reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Hej
Dziewczyny jak jest z Waszymi dzieciaczkami-bo ja wczoraj dowiedziałam się,że Sara co prawda w ciuszkach i pełnym pampersie waży 13kg i ma 88cm.
Endokrynolog stwierdziła,że duża jest,a ja jej na to,że ja jestm najniższa w swojej rodzinie i mam 174cm wzrostu...
Mój brat ma prawie 2m mąż prawie 190cm to jaka ma być Sara?:eek:
Jezdziłam do niej ze wzgledu na jej powiększonego cysia-ale wszystko o.k.dzięki Bogu
Miałam czasami wrażenie,że sama nie wiedziała o co chodzi i miała ochotę to wygoooglować,chociaz kto wie tak coś wertowała w tym kompie:szok::-D
Sara mało nie rozniosła jej gabinetu...

reklama
Witam Was kochane, dzis pobudka o 6-moj kochany synuś, przed 8 zawieźliśmy Melkę do przedszkola apotem od razu z małym na zakupy i mama sie z nami zabrała. Teraz juz w domku, Kacperek zasnał, my pijemy kawkę, zaraz muszę zjeść śniadanie, ogranac sie trochę i na 13 do pracy, żeby mi sie chciało tak jak mi się nie chce.
Kupilam sobie te ksiażkę którą część z Was się zachwycała jakiś czas temu-50 twarzy Greya-bede czytać w wolnych chwilach w pracy.

AGALA jak pisałam proszek też mam, też z firmy Bros ale gdzie dam proszek lub kratke to mrówki znikają ale pojawiają sie za to w inny miejscu.

NETKA a nie dojdziesz o co poszlo mojej siostrze i mojemu meżowi-to są dwa ciezkie przypadki.:-D
Kochana ta pogoda to chyba wszystkich dobija, jak na moją mamę wplywa depresyjnie to już coś musi być na rzeczy bo ona to kobieta co nic ja prawie nie rusza.

VIOLET to uciekaj do lekarza jak tak kiepsko sie czujesz.

INKA testy z krwi mieliscie???

MILVA jeżeli masz samochód z poduszką powietrzną, to jeśli chcesz wozić dziecko z przodu to musisz wyłączyć poduszkę od strony pasazera, bo przy wypadku taka poduszka może dziecku bardziej zaszkodzić niż pomóc.
A jeśli poduszki nie da sie wylączyć to lepiej wozić dziecko z tylu. U nie Mela jeździ ze mną z przodu na foteliku a czasem jak jade sama tylko z Kacprem to żeby i z tyłu nie marudził bo biorę go na fotelik Amelki i mam go pod reka.
Myślę, że policjant nie miał do końca racji u kolegi.

Hej dziewczynki.
u nas coprawda slonca brak ale i nie pada, dobre i to ;)
Nad ranel Alan troche mi pojekiwal, na szczescie usnął. Potem przed 8 musiałam go sama budzic. Siedzę w pracy, ale jeszcze poltorej godzinki i do domu :)

Agapa paczka spakowana, obwinięta, pozaklejana. Jak bede szla na spacer to wysle .

Ja Młodego woze w foteliku na tylnim siedzeniu, za miejscem pasazera.. Ale czesto widze ze ludzie wożą dzieciaki na przednim siedzeniu.

Majeczka Alan na ostatnim wazeniu, z miesiac temu wazył 13 kg, wzrostu nie wiem ale ma. Ale jak miał pół roku, byliśmy w szpitalu, na endokrynologi, miał robione badanie na wiek kostny. Robią to z RTG dłoni. Moze dla świetego spokoju zapytaj lekarza czy nie dałby wam skierowania na takie badanie??

Witajcie,
Od rana ruch w domu. M. pojechał do pracy, a młody szalał.. Ja w tym czasie robiłam zupę ale nie udało mi się dokończyć. Dobrze że M. wrócił, zabrał go na spacer. Więc wszystko porobiłam i mogłam spokojnie śniadanie zjeść. Robię dzisiaj żurek więc Adaś się ucieszy. A M. ma dziś tak dziwnie pracę, bo był rano na 2h i potem idzie o 15:00. Nocka u nas straszna, już mam dość tego zęba. Poprzednie trójki szły ładnie, a ta ostatnia mnie tak wpienia.. No ale biedak za to nie może.

Majeczka mnie się wydaje że to normalny wzrost i waga. Adaś waży i mierzy tak samo.. Z resztą większość grudniaków ma podobnie. Ja jestem może mała i drobna, ale mój M. i cała jego rodzina była bardzo wysoka, on sam ma 190 cm, ojciec jego tak samo, a dziadek podobno miał 205cm. Rodzina mojej mamy też jest wysoka i moja siostra jest dużo wyższa ode mnie. Ja poszłam genetycznie chyba po linii mojego taty - tam byli wszyscy dosyć niscy. Mój tata ma chyba 175. A to jak na mężczyznę nie jest dużo. Każde dziecko jest inne, ja rosłam długo, co roku troszkę i tak chyba do 18 rż. Moja siostra wystrzeliła w podstawówce, a później już nic nie rosła. Więc moim zdaniem nie powinnaś się przejmować.

