reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Kami skonczyla teraz 9 lat.
Na zieloną szkołę wyjeżdża w poniedzialek na 2 tyg do Mielna.
Ja siedzę na zajęciach ostatnich w tym roku, więc dzieci piszą egzamin, muszę to szybko sprawdzić, wystawić oceny, wpisać w indeks i woolnnneee.
Kama pojechala z aikido na piknik w sumie niedaleko gdzie ja teraz jestem na zajęciach, więc może tam do niej podjade. Mężol kupił mi wczoraj perfum-hmmm ciekawe co chce :p:-D

reklama
WItajcie...
U nas w końcu się wypogodziło. Przez ten deszcz musiałam z nim jeździć do bawilandii, bo w domu by się zanudził. Dziś rano nawet M. z nami pojechał, fanie było, tak rodzinnie spędzić czas. Z sikaniem u nas super, zaczął wołać już nawet poza domem, natomiast z kupą katastrofa. Zawsze jest w majtki i widać że się wstydzi , bo nawet jak widzę że robi i proszę byśmy poszli do ubikacji to krzyczy NIE! Przeraża mnie to trochę, muszę coś wymyślić, bo w przedszkolu nie ma zlituj. Może macie jakieś dobre rady??

Nastazja- u nas co do nauki odpieluchowania jest identycznie. Siku na nocnik, nawet zaczęła wołać np. wczoraj byłam z Karolinką u mojego brata i założyłam jej pampersa, jak chciała siku, to zawołała i siku w nocniku.
Kupa zawsze w majtkach, nigdy nie zawoła, że chce kupkę, tylko dopiero jak zrobi, to woła żeby ją przebrać.
Najgorsze, że Koko nie chce załatwiać się nigdzie indziej jak nie ma nocnika w pobliżu. Musi być nocnik, bo inaczej osika majtki. Trochę trudna sprawa, bo u rodziców, dziadków i u mojego brata nocniki są, ale w innych miejscach niestety nie ma i tu klapa.

Nastazja u nas identycznie jak u ciebie. Siku woła za kazdym razem, Sika do nocinka, do ubikacji, na trawkę.,. Bez różnicy. A kupa zawsze w majtki. Na nocniku nawet siąść nie chce. Chowa sie w kąt lub bezczelnie na moich oczach. Zawsze "po" pokazuje ze zrobił... Chyba mu przeszkadza. Próbowałam chyba wszystkiego. Nawet M załatwiał się do nocnika zeby widział. Nic nie pomogło. Ani prosbą ani grozbą. Od tygodnia dałam sobie spokój. Robi w gacie i tyle. Mam nadzieje ze zacznie sam wołać bo brak mi kompletnie pomysłu co robić...

2701..- no to u nas na tyle dobrze że wysika się już wszędzie, bo sika na stojąco, nocnika nie lubi.

trochę mnie pociesza fakt że nie tylko u nas taki problem jest ale jak znajdziecie rozwiązanie to dajcie znać ;-)

Zaraz jedziemy na mecz, później jak pogoda dopisze zrobimy grilla na obiad.

WSZYSTKIM NASZYM DZIECIAKOM ŻYCZĘ DUŻO ZDRÓWKA I RADOŚCI Z OKAZJI DNIA DZIECKA.. :-D

Cześć kochane.
Widzę że nie tylko ja tu mało zaglądam.
Byłam z Natalką u neurologa, bo audiolodzy podejrzewają u niej wyłączenia. Jednak po wstępnym badaniu p. dr. pow. że raczej ich nie ma, ale w lipcu będzie miała EEG i będziemy mieć odpowiedź.

Dla Mikusia napisałam w końcu apel, który będę wykorzystywać do zbiórek publiczych. Teraz moja siostra cioteczna ma mi to połączyć ze zdjęciem i będę wysyłać do akceptacji, a potem już organizuję zbiórki, bo będę miała troszkę tych odliczeń.

We wtorek mamy z Mikołajem stomatologa-nareszcie. Mikusia bolą już te spróchniałe ząbki, bo płacze przy jedzeniu, a ja kurde nie mogę nic zrobić. Będę chciała żeby jak najszybciej mu to zaleczyli.

Ja w środę kładę się na jeden dzień do szpitala na zabieg. Troszkę się boję, ale będę miała w końcu spokój z tym dziadostwem. Tyle że czeka mnie kilka takich zabiegów.

W lipcu też Mikołąj będzie miał komisję lekarską.

Jak widać u mnie ciągle coś się dzieje. Teraz dodatkowo dzieciaki zaczynają mi kasłać i chyba będę musiała sie z nimi do lekarza wybrać:-(

I jeszcze czymś się pochwalę. Mój tata ma pasiekę i organizuje lekcje pszczelarskie. W tym tygodniu będzie klasa Natalki. Dzieci zobaczą z bliska jak wygląda ul w środku, maszynę do miodu i jak się wytrzącha miód. Zobaczą też inne drobne urządzenia wykorzystywane w pszczelarstwie, a na koniec będą mogły spróbować świerzego miodu:-D

I jeszcze jedno. Mikołaj idzie od września do przedszkola.:-D:-D:-D

Dziecko starsze pojechało na zielona szkołę - oj...ale mi się mokro w oczach zrobiło... Dzisiaj mam dzień do kitu, aż mi wieczorem da znać, ze dojechali.
Muszę się czymś zająć, żeby mi dzień minął.

Hej, ja w sobotę byłam z młodym u znajomych na dzień dziecka- tak w jak w tamtym roku. Było ok.
Dzisiaj pogoda się popsuła. Młodego zawożę za chwilę na trochę do teściowej, a ja muszę ogarnąć parę spraw...

U nas , mimo, że się tego obawiałam , nie ma problemu z qpą do nocnika - baa , nawet ostatnio robił ją w lesie:-p
Siku robi wszędzie , ale wysadzam jak dziewczynkę , ale popracujemy nad chłopięcym sikaniem latem.
Gdzieś mi się obiło o uszy, że w przedszkolach chłopacy nie mogą sikać na stojąco??

Milva - u nas w przedszkolu chłopcy mogą sikać jak chcą. A moja sąsiadka - przedszkolanka mówiła mi że 90% chłopców sika na stojąco.

reklama
U nas nie ma.problemu ani z qpa ani z sikaniem, tzn na tejzasadzie ze.jak.wysadze to zrobi a jak nie wysadze to zleje sie w majty i tyle. No alr.mam nadzirjr ze niedlugo zacznire wolac;)

Do góry