reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Sosnowiczanka- to fasoleczka jeszcze malutka, ale ciąża szybko zleci i będziecie tulić niedługo małego okruszka. Dobrze, że urodzisz w takim terminie, bo przynajmniej nie będziesz się męczyła w upalne lato z brzuszkiem.
Dla pocieszenia, słyszałam, że jeśli jedno dziecko, to mały diabełek, to drugie będzie grzeczniutkie, w mojej rodzinie sprawdza się.
A siostra na kiedy ma termin?

Ewka- widziałam ciuchy dla dziaciaków w Tchibo i są super. Ja mam dla mojej Karoliny kurtkę i nawet spodnie na szelkach, tylko, że spodnie dostała Koko od chrzestnej i są zarąbiście różowe(taki przesłodzony róż) i chyba kupię jej nowe, bo te coś mi się nie widzą.
Ogólnie, to raczej wszystko ma oprócz butów zimowych.

Netka- podoba mi się Twój kolor włosów. Możesz mi napisać, co Twoja fryzjerka lub Ty z nimi robicie?;-)

Zdrówka dla chorowitków. Moja Koko zdrowa, ale jutro idziemy do kontroli z paluszkiem.

Miłego dnia :)

reklama
Milva uuu z całusem ;))) Jak miło!
Ewka świetne ubrania, domyślam się, że Zuza ma ten kombinezon różowo niebieski? Piękna kolorystyka jest tych ubrań. Właśnie wpadły mi w oko spodnie do kurtki zimowej Ninki. Koleżanka ma mi sprawdzić po swojej córce ale jeśli nie będą dobre to chyba skuszę się na te z Tchibo, bo i cena całkiem do rzeczy.
Izu u mnie i czasu i kasy brak a te zakupy to w pospiechu zawsze i na łapu capu. Chętnie bym pochodziła, na spokojnie porozglądała się... Może zapytaj Panią czy w przedszkolu też taki przygaszony jest?
Sosnowiczanka =)) Ale fajnie, nie martw się, będzie ciepło, Alan będzie biegał na podwórku, młodsze w wózku! Dasz sobie radę ;) Raptem zrobi się u Was wesoła gromadka :D
Venus a jak Ty sobie radzisz? Pokaż nam Marcinka!!!!!!
2701 matko i córko-poważnie mówisz? ;)Dziękuję. Fryzjerka robi mi balejaże po prostu i to praktycznie tylko na odroście, bo przy moich włosach taka ilość rozjaśniacza na już rozjaśnionych włosach grozi wyłysieniem hahahaha. Rozjaśnia mi i nic więcej nie robię. Naturalnie jestem ciemną blondynką. Rozjaśniacz szybko sobie z nimi radzi, nie muszę trzymać tego długo. Teraz mam odrost jak z Mazur do Zakopanego. Koszmar. Czekam na grudzień. Już jestem umówiona na farbowanko.

U mnie ok ale nudno trochę, bo Viv nie ma i siostry. Nina okay ale kaszle cościk. Na szczęście wywar z czarnego bzu i owoców(kompot) się sprawdza + smarowanko Vickiem. Zobaczymy jak dalej, bo pogoda sprzyja infekcjom. Dziś zumba a tak to nudy!

Hej.

Dzis od rana fatalne samopoczucie miałam. Pierwsze poranne mdłości dały o sobie znac, oraz ból podbrzusza. Super... Czekam jeszcze na ból piersi, pewnie pojawi sie niebawam :cool:

2701 No ja tez słyszałam ze jak jedno dziecko jest "dopalone" to drugie grzeczne niczym aniołek. Tej myśli się trzymam;) Moze Bóg ześle mi grzeczną dziewczynkę która nie bedzie miała kolek... ;-)
Siostra ma termin na koniec stycznia, ale jak to przy blizniakach czesto bywa pewnie urodzi trochę wczesniej.
W sumie to ciesze sie, bo potem nasze dzieci pewnie pojdą razem do przedszkola, do jednej klasy w szkole.... No i kontakt moze beda miały ze sobą dobry ze względu na ten sam wiek:)

Venus no ja własnie tak sie zastanawiam jak u ciebie wygląda sprawa z młodszą pociechą bo pamietam kolki Mikołaja, tak samo jak Alanka... A gdzies tam słyszałam ze kolki często powtarzają sie, znaczy jak starsze dziecko miało to młodsze tez... Tego obawiam sie najbardziej...

