reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2011

Kupinosia - szkoda, że pogoda Wa nie dopisała, także rozumiem niedosyt... fajnie, że jednak było miło i dziewczyny ok!
Agapa - cieszę się , że jest troszkę lepiej!!

U nas ok, młody woła siku ! Oczywiście zdarza się wpadka- zwłaszcza jak jesteśmy na podwórku i jest zafascynowany jakąś zabawą. Gorzej , że przez to wszystko się zastopował z qpą - już 4 dzień bez... kupię u dziś syropek przeczyszczający , bo się młody męczy.

Tz ma dziś ostatecznie rezygnować w pracy z funkcji kierowniczej , jestem ciekawa , czy w końcu mu się to uda:eek:

reklama
Hejo.

Pogoda w Warszawie straszna, clod samego rana pada;/
Jutro moja siostra ma komunnie ( Ksiadz wymyslil ze zacznie robic komunnie w sobote i Oliwia jest pierwsza grupa takich dzieci) wiec roboty sporo bo pomagam mamie.

Fabian wczoraj sam z siebie zdjal pampersa i robil na nocnik. Wynik 4:1 dla mnie i nocnika. Za to dzis klapa. Rano chcialam zebt usiadl na nocnik to juz nie chcial i kazal zalozyc czystego pampersa droga kompromisu udalo sie zalozyc same majty ale oczywiscie nocnik be, wiec zalozylam tego pampersa bo nie mam.dzis czasu na latanie za nim i proszenie

Agapa dobrze ze.juz troszke lepiej, biedna Majeczka z tym odparzeniem, u nas zawsze dzialala maka ziemniaczana jako posypka ewentualnie masc clotrimazolum - bez recepty kolo 4 zl kosztuje. Oby pupka sie poprawila.

Dzieciaki ogladaja bajke. A ja chwile usiadlam, glowa mi peka;/

Kupinosia szkoda ze pogoda nie dopisala ale sama zmiana.klimatu dobrze robi. U nas tez lekka poprawa w.stosunkach na.polu " rodzenstwo" ;)

Netka.zdrowka.kochana;*

Milva trzymam kciuki za.pomyslna.rozmowe Tz

Kurcze Laski wymiękam-rozkładam się na całego!
Wczoraj posprzątałam wc i łazienkę tak myk myk i 2 pralki. Dziś mam zamiar zająć się pokojami a na sobotę kuchnię albo już dziś wszystko... nie wiem czy się uda ale w domu taki syf, że szok...kurzu, barachła, wszystkiego.. aż mnie to męczy a chora jestem!!!FAK!!!Oby Nina nie złapała,o ile ja mogę być chora to ona już nie koniecznie bo to nerwy dla mnie i stres... a i nie miałabym jej z kim zostawić niestety.. Ciocia podjęła pracę ;) więc straciłam Nianię! Chociaż... od biedy to mam siostrę cioteczną, tegoroczną maturzystkę.. Ale lepiej niech nie choruje.
Wczoraj przyszedł do nas rower biegowy i o dziwo Nina załapała o co chodzi, zaliczyła jeden upadek tylko ale ogólnie sukces i się podoba... zielony(ulubiony kolor zaraz po niebieskim).
Milva trzymam kciuki za TZ :p
Kupinosia szkoda, że pogoda nie dopisała!!!!
Viola ale mi narobiłaś smaka, pewnie szykujesz smakołyki jakieś!

Cześć dziewczynki.
Weszłam tylko przekazać info, że gorączka przechodzi na Mikołaja. Właśnie ma 39.2st.C. Dałam mu czopka i zmykam pod prysznic bo dziś w parafii mamy bierzmowanie i nasz chór poprosił mnie o gościnne zaśpiewanie z nimi na tej uroczystości.

Widać, że weekend, bo kompletna cisza na forum. Pogoda piękna, więc większość czasu spędzamy na zewnątrz.
Kompletujemy wszystkie potrzebne rzeczy na ogrodzenie, także w czerwcu jak mój tata i P będą mieli urlop zaczną prace z tym związane.

Zbliża się dzień dziecka. Pomyśleliśmy z P, aby kupić dla Koko dużą trampolinę ogrodową. Chciałam Was zapytać czy może któryś grudniaczek ma taką "zabawkę", a jeśli tak, to jakie są Wasze opinie.
Kuzynostwo Karolinki ma i jeśli tylko jesteśmy u nich, to młoda z niej chętnie korzysta. Wydatek niemały, ale część kasy dał jej chrzestny, także drugą połowę dołoży mama i tata, a dziecko będzie szczęśliwe.

W temacie nocnikowanie. Karolinka zaczęła wołać, że chce siku. Zdarzają się małe wypadki, jak bardzo jest zajęta zabawą lub jak jesteśmy na zewnątrz.
Kupa zawsze jest w majtki :( Młoda bardzo lubi jak nocnik gra po załatwieniu się do niego, także chętnie sika, a później sama wylewa zawartość do wc.
Widzę jakieś światełko w tunelu, ale długa droga przed nami. Pewnie całe wakacje będziemy walczyć, a może i dłużej.

270... - my mamy trampolinę kupioną w Jysk - była w promocji coś około 700zł . Solidna i wytrzymała. Młody lubi się tam bawić , skakać i jeździć samochodami. Bardzo udany zakup . Polecam.

Od wczoraj piękna pogoda, bardzo ciepło i słonecznie. Byliśmy nad jeziorem i placu zabaw w niedzielę. Dzisiaj pewnie też całe po południe na podwórku. Uwielbiam patrzeć jak Bartek robi się samodzielny- taki mały dorosły:-)
Z sikaniem ok- woła , choć jak się mocno zabawi , to wpadka się zdarza- muszę go wtedy pilnować. Qpa na nocnik o dziwo!

Netka - jak zdrówko?

270... zobaczysz jak Młoda Cię zaskoczy i szybko zalapie. W wakacje juz będziesz dawno wspominac pieluchy.
U nas pogody jeszcze nie ma. Coś to słoneczko nie umie się przedrzeć przez chmury

Milva- napisz mi proszę jaką macie średnicę trampoliny i może masz jakieś cenne wskazówki jaką kupić. Czytałam na forum, ale cenne rady są zawsze pomocne.

reklama
U nas z sikaniem też ok, jednak zamówiłam te majtki treningowe na wyjścia, bo niestety na spacerach jak wie że ma pampka to nigdy nie zawoła. W domu i u nas na podwórku nie było wpadki od ponad tygodnia. Ogólnie idzie nam chyba dobrze jedynie z kupą jeszcze trochę się czai.
Język też mu się rozwiązuje. Ładnie już buduje zdania. Choć do naszych forumowych dziewczynek to mu brakuje wiele. Ja miałam dziś tylu pacjentów że chce mi się jedynie leżeć.I chyba tak zrobię bo Adas właśnie zasnąl.

Do góry