reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Dobry wieczor!
Nastazja - bardzo wspolczuje... i przylaczam sie do zyczen Milvy dla zlodzieja.... a co do policji - to rece opadaja...
Sosnowicznanka - gratuluje i zazdroszcze! U mnie bez zmian - karmienie wieczorem i w nocy....
Freiya - dobrze, ze przynajmniej w kibelku masz spokoj... my niestety chodzimy razem....
Zabcia - u nas tez placz na widok bialego kitla....
Netka - ja tez zostaje!
Kota - oby szczepienie odbylo sie bez placzu....
Kurcze mam tyle do zrobienia, a nic mi sie nie chce....

reklama
Nastazja, a w sklepie nie było monitoringu???? Bo przecież nawet w osiedlowych sklepikach zwykle są kamerki zamontowane!! kurcze, no nie mogę przestać o tym myślec :/ a Policja ma OBOWIĄZEK przyjąć zgłoszenie i zbadać sprawe, no cholera jasna!

Papayka, ja też wszędzie z Kubinem chodzę, eh.. już nie pamiętam co to jest prywatność :(

na szczepienie jedziemy za tydzień, skończyły się szczepionki w lodówkach :)
mam zgagę :/

Nastazja przykro mi ze cie ktos okradl ;( masakra zeby w tych czasach ludzi okradali matke z dzieckiem ;(((

Kochane nie pisze bo Ben Od wczoraj znow ma mega goraczke :-( wrocilam wczoraj z pracy, odebralismy dzieci jak dojechalam to on mial 39.6!!! Szybko go rozebralam, paracetamol, ibuprofen i czopek na noc viburcol dostal bo mysle ze to wina zebow. Dzis w miare temperatury w dzien nie mial ale znow teraz na wieczor 38.6 wiec znow czopek i przeciwbolowe...jestem ciekawa czy te nasze wszystkie choroby to nie byly zeby bo niby ma kaszel ale to taki bardziej Od kataru. Ehh. Jeszcze dzis sama kapalam dwojke bo A. pojechal do rodzicow bo mama jego w szpitalu Od wczoraj. Przez chemie stracila biale krwinki wiec nie ma sie czym jej organizm bronic I dostala goraczki. A. pisal ze znow zaczela palic!!! ...pozostawie to bez komentarza bo szkoda zachodu. Kasa na paliwo znow poszla i nic wiecej.

Cięzkie mialam popołudnie, Marika ciagle spala i się pokładała, znowu jej krew znosa leciała już nawet szykowaliśmy się do szpitala ale stwierdzilam zezadzwonie no i lekarka mi powiedziala ze jeżeli mala miala dzis pobierana krewto już w szpitalu jej nie pobiora bo to za duzo dla takiego dziecka tymbardziej ze jest mega oslabiona i leci jej z nosa krew, i żeby zostac w domuobserwowac, wyjsc na chwile na dwor coby się przewietrzyla i gdyby było corazgorzej to wtedy przyjechac wiec zrobiliśmy tak jak powiedziala i mala trocheodrzyla, teraz już spi. No i jeszcze fabian dawal czadu, wogole nie dal mi się zbliżyćdo Mariki bo od razu placz i histeria, jeszcze jak nie było P i Marika przyszlado mnie na kolana to pierw wszedł na lozku i specjalnie z niego zlecial ( niezdarzylam go złapać) potem wziął zabawke i zaczaql walic się nie po Glowie, próbowałwejsc na stol i pewnie tez chciał cos wykabinowac żebym zwróciła na niegouwage. Potem jak już P był w domu to on się nim zajmowal bo Marika nadalchciala się do mnie przytulac ( dziwne bo zawsze tylko tatus i tatus) no ifabian się bawil i biegal Az wkoncu biegl i walnal w sciane;/ no nie wiem czyon jej nie widzial czy co no i kolejny placz młodego bo chciał do mnie, jak gowzielam to płakała Marika ze chce tez do mnie a jak wzielam ich obydwoje to sięodpychali nawzajem… no myślałam ze padne.
Teraz obydwoje spia.

Phelania byliśmy na pobraniu krwi Mariki ponieważ ostatniozachowuje się nie tak jak powinno 2 letnie dziecko tzn jest senna, dzis spala właściwiecaly dzien, leci jej krew z nosa – nie tak ciurkiem ze kapie ale widze ze wnosku jest i jak przykladam husteczke to jest czerwona plama. Wiec stwierdzilamze zrobimy te badania krwi i tyle.

Nastazja przykro mi ze Cie okradli;(

Sosnowiczka super ze Alanek tak pieknie się odycowuje;) a wdzien jeszcze jee piers??U nas ostatnie cynkowanie było wczoraj rano bo mnietak ta piers bolala i na razie nic, piersi tez jakos nie bola.
Dziewczyny ktorere odstawialy niedawno ile Wam się jeszczeutrzymywal pokarm w piersi?? U mnie z prawej piersi Fabianek jadl w ostatni piątek a mleko nadal jest.

Kota wiesz co, przeciesz Ty wygladasz rewelacyjnie!! Co tynam tutaj gadasz za głupotki co?? Jeszcze kupilas sobie takie swietne Laszki wiecna wiosne będziesz wyglądała cud miod :))

[FONT=&quot]Zabcia mój Fabian już dawno nie chodzi w spodniach odkombinezonu,a właściwie to mogę powiedziec ze miał je zaledwie pare razy jak wychodziliśmyna snieg a tak to rajstopki spodnie, ityle [/FONT]

Witam wieczornie.
Za jakies pol godzinki ide kąpać Alanka, na razie na spiącego nie wygląda.

