reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Ben wymiotuje kazda porcja wody lub mleka, 7 razy juz wymiotowal I slyszy ze jezdzi mu w brzuszku. Czekam na telefon Od lekarza bo jakby nie jadl to jeszcze luz ale z piciem jest problem. Wczoraj w dzien nawet kubka nie wypil :(

reklama
Czesc. Ledwo zyje. Wczoraj Alan odstawil taki cyrk i histerie przed snem ze wysiadłam. Z tego wszystkiego dałam mu czopek. Ja juz nie wiem co mu jest :baffled: Mam dosyć wszystkiego. Jakby malo ze usnął przed polnocą to wstal przed 7 rano...:no:
Czekam na moją mamę i ide do pracy. Niewyspana, jak zwyle ..

Netka,Violett bedzie zdjęcie, bedzie:)

Kota no nie bedzie latwo, ty mardziej ze konce wlosów tej pani są dosc jasne. Zalezy jak bardzo wypłuka ci sie farba którą masz na glowie, mozna nastepnym razem zafarbowac jasniejszym kolorem, nastepnym razem jeszcze jasniejszym i tak stopniowo... Tyle ze to wymaga czasu, ale oszczedzi wlosy. A konce zeby byly az tak jasne no to bez podjasnienia sie nie obejdzie.
Co to za kaszka jaglana????
Alan ma jeszcze niewielkie ciemiączko, pediatra mowi ze do 18 mies moze zarastac.

Izi ja czytalam, ale książki ze tak powiem zbieram, stąd moje spią sobie w swoim regale, z masą innych ;-) Zdrówka!!!

Ewelak ja nie stosowalam, ale z polskich jestem zadowolona :)

Łysa biedny Ben, az nie wiem co powiedzieć...

dzień dobry

Violett trzymam kciuki za sis!! niech jej maluszek jeszcze grzecznie poczeka. moje jej założą pessar i puszczą do domu?

Sosnowiczanka współczuję nocki/wieczora. ja też miałam cieżko bo Młody urządzał histerię przez sen. na szcześćie wstał dopiero o 9.25 więc w sumie mi to wynagrodził.

Lysa współczuję Ci ogromnie. a czy u Was w UK nie ma możliwości np wpisania dziecku w książeczkę NOP. w przypadku Bena to chyba lekarz powinien decydować czy można go szczepić, tyle że ta angielska służba zdrowia...

Ewelak ja używałam niemieckich i przyznam że są lepsze. Bardziej chłonne, nieco jakby szersze i inny materiał- bardziej miękki i są bardziej kolorowe. z tym, że pamiętam, że kupiłam raz w PL (chyba w rossmanie) opakowanie pampersów, któe były identyczne jak niemieckie. różnią się tymi rysuneczkami na przodzie i kolorami. takie bardziej żywe i inne zwierzątka.

my właśnie zjedliśmy śniadanie- mama standardowo owsiankę a Młody paróweczkę i bułę.

Kota- dokładnie!! Gdybym wiedziała, ze dziecko jest takie fajne hehe , to bym się zdecydowała z 6 lat temu, co bym siły miała...no, ale tak jak mówisz-czasu się nie cofnie.

Hmm, a jak wygląda to ciemiączko- chodzi o to czy jest cały czas taki dołek?

Lysa- brak słów, nie wiem jak to możliwe aby Ben był ciągle na coś chory...:no:

U nas nocka średnia, mały się kręcił ciągle. Jestem obolała i niewyspana.
Muszę doprowadzić mieszkanie do ładu, nie mogę się zabrać ehh

Witajcie,
melduję, że żyję, ale normalnie wysiadam:-( Styczeń nas wykończył chorobowo (nie mówiąc o stronie finansowej z powodu odwiedzin w aptekach)...a końca nie widać..
Martula na antybiotyku, zapalenie oskrzeli nie chce jej zejść, Marysia z zapaleniem uszu (po dwutygodniowej przerwie), Seba miał grypsko z prawie 40 stopniami gorączki, a ja "tylko" zapalenie gardła..mam już dość..
Już znów zaczyna jojczyć Martusia, więc muszę uciekać..
Miłego weekendu, trzymajcie się...no i dużo zdrówka!!!!

Hej hej,

Młody mi juz szaloeje od 8 rano zaraz go przebiore i idziemy na sniadanko:)narazie kawka z mleczkiem...

Łysa-kurcze..moze to Rota?ja nie wiem co z tymi szpitalami u Ciebie jakas Katastrofa przeciez to malusie dziecko:wściekła/y:..

A u nas nocka tez byla dzwina mlody sie obudził o 3 rano i gadał do siebie do 4.30 i poszedł spac dobrze ze bez zadnych jeków:baffled:

Hejka:)

a_gala-z nostalgią wspominam kiedy mała piła mi rana mleko z kaszka z butli, teraz juz nawet same mleczko jak pisałam malutko, a teraz po chorobie to wszystko malutko wrr
lysa-rany biedulek Benio,trzymam kciuki, ja bym uważała ze szczepionkami-ale ja to jestem przewrażliwiona ogólnie, wiec tak jak pisalam zaszczepie małą dopiero po zgodzie neurologa, nie chce miec problemow, bo po kazdym szczepieniu u nas jakies byly
Sosnowiczanka-wspólczuje nocki, trzymaj sie Kochana
Phelania-dobrze że wszystko u Cebie ok, i nie ma jak w domu
Ewelak-ja nie uzywalam, jestem zadowolona z pampersów
Violett-kciuki za sis
Maxwell-myślałam co tam u Ciebie bo długo się nie odzywałaś-współczuje chorób.

My wczoraj bylismy na sankach, dzisiaj też zaraz lecimy

Łysa przeczytałam co z Benem. Wiesz, ja astmatyczką jestem i dokładnie jak Ben jak się dużo śmieję, to później muszę wziąć lek, bo mnie dusi. No i przy wysiłku-ale nie zawsze. Zdrówka dla Benia!Doczytałam teraz o tym co się działo w nocy. Boże mam nadzieję, że biedakowi przejdzie. Po Nince szczepienia spływają jak po kaczce. Jedyne co to nienawidzi chodzić do przychodni. I tam robi cyrk...
Izi Słońce wiesz, że ja w PDF. Nie mam książki ;)Gdybym miała już bym Ci posłała!
Viola 3mam kciuki za siostrę- oby dzidziuś się nie pospieszył!
Maxwell super, że się odezwałaś i zdrowia dla dziewuszek! I dla Was!

Ogólnie zdrówka dla dużych i małych! Ninta obudziła się zakatarzona. Zadziałałam już całym arsenałem leków. Mam nadzieję, że na katarku się zakończy.
Ostatni raz chorowała... nie pamiętam kiedy. Spodziewałam się, że w końcu i nas coś złapie.
No nic trzeba się z tym zmierzyć.
Mama mi dziś leczo zrobi i schabowe. Przywiozą z bratem, posiedzą, pewnie na skype z siorkami pogadamy. Dobrze, że nie muszę gotować, bo nienawidzę tego robić.
I nudy!

reklama
Hej, hej.
Ja dziś po Skalpelkowym treningu :-D Szczęśliwa. Kondycja trochę spadła, ale to był tydzień postu treningowego.

Ewelak ja nie używałam pampersów niemieckich.

Do góry