Witam sie sobotnie.
kupinosia gratki dla Kasi! To bedziesz miala dwa chodziki w domu
netka zdrowka dla Ninki i silnej woli i zaparcia w wiesz czym ;-)
milva fajnie ze Bartek lepiej dzis spal! Ben zostal nafutrowany kaszka z lyzeczki na kolacje, popil tylko mlekiek i pierwsza pobudke zrobil o 1.30 a druga o 5 i spal do 7.30! Najdluzej od 13 miesiecy!
dorotar oduczac jedzenia bede tym samym sposobem co usypiania w innym miejcu niz lozeczko. Metoda Usnij wreszcie, wiec kontrola placzu u dziecka. Zaczynam w czwartek bo zajmie to ok 3 nocy a Zuzia akurat za tydzien idzie do taty wiec nie bede sie stresowac ze sie obidzi. Ostatnie karmienie dostanie o 11 jezeli bedzie chcial, a reszte nocy wode i dopiero o 5 dam mu mleko zeby dospal do 6-7. Wiem ze metoda dziala wiec musze sie tylko uzbroic w cieprliwosc i A. bedzie mi w tym pomagal bo jest teraz w domu wiec tez latwiej.
Co do kawki...
rozpuszczalna, dwie lyzeczki, ja akurat sypie cukier i uwaga az 3 lyzeczki! Wody leje tak na 3/4, potem mleka troche a na koniec 30% smietana ;-)
jest to moja deserowa kawa ale ostatnio zdaza mi sie ja i pic i 3 razy dziennie
uwielbiam, bo ma delikatny posmak bo ogolnie kawy nie lubie a tak to taka fajna kremowa jest.
My wczoraj bylismy w nowym centrum zabaw, kurde drozyzna ale fajnie tam maja. Maja pokoj do rozwoju sensoryki, swiatelka, poduszki itd, super bylo bo akurat otworzyli i my bylismy pierwsi wiec mielismy pokoj dla siebie. Od srody tez przestawiam Bena na jedna drzemke i dzis mi sie udalo juz polozyc go o 12 czyli po obiadku. Normalnie spal od 9-11ptem 14-16, ale u opiekunki nie moze tak spac wiec od srody kladlam go najpierw pol godz pozniej, w czwartek godzine, wczoraj o 11 i dzis juz o 12. Licze ze bedzie spal jakies 2-3h to by bylo git :-)
Dzis dostalam prezent od sprzedawcy z eBaya. Kupilam Zuzi ksiazeczki do uczenia sie literek, rysowania szlaczkow takie od 3+, po angielsku ale w sumie nie ma znaczenia bo literki i szlaczki takie same, na dwoch stronach ja pochwalilam, miedzy innymi tu na BB i FB i ona to znalazla i w podziece wyslala mi prezencik dla Zuzi. Dostala ksiazeczke ze zmazywalnym na kokro flamastrem do uczenia sie pisowni alfabetu i kolorowe dzieciece spinki do wlosow. :-)