reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

U nas dzis od południa histeryczny płacz, wydaje mi sie ze "5" wychodzi... Normalnie koszmar. Pierwszy raz w dzien musiałam uzyc czopka... A i tak wiele nie pomógł... Moze te kupki to od tych zębów...? Bo jeszcze niedawno tez robił jedną, czy dwie..

Majeczka Alam tez lubi klocki. Uklada je, albo wklada do wiaderka i wysypuje..
Na dworze rządzi piaskownica!

Phelania u nas zyrafa wogole sie nie sprawdzila. Aluś troche sie pobawił, ale bez wiekszego zainteresowania.. Potem poszla w kąt i jest tam do dzis :/

reklama
Witam
Ja tak szybko na chwilkę bo zdycham od bólu głowy który mnie rozwala już przez niego wymiotowałam a łeb pulsuję jakby miał wybuchnąć :-(

M w pracy na 2 zmianie Maciuś bawi się sam z przymusu co chwilę do mnie przychodząc bo przyrosłam do sofy.
Chyba wezmę paracetamol bo zaraz zwariuję. :zawstydzona/y:

Co do kup Maciuś robi różnie jedną lub dwie albo wcale.
Pogoda bardzo ładna a ja nie mam sił na spacer z synem :-(

Dzis byliśmy w zoo w warszawie, potem na starówce, na nowym mieście i pod grobem nieznanego żołnierza, wzieliśmy dwa wózki i to był dobry pomysł, bo mimo, ze Mea juz duża to tyle sama by nie uszła a tak to trochę szła a troche w wózku, pojechaliśmy rano po 8, wróciliśmy koło 15, na obiad zrobiiśmy grilla a teraz w domku, K spi, małęgo zaraz też ogarnę bo tyko raz spał dziś.
Może potem jakieś fotki ogarnę.

SOSNOWICZANKA u nas z reguły jedna kupa dziennie taka porzadna albo dwie mniejsze, zdarzaja sie dni, ze nie zrobi wcale.

A nie chwaliła się, młodemu wyrżneły się 3 nowe ząbki, dwie dolne dwójki i jedna dolna trojeczka.

Acha byliśmy w sumie 6 godzin poza domem liczac z dojazdami i mlody abo siedzial w foteliku w aucie no to wiadomo a reszte całe zwiedzanie przesiedział w wózku, godzinkę spał a resztę grzecznie podziwiał siedząc, jestem z niego mega dumna bo Mela bedac w jego wieku nie siedziala w wózku bo ją parzyl w tyłek.

Ostatnia edycja:
Tracę głos :( Wysłałam własnie M do apteki... Nie wiem co to, ostatnio pobolewało mnie gardło kilka dni, niby było lepiej a dzis takie cos :(((( Normalnie załamać sie mozna, oby Alan tylko nie złapał.

Dziś Alan zrobił 7 kupek :baffled:..... Chyba przebił wszystkich. Mam nadzieje ze to faktycznie od zębów a nie nic gorszego. Z tym ząbkowaniem dzis tez przeszedł samego siebie. Ciesze sie ze dzisiejszy dzien dobiega konca. Oby jutro bylo lepiej.

Dorotar fajnie ze wycieczka sie udała. Tez planuje wypad do zoo, ale moze w przyszłym miesiącu? No zobaczy sie:)

Dziewczyny pogratulujcie mi bo wzięłam się za robotę i wystawiam na sprzedaż rzeczy po Emilce! :D
GRATULACJE !!!

U nas dziś też lipna pogoda:baffled: Ale wyszłam na ok. 3 godz. z Mikusiem. Tzn dziewczynki go pilnowały bo ja w końcu ogarnęłam stos ubrań dla maluchów lato/zima. Jeszcze siostra ma kilka toreb dla Mai. Jutro sobie przyniosę i też posegreguję i będzie z głowy.:-)

Dorota to się szybko uwinęliście z tym zwiedzaniem. My jak pojedziemy do ZOO to nam to zajmuje kilka godzin:-D

Wróciłam trochę do życia paracetamol ulżył w bólu głowy i jakoś na razie jest dobrze i oby tak zostało. Ale te kilka godzin bólu głowy i wymioty od tego to była masakra z Maciusiem nie miałam do tego stopnia bóli głowy.

Sosnowiczanka dużo tych kup u Alanka oby to było od ząbków a nie jakiś wirus.

Maciuś ogląda bajki mam nadzieję że niedługo pójdzie spać to i ja się położę.

Phelania, u nas żyrafka Sophie okazała się hitem, ale dopiero, jak Q zaczął cokolwiek chwytać, czyli jak miał jakieś 3,5 miesiąca z tego co pamiętam, dość długo i intensywnie ją używał :) myślę, że jakbym ją teraz z kartonu wyciągnęła, to na bank znów wróciłaby do łask, ale pewnie już w innym charakterze niż kiedyś :) dla Hani też na pewno kupię!

reklama
kota u nas Sophie podobnie jak u Ciebie była hitem młody się z nią nie rozstawał. A teraz jak ją ostatnio dopadł to nie służyła jako gryzak tylko wkurzacz piszczał nią aż miałam dość i wrzuciłam ją na dno skrzyni z zabawkami jak tylko odłożył :-D

Maciuś usnął jakieś 35 min temu także nastała cisza i spokój ja się miałam kłaść ale zastanawiam się czy nie zaczekać na M jeszcze 40 min.
Przebierałam na śpiąco teraz Maciusiowi pampersa i kurde dojrzałam że się odparzył więc jutro chyba polata bez pampka. Dopiero teraz dojrzałam bo leżał a tak to się przebieramy na stojąco albo w biegu =/

Do góry