reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2011

Witamy sie z rana:eek:

Młody wstał o 7 rano i ani nie sni o spaniu:baffled:wiec sobota zaczela sie "sennie" ehhhhh narazie leże z kawka w łóżku w pizamie i ogladam DTVN ok 10 wstane zrobie sniadanie i idziemy na Targ....U nas jak narazie strasznie mglisto nie chce mi sie nic....

M wrócil ok 7 rano z pracy wiec pospi co najmniej do 15....

Violett-oj tam oj tam nie strasze:pPP tylko opisuje swoje samopoczucie:-Da to ze ciaza to stan błogoslawiony to chyba wymyslil facet:-D;-)

reklama
VIOLA to wkrótce zostaniesz ciocią?? Super.

ŻABCIA to odpoczynku dziś na urodzinkach. Hmm swoją drogą porąbane masz z tym swoim cyklem, współczuję.

KOTA to tym bardziej jestem w szoku, że jak chodzisz prywatnie i nie chciały Cię wcisnąć na wizytę w takiej sytuacji. Ech.

U nas nocka znośna, pobudka o 6.30, teraz mały zasypia na pierwszą drzemkę. Mela rano na paluszkach znowu uciekła do babci, że znowu nie słyszałam.
A ja muszę posprzątać pomyśleć o jakimś obiadku i na drugiej drzemce Kacperka idę do piwnicy robić porządek z zamałymi ubrankami po dzieciach bo mam tam misz masz.
Własnie córka wmuszała mi kisiel-ja nie nawidzę-ale to w taki sposób i takimi argumentami, że myślałam, że ze śmiechu padnę, jeszcze mi głowę przytrzymywała bym spróbowała, bleeee

NETKA to z Tobą jak z moją siostrą. Między nami jest 7.5 roku różnicy. Ola ma już prawie 18 lat a i tak zostanie dla wszystkich małą Oleńką.

INKA ani z Tobą ani z M raczej nie ma problemu, dowodem na potwierdzenie tego jest Aleks.
A mój K wczoraj zapytał czy jechać ze mną na zakupy, to powiedział by siedział na tyłku, wolę jeździć sama bo z nim to gorzej niż z dzieckiem, ja sobie robię listę co mam kupić, średnio wyliczam ile wydam a z nim daj spokój marudzi gorzej niż Amelka i przy okazji wtedy więcej wydaję, bo a może to a może tamto.

KUPINOSIA gratki za kroczki Kasi.

Czesc. Czekam na babcia Alanka i ide do pracy. Nocka znosna. Alan własnie chodzi po tapczania, chyba chce spasc :/

Netka, Dorotar moja siostra dzis konczy 21 lat. W domu do dzis wolamy do niej "mała" :D I niekiedy sie mieje ze jak bedziemy miec po 50-60 lat ona nadal bedzie "mała" :-D

Kupinosia Gratulacje dla córci :)

Kota to ładnie twoj gin sie zachował, i jeszcze kasy nie wziął... No to sie nie zdaza. Ja tez mam "kochanego" Gina. Jak mialam to 2-mies krwawienie, a on byl na urlopie to dzwonilam do niego o kazdej porze, raz nawet sam do mnie zadzwonił, czego bym sie niespodziewała. Mówil co mam robic, tak samo w ciazy jak bylam. Bardzo sobie go chwalę :) Zresztą dobry gin to podstawa, szczególnie w ciąży.

Netka cieszę sie ze u ciebie poczucie humoru dopisuje w kazdej sytuacji:)

Babcia przyszła, uciekam!!!

Miłego dnia

Hej dziewczynki.
Ninka w nocy się kręciła, zasmarkana jest znów ;(( A ranek był najgorszy... Jestem niedospana ale co tam, przyjdzie do mnie mama później... Pomóc.

hej, u mnie tez nocka lepsza. Mleko zjadł po 3 dopiero, a tak herbatkę dostawał...mam nadzieję, że uda się to powoli przestawiać na jeszcze dalszą godzinę.

Kupinosia
- no to fajnie, ze Kasia rusza! Gratki!

Bartek wchodzi sam na kanapę w salonie, więc oczy dookoła głowy teraz.
Zmykam - zajrzę potem!

Netka - weekend rodzinny- a co to takiego?:baffled::-(ehhh

Dzień dobry :-)
U nas pobudka przed 8 i jedna w nocy standardowo na zmianę łóżka moje dziecko chyba ma już tak na stałe zakodowane.
M wstał strasznie połamany przez te korzonki ale jakoś chodzi żeby się rozruszać.