Papayka powiem ci szczerze ze nie wierzyłam ze A nie bedzie sie budzil na cycka przed ukonczeniem drugiego roku zycia :D A tu proszę, taka miła niespodzianka :)))) Mam nadzieje ze i u ciebie wkrotce nastanie ta piękna chwila :)

Kota zgaga? Czyli typowa ciążowa dolegliwosc... Współczuje ja mialam dokladnie dwa razy w zyciu- pierwszy raz na wycieczce na morskie oko, gdy na samej górze wypiłam burna. I jeden jedyny raz w ciąży, po wypiciu żurku...Wrrr...

Lysa biedny Benio, mam nadzieje ze gorączka faktycznie od zębów a nie zwiastun jakiejs choroby

Violett karmię tylko na noc, zeby ładnie usnął. Piersi póki co nie bolą, nie są twarde, tylko wieczorem większe niz rano :D

Nastazja tak zazwyczaj jest. Gwóźdź do trumny... Jak się wali to wszystko. Mam nadzieję, że jednak to zgubiony portfel a nie skradziony i że znajdzie się dobra, uczciwa dusza!!Która zwróci wszystko... Ja nie umiem. Jestem z tych uczciwych. Nigdy nic sobie nie wzięłam, zawsze oddawałam jak znalazłam. Sama w życiu nic jeszcze nie zgubiłam ani mi nie skradli ale P to kilka razy na rok.... Kwoty po 700zł, 1300zł... Także ja ryczę a on ma pretensje do całego Świata tylko nie do siebie...Kilka razy zwrócili dokumenty, bo średnio 3 razy w roku kradną mu portfel lub gubi... ale kasy nie ;((Dobrze, że zgłosiłaś się na policję mimo wszystko. No i kota dorbze radzi, może mają monitoring w sklepie?
Kota Zgaga- całą ciążę miałam i mleka wypijałam na to hektolitry!Razem z P-on też miał-się solidaryzował.
Łysa współczuję!!!Oby to były tylko ząbki a teściowa... Boże niech wrócą jej siły!!!!Każdy chce żyć!
Laski fajnie, że się deklarujecie, że mnie nie opuścicie na BB!!Mega mnie to cieszy!Tulę!
Viola współczuję Ci tego dnia. 3mam kciuki za Mariczkę a Fabian ewidentnie zazdrosny ;)

Zdrówka dużym i małym!!!

Laski ja do wc i pod prysznic-wszędzie z Niną- też 0 prywatności!!! A dziś była taka wredna, piszcząca, wisiała na mnie cały dzień, czuję się jakby skakało po mnie stado byków. Wogle bierze mnie coś, wszystko mnie boli, mdli mnie, jestem przemęczona, ciągle bym spała. Boli mnie każda partia ciała!Okropieństwo...Ninka tego nie kuma i jeździ po mnie...

Dziś w DDTVN była mowa o dzieciach z zD ;)Przykład z USA, że kelner odmówił obsłużenia rodziny, która śmiała się z chłopca z ZD, który siedział stolik dalej... Zajebiście! Kelner powinien dostać ode mnie buziaka! Super postawa... Była tam moja znajoma z innego forum ze swoim synkiem z ZD;)) domyśliłam się dopiero na koniec haha, że ona to ona!Ale niespodzianka! Poza tym była mowa o szkołach integracyjnych/o przedszkolach...Ja bardzo bym chciała by Ninka chodziła do integracyjnej klasy itd...!!To dla mnie bardzo ważne!

Siostra(ciężarna) chce mi otworzyć biznes... Pyta czy chce szmatland. A ja nie wiem, bo nie wiem czy przetrwam, jak to działa-ona ubrania by słała-głównie dziecięce-nowe także-myślicie że było by wzięcie na ubrania BabyGap Carter's Old Navy i inne dziecięce?Nowe i używane-różne czy nie??

violett - ja jak odstawiałam E. od piersi 2 m-ce temu, to gdzieś tak przez tydzień był jeszcze normalnie pokarm i pierś mnie pobolewała (jedna, bo ta druga od dawna produkowała dużo mniej pokarmu). później coraz bardziej zanikał, ale jeszcze po m-cu coś tam kapało...

netka - myslę, ze ciucholadn z dzieciecymi ubrankami, to dobry pomysl. moja mama czasem zachodzi do lumpka i jak dobrze trafi, to kupi cos malej fajnego, ale to rzadko, bo mamuski koczuja od rana i wszystko co lepsze to od razu wybiorą ;-) a wiadomo jak teraz ludzie stoją z kasą.... każdy chce oszczędzić, a dzieci wiadomo jak szybko rosną i jakie ceny ubrań są w sklepach....

reklama
Właśnie no a jakie ceny są w lumpeksach? No i Za nowe ubranka ile się płaci ogólnie-pytam, bo jeszcze nic Ninie nie kupowałam...Jeśli byśmy otworzyły taki lumpex to chcę wiedzieć, czy się opłaca...?No bo lokal... kupowanie ubrań tam, przesyłka itd...

Do góry