reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Żabcia, z Kubinem w ciąży byłam u gina w 5 tyg i już ładnie było widać ciążę, idź, będziesz na 100% pewna.

AGala, ale kolację zrobiłaś WOW :)
Kubin jeszcze sam nie chodzi. A poznałam tutaj dziewczynę, która ma córeczkę o kilk amiesięcy starszą od Q i ona zaczęła chodzić po koniec 15go miesiąca. Ortopeda mówi, że dziecko ma spokojnie czas do 18miesiąca życia na chodzenie, żeby tego nie przespieszać, bo więcej szkód można narobić, niż pożytku, w ogóle zabronił prowadzać Q za ręce, bo "PO CO?", ma jak najdłużej raczkować.

Ostatnia edycja:
Nastazja, kota w UK dopiero do lekarza umówią mnie w 12 tyg wcześniej tutaj nie prowadzą ciąży. A wizyta u polskiego lekarza to koszt ok 100 F czasem więcej jak zdecyduję jeszcze jakieś badanie a w tym momencie nie dam rady.

Według obliczeń muszę czekać do kwietnia aż mnie tu położna przyjmie :-(

Nastazja właśnie u mnie strumieniowe nie wyszły a paskowe były ok.

Ostatnia edycja:
Kota - w weekend byłam u znajomych, mają syna 7 lat i on też dopiero zaczął chodzić jak miał 15 m-cy, mojego brata córka 16 m-cy miała.... nie przejmuję się tym, że nie chodzi, no ale już by się chciało, żeby sama dreptała. A za rączkę, to ja jej jakoś notorycznie nie prowadzam, wiem, ze to niezdrowe.

Kupinosia ja rownież polecam tangle treezer! Albo inne ale z naturalnego wlosia lub drewniane. Jak grzebień to z szeroko rozstawionymi zębami.

Zaraz zbieramy sie do lekarza. Wg mnie jest lepiej, kaszel i katar mniejszy a gorączki w ogóle nie było wiec tyle dobrze.

Właśnie w betą też jest problem bo tu nie ma takiego laboratorium do którego bym poszła i zrobiła a lekarz hmmm .. z tego co słyszałam to nie chętnie robią odpowiadając że skoro test wyszedł pozytywnie to tak jest.

AGala, no z jednej strony też bym już chciała, żeby Q sam chodził, bo normalnie aż mnie korci, żeby jakieś buty mu kupić i wyjść na dwór, ale z drugiej, jakby już sam zasuwał, to mnie by czekało jeszcze większe bieganie za nim niż teraz :) też się nam zdarza go prowadzić, ale rzadko, ja tego nie robię, bo mi cięzko chodzić tak w pół zgięta.

Zabcia, beznadzieja w UK pod względem opieki na ciężarną... w ogóle cała ich służba zdrowia mnie niezdrowo zadziwia... może jeszcze rozważ przylot do PL, mogłabyś iść do gina!

A gala Nineczka jeszcze nie chodzi, jak się puszcza to się opiera o coś brzuchem hahaha, za 2 rączki chodzi, za 1 nie...ale raczej trzymamy ją pod pachami...ale to sporadycznie. Niech pełza jak najdłużej, boję się guzów...jak się zerwie na nogi haha. Postarałaś się wczoraj z tą kolacją-pycha-zjadłabym wersję B.:-D
Kota M poznaje uroki "MACIERZYŃSTWA" haha dobrze, że padło na niego z tymi 4!!!:-DNo a dziecka szkoda... u nas dopiero za jakiś czas 2 będą:szok:
Kupinosia fajne fotki z Tęczy haha!!

reklama
Do góry