reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2011

Dzien dobry!
wczoraj pisalam wieczorekiem posta, ale juz go nie dodalam bo padl internet... jedyna korzysc - poszlam wczeniej spac....
Kota - trzymam kciuki! bedzie dobrze!
Violett - zdrowka dla was! Netka - dla was tez! Inka - a u was lepiej?
U nas pielucha wytrzymuje do rana, ale ledwo, ledwo....
Sosnowiczanka - kurcze, wiem jak to jest.... U nas niby troche lepiej, bo karmie juz tylko wiezorem przed snem i raz w nocy, czyli 2 razy na dobe.... ale noce nadal slabe, budzis ie po kilka razy, placze... na szczescie nie duzo, zwykle minute lub dwie i udaje mi sie go uspokoic... ale ladowanie w naszym lozku niestety jest standardem.....
Mam problem, boli nie od tygodnia sutek (czasem bardziej, czasem mniej), moze to przez to, ze mnniej karmie.... mialam taka jakby jasniejsza plamke na nim, ale dzis w nocy - masakra... nakarmilam Malego i potem jak skonczyl tak mnie cholernie bolalo, ze od 4 do 6 nie spalam... mam jakby pekniecie i ranke. juz sie nieco zagoilo, nie dalam mu teraz z tego cyca, ale nie wiem czy ryzykowac i karmic go w nocy z tego bolacego... Robilam oklady z kapusty i smarowalam medela.... nie wiem co robic....

reklama
Papayka, może to zatkany kanalik mleczny? zrobiło mi się takie coś własnie jak zaczynałam ograniczać karmienia ze względu na powrót do pracy, na sutku zrobiła mi się taka plamka, jak Q kończył ssać, to była większa, później malała, ale ogólnie nie znikała, a w końcu ta pierś zaczęła mi się robić twarda i bolesna. Położna rozmasowała mi delikatnie pierś, kazała robić jeszcze przez kilka dni ciepłe okłady i podczas kąpieli delikatnie masować oliwką no i laktatorem odciągałam pokarm aż do poczucia ulgi, nie za dużo, niczym nie smarowałam, żeby sutek mógł oddychać. To pomogło.

Kota-trzymaj się kobitko, rób badania i zobaczysz że wszystko będzie ok.
Zdrówka dla Waszych Maluchów: Inka, Violet, Netka....i nie pamietam kto jeszcze.
Spa to bardzo dobry pomysł-ehh.
My tylko z Zulą w domu. Kami u babci i cisza nieziemska w tym domu. Brakuje tych szaleństw, krzyków, śpiewów.

Kota bedzie dobrze, ja rownież trzymam kciuki! Koniecznie daj znać po badaniach ale nie martw sie, juz bliżej niż dalej :*

Violett masakra ;( przykro mi ze Fabian znow ma zapalenie ucha ;( kiedy macie wizytę u specjalisty? Może da sie jakoś przesunąć skoro on znow chory? Tule :*

Netka, Inka mam nadzieje ze wasze maluchy juz lepiej.

Ja właśnie w pociągu i jadę do pracy ;-( Ben super spał, obudził sie tylko raz o 1.30 na mleko, był wybredny bo miałam juz wcześniej przygotowane i było zimno to cholera mała nie chciała, marudzil, dałam ciepłe i wypił ehh ten Moj synek. Ale ale spał aż do 6.30 i spał by dłużej No ale musieliśmy go obudzić bo trzeba było wychodzić. Dzis jego pierwszy dzień u opiekunki ;-( mam nadzieje ze bedzie ok, boje sie ze nie bedzie spał i tego ze ona musi jechać dzieci odwiezc do szkoły i potem odebrac więc jedzie samochodem, ma fotelik itd ale wiadomo jak ktoś inny prowadzi to jakiś strach jest. Niestety wszystkie opiekunki tutaj jeżdżą z dziećmi do szkoły więc akurat na to rady nie ma. Oby było dobrze.

Miłego dnia wam życzę a ja jadę sie kisic w biurze i umierać z monotonii. Buziaki

Właśnie sie dowiedziałam ze opiekunka w ten tydzień nie bedzie jeździć nigdzie póki Ben sie oswajać więc super plus są ferie w szkole więc nie bedzie musiała jeździć. Ale sie ciesze!

Ostatnia edycja:
Hej!
Jestem nieprzytomna, nocka beznadziejan. Polozylam się ok. 23i spac nie mogłam wiec czytalam książkę, przed 1 mnie znużyło ale mlody się obudzilbo miał mega gorączkę, dalam syrop popil troche herbatki i poszedł spac, potem po 3 pobudna na mleko ale ze bolalo goucho to jadl i plakal a po 5 P mnie obudzil ze Marika ma gorączkę, zmierzylam,P dal jej syrop i się położyliśmy, wstaliśmy przed 7.

Na 12 ide z dziecmi do lekarza ciekawe co nam powie,dzieciaki maja taki kaszel ze masakra, Fabian jak kaszle to odrywa mu się flegmado tego jeszcze katar i u młodego ucho i znowu majatek zostawie w aptece, chociażmoże powiem lekarzowi jakie mam lekarstwa w domku to oprocz antybiotyku dla młodegonie będę musiala nic kupowac.

Łysa niedawno byliśmy u tego laryngologa i 21 marca mamyfiberoskopie – pod warunkiem ze mlody się wyleczy, warunek jest taki ze nie możebyć zadnej infekcji 3 tyg przed badaniem, zadnego katarku nic. Pozniej dopierow maju mamy znowu laryngologa ale postaram się wczesniej cos załatwić. Mamj jużdosc po prostu bo on i tak sluch ma już troche popsuty, ciagle te antybiotyki itp.

