reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

łysa ogromne buziaczki i dużo zdrówka dla Benia, biedaczek mały niech mu już to wszystko odpuści.
Co do tutejszych lekarzy to jakaś masakra zamiast dać coś dziecku żeby ulżyło żeby minęły te wszystkie choróbska to nic nie robią najłatwiej im mówić wirus :wściekła/y: Najlepiej by Ci było iść z nim do polskiego lekarza, ale wiem jaki to koszt 1 wizyty.

maxwell zdróweczka dla Waszej całej 4 !!!

ewelak ja nie używałam niemieckich pampersów, ale używałam polskich i angielskich i jestem zadowolona :-)

Violett trzymam bardzo mocno kciuki za Sis żeby maleństwo posiedziało jeszcze w brzuszku.

Netka ale Ty masz dobrze z tą mamą :-)

My dzisiaj byliśmy na zakupach w Tesco i trafiło się kilka tańszych rzeczy np. Pampki na promocji :-)
W drodze powrotnej zachaczyliśmy o jeszcze jeden sklep i kupiłam Maciusiosi bułeczki Brioche o których pisała łysa.
Maciuś usnął pod samym domem więc na śpiocha go rozebrałam i M zaniósł do łóżeczka i śpi już ponad godzinkę :-)
Mężuś gotuję obiadek a ja się obijam :-D

reklama
Hej.

Siedze z Alankiem, moja mama tak uspila łobuza ze spal w poludnie 3 godziny. Od 12 do 15 :D
M wysłałam do zakładu, zeby mi przemalował jedną scianę, wiec biedak maluje. Jak skonczy musze isc na zakupy do lidla. Z Alankiem nie bede szla bo zimno strasznie, nie bede go ciągnąć.

Maxwell nawet dzis myslalam o was.... Zdrówka dla calej rodzinki.

Netka narobilas ochoty na leczo :)

Zabcia ale dobry M z tego twojego, obiadek ugotuje ;)

Daje ktoras z was ciemne pieczywo dzieciakom?????

Witam Was mamuśki w tę intensywną sobotę.
Kacper rozrabia, Mela już zdrowa, antybiotyk do jutra bierze w poniedziałek na kontrol i może uda sie też Kacperka zaszczepić.
Dzisiaj wolne ale byłam rano z Melcią po chleb i zatankować auto a zeszło nam się 2 godziny. Telefonu z domu nie wziełam ale co tam spędziłam trochę czasu z córcią.
Dzisiaj zrobiłam zapiekankę makaronową, Amelka zażyczyła sobie zupke pomidorową (ostatnio codziennie chce by jej gotować), przy okazji pomidorówki ugotowałam rosół na jutro, skończyłam ciasto, sprzątanie już za mną, jeszcze chyba czeka mnie pranie wózka, bo już dawno się szykuję do tego ale na dokładkę Kacperek dziś zupę na niego wylał. A może nie wypiorę i zrobię to jutro bo mni się już nic nie chce.
Kacper mało je, w sumie to jest bardzo dużo na mleku, mało chce jeść inne rzeczy, nawet zupy.
Jak sobie przypominam to Mela w jego wieku wszystko juz jadła a ten pratycznie tylko mleko i mleko.
Młoda chyba posiedzi jeszcze 2 tygodznie w domku bo ferie, w sumie przedszkole otwarte ale nie ukrywam, że będzie taniej, a teraz masę rachunków mamy aż mi głowa rośnie.
Oduczanie Kacperka od spania z nami idzie ciężko, mały zasypia w wózku, przed moim połorzeniem się spać przekładam go do łóżeczka ale budzi się około północy i płacze i wtedy biorę go do nas nie mam siły go dalej usypiać w łóżeczku.

Witam nową mamusię EWELAK.
OOOO widzę, że jesteś świąteczna jak i ja, ja 26 grudnia skończyłam też 25 lat.
No oglądałam Prosto w Serce i kojarzę GÓRĘ, no super, ale fajnie macie.

PHELANIA cieszę, że już wszystko w porządku i , że już w domku jesteście.
Kochana nie martw się, że Marcelek nie odwrócony. Dziecko może się odwrócić nawet na kilka godzin przed samym porodem, bądź dobrej myśli.

VIOLA ja też tylko na podstawowe szczepionki szczepię na te niepłatne.
Ech współczuję dlatego sporadycznie kupuję coś na allegro.
Jak już to na prawdę coś konkretnego

INKA gratuluje Tobie, bratu i bratowej.

KOTA oby Q na nowym szybko się przyzwyczaił.

PAPAYKA tak nawet wczoraj na sekundę udało mi się zalogować u siostry na kompie. Ale hasła pozmieniałam.

KUPINOSIA no 4 lata to poważny wiek, ja już 11 marca doczekać się nie mogę. MOC BUZIAKÓW DLA OLI.

AGALA ja mam różnicę wieku 2 lata i 9 miesięcy. Miało być u mnie 5 lat różnicy przynajmniej, ale po prawie 2 latach macierzyństwa zapragnełam mieć maluszka szybciej.

SOSNOWICZANKA gratuluje podstrzyżyn u Alanka.

My podajemy WIT D, mamy podawać przynajmniej do maja do wizyty u alergologa i dalej zobaczymy czy też trzeba.

MAXEEL, LYSA tulę i wiem co czujecie-bezsilnność, jedno co mi przychodzi na myśl.

Phelania, dobrze że już w domu! :*

Łysa, Maxwell, zdrówka dla Waszych maluchów i przy okazji dla Was! :)

Ewelak, ja miewam czasem pampersy ze Stanów (zielone) i nie widzę żadnej różnicy poza faktem, że rozmiarowo są chyba ciut mniejsze. Jak poszło przedstawienie?

Agata to wypoczywaj!
Mła Ewelak ja miewałam zielone i żółte ;) z USA i właśnie widziałam, że są mniejsze... no i miałam jeszcze eko-też dla mnie spoko ;)Ale to już nie firmy Pampers.
Salsik też gdzieś wywiało. Ciekawe jak bliźniaczki ;)

Nina zasmarkana, zrobiłam jej gorącą kąpiel to smarki odeszły. Aktualnie znów wróciły. Ciekawa będzie nocka ;) Leki podane. Wariat Mały nie śpi ;)

reklama
Witajcie :)

My juz od 6.30 na nogach, tzn. ja i Miki bo M. gnije w wyrze;P chyba za dobra jestem!!
Niejedna z Was już pisała, ze ma dosyć zimy, dołączam się:/ U nas prawie cały czas ok -10stopni, więc spacery odpadają:/ Oboje niedługo dostaniemy świra w domu!!
Violett kciuki za siostre i maleństwo:)

Sosnowiczanka jak nocka? u nas dzisiaj tylko jedna pobudka na mleczko, więc dawno się tak nie wyspałam:D
Witamy nową koleżankę!!
Phelania cieszę się, że wszystko jest już ok. Nie ma jak ciekawe towarzystwo w szpitalu:/ Ludzie są dziwni ;)
Kota gratuluję przeprowadzki :)
Łysa mnóstwo zdrówka dla Was, bo choroby Was nie oszczędzają! Tak samo Maxwell, Dorotar, Net-ka i jeśli o kimś zapomniałam to przepraszam bardzo i oczywiście wszystkim życzę zdrówka!
Mła
tak ostatnio o Tobie myślałam czy Emi zdrowa, bo się nie odzywałaś! Fajnie, ze jesteś:)

Do góry