Milva- my długo Olę woziliśmy na tylnym siedzeniu a jak przybyła siostra to dopiero przeszła na siedzenie obok kierowcy i jeździ oczywiście przodem bez poduszki.
Majeczka - myślę że to jest tak jak napisała Nastazja
Netka- no to prawda, ja przeżywam takie rzeczy bo chce żeby było dobrze w naszych relacjach i ogólnie ;) ...dobrze że Ninka jest taka cyganeczka i otwarta na ludzi
kota- z tej książki o rodzeństwie mam pare "przypominaczy" na lodówce, M w pracy zrobił xero :)
Inka- ja bym chciała mieć ukrytą kamerke u Olki w pokoju a w przedszkolu też bo tak to tylko wiem z relacji wychowawcy jeśli o coś pytam...Mnie sie podobają wszystkie książki autorek Adele Faber i Elaine Mazlish....co z Waszą Olą ? zakupiła już ten aparacik ?

Fajnie że jesteście, dobrze że jest BB. Można sie dzielić i czerpać od siebie nawzajem :) Dziękuje Wam za wypowiedzi i każde słowo. Sama niestety byłam przez mamę bita za cokolwiek czymkolwiek i gdziekolwiek a do tego całe dzieciństwo żyłam z bratem jak pies z kotem. Jest we mnie dużo determinacji aby dzieci miały inaczej. Zwykle w pierwszej chwili odzywają sie geny i rodzi sie myśl "rozszarpie zaraz tego gnoja" ale nagle spływa na mnie nie wiem jak to nazwać łaska boska ? że robię coś zupełnie skrajnie innego

Zawsze tydzień po Bożym Ciele jest specjalna msza z błogosławieństwem dzieci no i właśnie wczoraj sie wybraliśmy. Spotkałam w kościele koleżanke z 3letnim synkiem i pytam sie jej co robi że mały taki grzeczny a ona "daj spokój, właśnie u psychologa dziś byliśmy " :) Musze sie do niej wybrać na pogaduszki, bo ciekawa jestem co sie zadziało i co radził specjalista

KUPINOSIA daj znać po rozmowie z koleżanką, ciekawa jestem czemu z 3 latkiem u psychologa była. Ja czasem do Meli mówię, że pójdziemy do psychologa jak już nie radzę sobie.

Dziewczyny w kauflandzie są fajne dziecięce skarpetki-stopki- 6par łączonych za 8.99zł. Są różne rozmiary, dla chłopców i dziewczynek.

Ja w pracy, w końcu słonko u nas wyszło.

Dorotar- wpadnij na naszą giełde bo te bluzki wrzuciłam. Ola w styczniu miała 18kg /105 cm ale muszę ją teraz zmierzyć. Już powinnam sie zbierać do przedszkola a mała śpi. U nas do 16ej czynne

Majeczka moja wazy 11 kg a wzrostu nie wiem ale powiem Ci ze mojego taty siostry corka 5 czerwca skończyła rok a wazy 13 kg a wzrostu ile mniejsza od Zuzy wydaje mi się ze Sara wazy ok. po prostu to chyba rodzinne:pP

Sosnowiaczanka to wysylam Ci kolejna porcje słonca i ciepla:DD

Dorota u mnie nie ma kauflanda tzn buduja już ze 2 lata i skonczyc nie mogą hahah

Netka a jak z liszajem na buzce Ninki??

Mala spi a ja odpoczywam i szukam kaloszy dla Zu na allegro bo w tym moim miescie to nawet nie ma dla niej rozmiaru brr

jeśli chodzi o foteliki:
1.jpg

mnie kiedyś Policja zatrzymała i próbowali mi wlepić mandat za adapter do pasów BeSafe ;)) śmiech na sali prawda? i jeszcze mi policjant próbował WMÓWIĆ, że nie mogę tak jeździć będąc w ciąży, że mam mieć odpięte pasy, jak mi w nich niewygodnie. Wyobrażacie sobie? Policjant sugeruje ciężarnej, że bezpieczniej jest dla niej jeździć bez pasów, niż z adapterem. Oczywiście mandatu nie dostałam, bo nie znalazł się paragraf ;) Policjanci nie zawsze orientują się w takich kwestiach, zwykle jak w samochodzie otwiera się drzwi to jest rysunek jak i gdzie można przewozić dziecko w foteliku.
jeśli chodzi o foteliki i bezpieczeństwo dziecka w samochodzie to polecam Wam bloga: Foteliki samochodowe oczami sprzedawcy.

Majeczka, Kuba waży aktualnie 15,2kg i ostatni pomar wzrostu być jakiś miesiąc temu i wyszło 87cm, ubranka nosi 86/92.

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    37,1 KB · Wyświetleń: 42
reklama
Co to za cisza? Dziewczynki, gdzie jestescie???

Malenstwo bardzo ci dziekuję za słoneczko, doszło dzis popołudniu, gdy pomału traciłam nadzieje. Mam nadzieje ze przesłałaś na tyle duzo ze wystarczy i do jutra ;)))

Agapa paczkę wysłałam.

Alan łobuzuje, zaraz przekażę go w rece M i ide zrobic kolacje.

Do góry