis bylismy na zakupach i w realu sa promocje na chusteczki pampersa 6cio pak za 25 zł:):)
Kiedyś któraś podawała link gdzie można było sobie zamówić darmowe próbki kosmetyków dla dzieci. Ja zamówiłam dla siebie i dla siostry i już dostałyśmy:-)

dziewczyny, czy to mozliwe, zeby pod koniec 6 miesiaca ciazy wrocily mdlosci? od wczoraj mam taka kulkę w gardle, nie są to może typowe mdłości, ale uczucie średnio miłe, mija po przegryzieniu czegokolwiek... :eek:
Możliwe, nie ma regóły że mdłości są tylko przez pierwsze 3-4 m-ce. Tak jest najczęściej, ale zdarzają się i później. Ja wczoraj po powrocie od fryzjera też wymiotowałam, a raczej plułam.

dzień dobry

agapa DZIĘKUJĘ
że jako jedyna okazałaś mi zrozumienie i przyznałaś mi rację odnośnie nie komentowania pewnych wątków, pozostałe dziewczyny myślałam że mnie zjedzą ja naprawdę nie chciałam źle :zawstydzona/y:. Same zresztą to ustaliłyśmy, żeby nie robić bałaganu.
.

Wypowiadałam się już na ten temat przy okazji zaśmiecania wątku wizytowego. Nie lubię bałaganu, bo wtedy to co najważniejsze ginie. Komentować możemy na ogólnym a tam powinny zostać same sms-y i tego typu informacje wtedy wchodzimy i widzimy co kiedy i u której się wydarzyło, a tak musimy szukać. Ale jak ktoś lubi bałagan to jego sprawa:-(

Do góry