reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

27012701;, no po prostu w glowie mi sie nie miesci, jak mozna tak potraktowac pacjantke? co za pinda z tej lekarki, to co ona w ogole Ci na tej wizycie zrobila? spytala jak sie czujesz i do widzenia? .... szkoda slow! czlowiekowi obcinaja z pensji niemale pieniadze na skladki, a jak widac cos w tym jest, ze idac do lekarza na NFZ jest sie traktowanym okropnie!
kochana, idz do innego lekarza prywatnie, bedziesz spokojniejsza, niech Cie dokladnie zbada i obejrzysz sobie malenstwo, w koncu to mniej wiecej polowa ciazy, wiec wazny czas w rozwoju dzieciatka. trzymam kciuki.

żabcia, moze z tymi nerkami przejdz sie do szpitala, w ciazy nie ma zartow, za czesto cierpisz z powodu tych boli. i oszczedzaj sie kobieto, bo z tego co widze, to szalejesz :tak:

my wlasnie skonczylismy skladac lozeczko, mamcia, jest ok, bardzo fajne i solidne, w poniedzialek bede dopiero mogla wrzucic jakies foty. w kazdym razie w naszym pokoju zrobilo sie bardzo rodzinnie i przytulnie, posadzilam 2 pluszowe misie w tym lozeczku :-) aha, i zapach drewienka jest dosc intensywny, trzeba wietrzyc.

reklama
kota no jak mnie jeszcze złapią takie bóle to teraz przejadę się do szpitala niech sprawdzą co i jak teraz już jest ok porobiłam zdjęcia a teraz leżę i odpoczywam =) a Maleństwo szaleje kopie co chwilę aż brzuchol skacze =)

ehh dziewczyny u mnie to jest dzisiaj masakra z pogodą, jeszcze tak źle nie było...chyba jest z 40 stopni:( nie ma czym dychać, normalnie się duszę...chyba pozostanę w bezruchu do wieczora...
dokladnie pogoda nie dla ciezarnych;/;/
Jestem zła, a nawet wkurwiona. Wróciłam od lekarza i nawet głupia baba nie zbadała mnie, nie zrobiła USG, po prostu nic. Jestem tak wściekła, że nawet sobie nie wyobrażacie. Najgorsze było to, że pytam jej się czy robimy dzisiaj USG, a ona do mnie "nie mam czasu dzisiaj na żadne USG". Potraktowała tak mnie chyba dlatego, że była na NFZ, a nie prywatnie.
I jutro chyba pójdę prywatnie, bo ja nie wytrzymam następnego miesiąca w takiej głupiej niewiedzy, nie wiem czy z dzieckiem wszystko ok.

Co mi doradzacie iść jutro prywatnie czy nie ??
Kochana idz prywatnie,przynajmniej bedziesz wszytstko wiedxisl,zapytaj kogos znajomego jakiego Ci poleca i idz do sprawdzonego gina!!

MY dzis bylismy ui Tesciow na szarych kluskach i kapuscie:p
ale sie najadlam!!

a teraz odpoczywam...bo upal jak byk!!!!

zapraszam Mamusie na zakupki!!
JK MACIE WATPLIWWOSCI TO DAJCIE ZNAK!!!!!!!!!!!!!!

widzę że wszystkim nam daje sie upał we znaki.. robiłam znowu szarlotkę.. w tamtej zbyt intensywnie czuć było imbir,ale robiłam ja pierwszy raz i eniw eidzialam .. ze to az tak bedzie. Teraz jest miodzio:) i wsadziłam do piekarnika miesko na weekend, mialam wrazenei ze w tej kuchni to jest z 60 st. az poszlam do sypialni zobaczyc ile tam jest i zonk 29 to co dopiero w kuchni przy robocie;p. lało się ze mnie jak nei powiem z czego....
Kota to fajnie że łozeczko jest super, no a o zapachu to mowilam hih ;p;p ale to kwestia krotkiego czasu i bedzie ok.
Tofika, ja Cię rozumiem tez nie neguje twojego zdania. nie znam Cię wiec nie wiem. Ale jesli myslisz ze ja nie szukałam mozliwosci wszedzie gdzie sie dalo to sie mylisz.. od pierwszego razu jak zauwazylismy ze cos nie tak minął ponad miesiac czasu i w tym czasie wierz mi stanełam na glowie żeby znalesc inne wyjscie, łacznie z behewiorystą. Ale psiak nie dał nam już więcej czasu..
Izi narobiłaś mi smaka na te kluski, osz Ty!!! Chyba jutro zrobię sobie, ale pojdę na łatwiznę i takie śląskie zrobie :)

witam Mamusie

ja dziś was podczytywałam ale nie miałam od rana ani weny ani czasu na pisanie.
ciężki dzień za mną, a wręcz masakryczny jedyny plus że udało mi się załatwić praktyki.
teraz siedzę sama w domku bo M w pracy i nudzę się niemiłosiernie.
oglądam mecz siatkówki, później do wyrka po czytać książeczkę i spać.byłam dziś na basenie i czuję że mięśnie domagają się odpoczynku.

spokojnej nocy

27012701 ja mam właśnie także sytuację, że do polowy ciązy chodziłam na NFZ i lekarz był conajmniej olewający..miły, ale zbadał mnie do tej pory tylko RAZ! W końcu sie wkurzyłam i poszłam prywatnie...i tu zupelnie inna historia, pełen profesjonalizm i zaangażowanie. Teraz mam troche skomplikowana sytuacje z tymi lekarzami, bo do tego na NFZ chodzę poniewaz od niego mam zwolnienie z pracy, więc jestem tam co dwa tygodnie rutynowo i po zwolnienie, a do tego prywatnie chodzę prowadzić ciażę od 20 tygodnia(badania polówkowego - bardzo dokładnego) raz w miesiącu.

Dzięki dziewczyny za pomoc w podjęciu decyzji, musiałam się komuś wygadać i zapytać o radę. Ja byłam bardzo zła, że tak ze mną postąpiła, ale mój M to aż kipiał ze wściekłości.
Pójdę rano prywatnie i napiszę jak już będzie po wizycie :-)

Maleństwo było grzeczne cały dzień, chyba czuło, że mama jest zła i zdenerwowana, ale teraz daje już o sobie znacząco znać ;-)

Miłej nocki moje drogie :-)
Pa pa

oj, no tak Izi ale jak sie przytyło dopiero tyle co ty w tej ciazy to mozna jesc kluseczki;p;p jhihi ja odwczoraj staram sie bardziej rozwazniej jesc, a jak mnie łapie na cos chec to skubne owoca, kefir lub sok pomidorowy, to moze jakos przezyje te ciaze:) hihi Ja mam pypcia na te kluski i na frytki ale chyba jednak z dwojga złego wygraja kluski:)
a teraz zmykam pod prysznic i spac:) papa

reklama
oj, no tak Izi ale jak sie przytyło dopiero tyle co ty w tej ciazy to mozna jesc kluseczki;p;p jhihi ja odwczoraj staram sie bardziej rozwazniej jesc, a jak mnie łapie na cos chec to skubne owoca, kefir lub sok pomidorowy, to moze jakos przezyje te ciaze:) hihi Ja mam pypcia na te kluski i na frytki ale chyba jednak z dwojga złego wygraja kluski:)
a teraz zmykam pod prysznic i spac:) papa

asko a TY ile przytylas??z Kamilkiem??a ile do tej pory??

ja z Patrykiem 18kg
a teraz 2kilo z groszami;/

Do góry