reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Kupinosia, zaniepokoiłaś mnie. Ema pije w nocy mleko (nawet 3 razy) z butli, a w dzień soczki również woli pić z małych butelek. Też robi tak z języczkiem. To już czas, żeby w ogóle wyrzucić butelki???? To co ja mam zrobić w nocy jak mi płacze "mama, mleko!"???

O kurcze! Całe szczęście, że nic się Olci nie stało! Córka mojego kuzyna w wieku ok. 3 lat bawiła się zapałkami i podpaliła piżamkę na nóżce. Miała lekkie poparzenie. też dorośli byli w domu :(

Ostatnia edycja:
reklama
Mła- nie wiem ! U nas butla jest częścią rytuału przy usypianiu. Logopeda powiedziała że odruch ssania powinien zaniknąć w 8 m życia hmm moja ciągnęła cycusia do 14m i to wydawało sie takie naturalne ale teraz z tą butlą kobitka może mieć racje. Ten języczek teraz ciężko cofnąć. Z Olą mam ćwiczyć tak że ona wymawia so, su, sa itd a ja zapałką mam trzymać/ cofać jej język. Ciężkie zadanie ale wole pozbyć sie butli niż małą narażać potem na taką dziwną korektę. Na jedzenie w nocy pomysłu nie mam. Moje akurat śpią jak susły.

Kupinosia u nas akurat Nina też jest pod opieką logopedy. Butlę wyeliminowaliśmy szybko, zaś ze smokiem bujaliśmy się do tych wakacji. Nina też ma tendencję do seplenienia. Mła proponuję NIEKAPEK dla Emilki i to samo dla Kasi- z dziubkiem płaskim.U nas tak się pożegnało butlę i picie w nocy jest z niekapka.

No właśnie Ema kubki to tak średnio :( Mamy NUKa z mniej więcej takim ustnikiem (lateksowy, płaski, nie twardy i nie miękki) NUK Lateksowy ustnik FC "niekapek" - NUK - Mlekolandia.pl Nim karmicie w nocy?????
Oczywiście mamy też kubek z twardym dziubkiem i kubek lovi płaski z uszczelką, kubek bez pokrywki itd. Moje dziecko lubi je wyłącznie do zabawy i do przelewania wody.

Mła u nas Ninka nie je w nocy już od 4 miesiąca życia mniej więcej, pije w nocy wodę z niekapka.. ale niekapek to chyba dobre rozwiązanie by zacząć właśnie odstawiać butlę..

U nas butli nie ma już jakoś od 9mcy. Wtedy tez wprowadziliśmy taki niekapek nuka jak pokazała Mła. Stwierdziłam jednak, że to dalej jak smoczek i do mleka używamy niekapka takiego łaciatego jak krowa chyba Nuka. W dzień używamy tylko lovi 360.
U nas do zasypiania tez jest mleko, w nocy już rzadziej ale od kwietnia tylko w tym łaciatym niekapku.
Smoczka nie mamy i butli ze smoczkiem tez nie.

reklama
Do góry