Łysa trzymam kciuki za pierwszy dzien w pracy no i za Benia,ale na pewno będzie wszystko ok.!

Violett - współczuję, masakra z tym uchem i resztą...:no: Daj znac co powie lekarz .

Lysa- super, że opiekunka może poświęcić się teraz na poznanie z Benem!, dobrze się ułożyło.

Kota - wszystko będzie dobrze z Haniulką !!! Nie ma innej opcji!!
Co do deprechy, to chyba nikogo z nas nie omija ostatnio:no:

Sosnowiczanka- jak nocka?

U nas nawet znośnie, mleczko po północy i jakoś spał, ale przed 6 już w sumie pobudka, bo się kręcił. Teraz drzemka, a ja chwila dla siebie.
Muszę jeszcze kuchnie i łazienkę ogarnąć, ale to jak mały wstanie, nie chcę go czasem obudzić hałasem.
Wczoraj Tz zabrał nas na obiad do restauracji, był tam taki kącik dla dzieci, więc Bartek bawił się , a my zjedliśmy w miarę w spokoju;-)

lysa- trzymam kciuki za ten pierwszy dzień ! ...piję podobną kawkę tylko bez śmietany a słodze lżeczką miodu :)
violett- biedny Fabianek z tymi uszkami
kota- trzymaj sie ! dobrego masz gina skoro sam do Ciebie dzwoni
Netka- nasze niunie idą w podobnym tempie. Ninka niedługo zrobi Ci niespodziankę ! Śniłaś mi sie dzisiaj że byłam u Was. P spał w normalnie w ciuchach na łóżku a Ty mówisz do mnie ciii że nie jest pijany tylko chory. Poszłyśmy do kuchni rozmawiać no i sie zaraz przebudziłam chyba bo nie pamiętam nic więcej
Mła- ja Mamuty kupowałam na allegro :)
Milva- wspólny niedzielny obiad w restauracji - nie mów że nie wiesz co to rodzinny weekend :)
inka- zdrówka dla Was ! ...jak sie czuje Twoja bratowa ?
papayko- ja bym nie karmiła na razie z chorej piersi, z resztą pewnie ból taki że i tak sie pewnie nie da

U nas weekend ciężki, bo młode przeziębione. Pelaśka zrobiła pare kroczków... już pare razy, ale większość czasu porusza sie po staremu. Ostrożna jest, ale nie do końca, bo włazi na krzesełko Mamut, z niego na stolik i próbuje dalej na blat kuchni Oli :/

W piątek byłam na bilansie 4latków. Wszystko ok, tylko Ola mam być nadal pod obserwacją ortopedy i mam ją pilnować jak siedzi, bo kręgosłup zaczyna sie wykrzywiać. M wymyślił że raz w tygodniu będziemy jeździć na basen. Ja już kiedyś chciałam ale mąż powiedział że przecież jest jezioro przez cały sezon. Cieszę sie że jednak zmienił zdanie !

Ostatnia edycja:
Dzień dobry
Napisze tyle- noc okropna!!! Pobudki co chwile, zmiany pieluch, picie a od godz 4:20 do 6:10 non stop płacz! Nawet M sie obudził co mu sie nigdy nie zdarza. Próbowaliśmy go uspokoić ale to działało na 10min wiec ostatecznie po 6 trafił do mnie.
M spał dzis w salonie na sofie :-( wiec Niemcy wciaz w domu.

Wszystkim chorym zycze duzo zdrowia-my na 13:10 idziemy do lekarza. Oby tylko bez antybiotyku sie obyło.

Kupinosia dziękuje ze pytasz. Ola czuje sie dobrze, mówi ze ryjem za szybko ale uważam ze jej wolno. Za tydzień ma wizytę choc gin mówi ze mu to wyglada na dziewczynkę :-)

Ostatnia edycja:
Witam.
Nocka wzgledna, tez bez zadnych rewelacji, ale narzekac nie mogę.
Alan siedzi na nocniku, oglada MIkiego, mak narobi to idziemy na spacer i jakies zakupy.

Netka niekiedy smieje sie ze wyspię sie porządnie jak Alan pojedzie na zieloną szkołę :)

PApayka to karmisz tak jak ja, "na sen" zeby mlody poszedl spac i w nocy :) A z sutkiem nie pomogę, ale jak szybko ból ci nie przejdzie to biegiem do lekarza.

Violett biedny Fabian, mam nadzieje ze to paskudztwo szybko przejdzie

Lysa trzymam kciuki za Benia, i za ciebie w pracy tez:) Fajnie ze jednak opiekunka z Beniem nie bedą musieli jechac:)

Milva dzieki. Wyjscie do restauracji? A CO TO TAKIEGO ???? Odkąd urodzil sie Alan to nie pamietam zebym w restauracji jakiejkolwiek była:no:

reklama
Kupinosia - boa powiedziałam mu dosyć- albo choć niedzielę poświęca dla nas , albo wypad. Mam już dosyć , że dla wszystkich ma czas, tylko nie dla nas , nie mam zamiaru dla jego przyjemności siedzieć od rana do wieczora z dzieckiem. Tak więc, ma byc lepiej, a raz w miesiącu obiecał nam wypad rodzinny ...się zobaczy czy dotrzyma słowa...

Do góry