Kupinosia gratulacje dla Kasieńki :-)

Netka zdrówka dla Księżniczki Ninki :-)

Uciekam się doprowadzić do człowieczeństwa bo niedługo jedziemy na drobne zakupy.
Mój mały mężczyzna właśnie odstawia histerię =/

Witam sie sobotnie.

kupinosia gratki dla Kasi! To bedziesz miala dwa chodziki w domu
netka zdrowka dla Ninki i silnej woli i zaparcia w wiesz czym ;-)
milva fajnie ze Bartek lepiej dzis spal! Ben zostal nafutrowany kaszka z lyzeczki na kolacje, popil tylko mlekiek i pierwsza pobudke zrobil o 1.30 a druga o 5 i spal do 7.30! Najdluzej od 13 miesiecy!

dorotar oduczac jedzenia bede tym samym sposobem co usypiania w innym miejcu niz lozeczko. Metoda Usnij wreszcie, wiec kontrola placzu u dziecka. Zaczynam w czwartek bo zajmie to ok 3 nocy a Zuzia akurat za tydzien idzie do taty wiec nie bede sie stresowac ze sie obidzi. Ostatnie karmienie dostanie o 11 jezeli bedzie chcial, a reszte nocy wode i dopiero o 5 dam mu mleko zeby dospal do 6-7. Wiem ze metoda dziala wiec musze sie tylko uzbroic w cieprliwosc i A. bedzie mi w tym pomagal bo jest teraz w domu wiec tez latwiej.

Co do kawki...:-D rozpuszczalna, dwie lyzeczki, ja akurat sypie cukier i uwaga az 3 lyzeczki! Wody leje tak na 3/4, potem mleka troche a na koniec 30% smietana ;-):zawstydzona/y: jest to moja deserowa kawa ale ostatnio zdaza mi sie ja i pic i 3 razy dziennie :zawstydzona/y: uwielbiam, bo ma delikatny posmak bo ogolnie kawy nie lubie a tak to taka fajna kremowa jest.

My wczoraj bylismy w nowym centrum zabaw, kurde drozyzna ale fajnie tam maja. Maja pokoj do rozwoju sensoryki, swiatelka, poduszki itd, super bylo bo akurat otworzyli i my bylismy pierwsi wiec mielismy pokoj dla siebie. Od srody tez przestawiam Bena na jedna drzemke i dzis mi sie udalo juz polozyc go o 12 czyli po obiadku. Normalnie spal od 9-11ptem 14-16, ale u opiekunki nie moze tak spac wiec od srody kladlam go najpierw pol godz pozniej, w czwartek godzine, wczoraj o 11 i dzis juz o 12. Licze ze bedzie spal jakies 2-3h to by bylo git :-)

Dzis dostalam prezent od sprzedawcy z eBaya. Kupilam Zuzi ksiazeczki do uczenia sie literek, rysowania szlaczkow takie od 3+, po angielsku ale w sumie nie ma znaczenia bo literki i szlaczki takie same, na dwoch stronach ja pochwalilam, miedzy innymi tu na BB i FB i ona to znalazla i w podziece wyslala mi prezencik dla Zuzi. Dostala ksiazeczke ze zmazywalnym na kokro flamastrem do uczenia sie pisowni alfabetu i kolorowe dzieciece spinki do wlosow. :-)

Ne-tka - oby katarek Nince przeszedł!!!

Godzinkę temu wrócilismy z zakupów a przy tym zaliczylismy odrazu spacerek:tak:Dzis jakos chłodniej...na 15-16 zrobie obiad akurat chłopaki wstaną narazie niech spia nie chce ich pobudzic leze na łóżku i siedze przy necie:baffled:A mam tyle sprzatania ze glowa boli ,a jak zaczne cos robic to zaraz mi cos spadnie jak na zlosc huku narobie i wszystkich pobudze:confused2:wiec czekam...pewnie wstana o 15:sorry:

Łysa ojoj!Kawka brzmi smacznie...Może się skuszę ale wiadomo, że i tak dobrze wyglądam ;)Gratulacje dla Benia za postępy!

reklama
lysa mniam ja tez taka kawke lubie tylko pije ja wtedy razem z moja przyjaciolka taki nasz maly zwyczaj:))

Netka zdrowka dla Ninki:**

Kupinosia gratki dla Kasi teraz to juz bedzie biegac:))

My juz po spacerku , mala wlasnie spi , A naprawia mi szuflade bo rozwalilam:p a ja jem jablka i sie opierniczam bo obiad juz ugotowalam wczesniej teraz mi tylko wystarczy ziemniaki ugotowac:pP

Do góry