Alankowi tłumacze ze w brzuszku u mamy jest dzidziuś, i tak dzis przyszedł do nas jego dziadek i Alan mówi. Dziadku, dzidziuś jest tutaj! -> i polazuje paluszkiem na mój brzuch:-D

Wogóle mamy wielki sukces, Alan przechodził do przedszkola pełne dwa tygodnie i nadal wygląda na zdrowego:))) !

Netka - tak skusiłam się na ten turkusowo-różowy ze względu na to, że miałam ten kupon rabatowy. Świetne jest wykonanie tych rzeczy, mają wszystkie drobiazgi, a kurtka łączy się rzepami ze spodniami. Teraz też fajnie zrobili w tchibo, że na kolekcje, która już nie jest kolekcją obowiązującą jest 15 % rabatu na kartę ikea.

Sosnowiczanka - no to Alanek załatwi za Was powiadomienie rodzinki o dzidzi. Trzymaj się, bo mdłości nie zazdroszczę...

Hej. U was tez taka paskudna pogoda? Normalnie tak mi sie chce spac... no ale siedze z Alanem wiec szanse na sen bede miala dopiero po 20 .. super. Dobrze chociaz ze juz czuje sie wzglednie bo rano ciekawie nie bylo.

Sosnowiczanka- u nas deszcz nie pada, ale jest zimno. Nie mogłam spać dzisiaj w nocy i myślałam o Tobie, cieszę się z Twojej ciąży tak jakbym sama w niej była :-D

U nas pracowity dzisiaj dzień. Zrobiłam przetwory na zimę, także w słoikach wylądowały buraczki i papryka. Wcześniej zrobiłam ogórki kiszone, sałatkę z ogórków oraz dżemy i wiśnie w syropie. Także sezon robienia słoików uważam za zamknięty :-)

Witajcie dziewczynki.
Na początku gratuluję SOSNOWICZANCE. Kochana dasz sobie radę spokojnie. Dwójka to przyjemność, trójka to już jakiś cięzarek, ale czwórka to już jest nie do ogarnięcia :-D

Dawno mnie tu nie było, ale byłam trochę zajęta. W poprzednią środę Mikuś poszedł pierwszy raz do przedszkola. Jest ok. ale wszędzie chodzi z Mają. Ja wykorzystuję ten czas wolny i ogarniam zakątki w domu, walczę z ubraniami itp
Ten tydzień to spędziłam u lekarzy, ale o tym w wątku wizytowym.

U mnie to w sumie ok.

Dziewczyny. Mam do sprzedania 3 pary spodni ciążowych. Mało zniszczone, na osobę tęższą (bo to po mnie). Gdyby któraś była zainteresowana, albo znacie kogoś kto by chciał kupić to dawajcie znać.

2701 :* Ja tez zrobiłam trochę przetworów w tym sezonie. Najbardziej ciesze sie z ogórków kiszonych bo jakoś ostatnio tak sok z noch mi posmakował wyjątkowo :-)
A na kiedy planujecie rodzenstwo dla Karolinki??? Bo jakoś tak "samotnie" sie czuję, niech któraś do mnie dołączy!!!!!!

Agapa dziękuję :) Ja na dwójce zdecydowanie zakańczam produkcję :-) Po porodzie ide sie zaszyć :-D

reklama
Sosnowiczanka- jeśli plany się nie zmienią, to może zaczniemy starania w maju. Wiem, że to od razu tak nie wyjdzie jak ja sobie planuję, ale od maja START :))
P jeszcze nie wie o moich planach, ale się dowie :-D Chciałabym, aby miedzy dziećmi było cztery lata różnicy lub troszkę więcej.
Masz może już wybrane imiona dla okruszka?

U nas dzisiaj paskudna pogoda, gorzej niż wczoraj. Muszę posprzątać w domu i ugotować obiad, będzie dzisiaj wątróbka i zupa pomidorowa.
Nie chcę zapeszać, ale okazało się, że ruszamy z ociepleniem domu na wiosnę.
Wydajemy dużo kasy na opał, bo około cztery tony węgla x800zł plus drewno. Czyli wychodzi około 4000 tysiące, a może więcej i jakoś skwaru w domu nie ma.
Bardzo się cieszę, bo może troszeczkę mniej będziemy wydawać kasy na sezon zimowy.

Miłego dnia. Zmykam, bo młoda czeka na śniadanie. :)

Do góry