reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2011

Ale tu pusto .
No, ale weekend, wiec nie ma co sie dziwic.

Bylam z Alankiem u siostry z prazentem urodzinowym, zjedlismy po kawalku sernika:) Alus sie bawi teraz. M wrócil z roboty i spi. Alan wczas dzis spał, bo od 11.30 do 13 wiec mam nadzieje ze wczasnie pojdzie spac, mam plan juz przed 20 go kąpać:)

Lysa ale kawka :) Ja nigdy nie pilam kawy, ale odkąd Alan zle sypia (i ja nie spie) a potem wstaje o 7 rano to pijam taka słabiutką 3w1. Nawet pomaga mi sie obudzic.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej;)

Jak zwykle w weekend nie po drodze do kompa, poleniuchowałam dzisiaj w lozku do 9 a Pzajmowal się dzieciakami, wstalam, ogarnęłam się, P ogarnął miFabiana i wyszlamna kawke z kolezanka, wracając zadzwonilam do P żeby ubral Marike to pojdziemyna zakupy i niedawno dopiero dotarlam do domu;)

Netka haha chyba nie zmienil orientacji bo cos dzisiajwspominal o Przytulankach ale ja twarda jestem i mowie nie, no ale zobaczymy jaksię potoczy noc;P

Phelania ja tez ciagle powtarzam to samo, albo powiedział tofacet albo kobieta która nie była w ciazy :)
Dorota tak tak i się ciesze, smieje się z sis ze będę miala3 porody za soba, bo to ja ide z nia na porodowke;)

Ja mam taka ginekolog super tylko ze na NFZ wiec już wogolez nieba spadla, jak któregoś razu w ciazy z mlodym zapomniałam o wizycie – nie wiemjakim cudem to zadzownila do mnie tego samego dnia wieczorem i zapytala czywszystko jest ok. bo mialam wizyte a mnie nie było. No wtedy to tak się zdziwilamze sozk, i na nst dzien mnie przyjel;a :0
Łysa to musze spróbować Twojej kawki tylko z mniejsza ilościącukru, bo tak jak wszystko slodze 2-2,5 lyzeczki tak kawe 1-1,5 ;)

My dzisiaj obiadu nie jedliśmy bo czasu jakos nie było, a nakolacje zjemy cos mega niezdrowego – frytki i takie kurczaczki panierowane zbiedronki a co od czasu do czasu można sobie pozwolic ;P

LYSA kurcze właśnie ja na nocne płacze jak bedzie mały chciał jeść pozwolić sobie nie mogę, bo nie chcę by na naszym oduczaniu jedzenia cierpiała Mela na bezsenność, a wiem, że będzie płacz. O jednej drzemce w dzień też powoli zaczynam myśleć. Choć tez będzie ciężko, bo Kacper wstaje po 6 i przed 9 jest już mega marudny.

VIOLA ale mi zrobiłaś chęć na niezdrowe jedzenie.

No dzieciaki śpią, mąż śpi. Ja się dziś narobiłam, sprzątanie, dwa prania, gotowanie, do tego Amelka rewolucję w ciuchach zrobiła, potem układąłam w piwnicy za małe ciuchy bo był tam bajzel, znajoma była, teraz pieką mi się ciasteczka owsiane-pyszności polecam.
A właśnie wieczorkiem zauważyłam, że Kacprowi idzie dolna 3, bo marudny ostatnio i zajrzałam w paszczę i widać parę dni i będzie na wierzchu.

Ostatnia edycja:
Bartek od jakiegoś czasu ma tylko 1 drzemkę ok 9-10 i śpi wtedy 1-2 godziny. Z chęcią by poszedł spać drugi raz ok 16-17, ale nie pozwalam mu, bo by szalał do nocy, a tak po 19 już śpi przeważnie.
Jakiś mam taki zmulony dzień...coś bym chciała, a nie wiem co:-p

Dorotar, co to za ciasteczka?Jest tu na nie przepis?

Inka, nie możesz tracić nadziei! Ja chciałam urodzić przed 30-stką, a urodziłam jak miałam 35. Na pewno Ci się uda. Nigdy w to nie wątp! :*

Phelania, jak popatrzyłam na Twój suwaczek to mnie zamurowało! To prawie już! Mam nadzieję, że ogarniasz wszystko, bo niestety ale z Alankiem nie masz takiego komfortu, co pod koniec pierwszej ciąży, kiedy można się było wyspać i marudzić do bólu ;)

Kupinosia, gratulacje dla Kasi! :) My jesteśmy na etapie... krzesełka ;) Zauważyłam ostatnio, że mała kombinuje, bo nie ma gdzie przysiąść, a na podłodze jakoś nie lubi. Szwagier usłyszał jak mój M mówi o kupnie krzesełka, no i mała dostała krzesełko Fisher Price'a z bajerkami w prezencie. Od wczoraj ciągle na nim przysiada, przy czym 7 razy na 10 nie trafi, bo przecież parkuje na wstecznym :D
No ale chodzenie u Kasi to dużo większe wow! Na pewno będzie Ci teraz trochę łatwiej :)

Milva, fajnie że u Ciebie lepiej. U nas dla odmiany o 2 w nocy była pobudka - płacz i nie wiadomo co. To pewnie ta czwórka ostatecznie się przebiła, ale mamy z M 3h wyjęte z życiorysu ;)
Ale nie narzekam. Jakoś przez to chorobowe poukładałam sobie wszystko w głowie i magicznie przeszło mi całe zmęczenie ;) A może to przez to, że pierwszy raz (2 dni pod rząd) od czasów ciąży udało mi się wyspać ;)

Co do drzemek, to na weekendzie u nas jest jedna, a na tygodniu 2 (bo zanoszę małą do babci o 5:40 i najczęściej zaraz pada ;)

MILVA cisateczka z płatków owsianych zaraz wrzucę przepis. Mniam.

MŁA czytam czytam i nie dowierzam ta informacja mi gdzieś umkneła chyba, to Ty masz 36 lat????
Normalnie nie wierzę taka laska.
Jakie krzesełko dostała Miśka??
My też mamy z Fisher Price i co Kacper na nim wyprawia to głowa mała, wchodzi na nie nogami, skacze, tańczy, cuduje.

Dorotar a nie mozesz dac Meli na te kilka nocy zeby spala z babcia? drzemki w dzien u ciebie pojda tak latwo jak u mnie bo Ben mial drzemki o tej samej godzine. Po prostu jednego dnia poloz go 15 minut pozniej, drugiego 30, potem godzine itd.

LYSA nas pokój i mojej mamy dzieli tylko ściana i drzwi więc to raczej odpada.
Jeszcze siostry pokój jest dalej ale Mel nie pójdzie tam spać.

Mła- jeszcze 2 miesiace :) Dopiero bede Panikowac jak bedzie marzec na kalendarzu:-D..

Violet- ja uwielbiam z biedrony te panierowane malutkie piersi z kurczaka cale lato jadłam z grila pychota!!!

Młody wykapany spi ..a ja mam chwilke relaxu....

reklama
Dorotar, to żadna tajemnica, że mam taki licznik ;)
Krzesełko mamy takie FISHER PRICE T5326 KRZESEŁKO UCZYDEŁKO POL-ANG (2989144643) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. choć kosztowało 200 zł (wiem, bo dostaliśmy z paragonem, gdybyśmy chcieli coś innego).
Tak naprawdę wolałabym takie IKEA STOLIK LACK + KRZESEŁKo MAMMUT TaniaWysyłka (2982730394) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., ale u nas nie ma Ikei blisko ;)

Do góry