reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

PHELANIA sory za określenie ale ta kumpela to po****na jakaś, 3 razy dziennie podłogę wrzątkiem myć??U mnie różnie się myje, jak mam czas z reguły generanie jak mozna tak nazwać moje sprzątanie robię to raz w tygodniu, bo częściej nie mam kiedy, a zresztą tam gdzie dzieci przebywaja mamy dywany więc odkurza się je 2-3 razy w tygodniu.

SOSNOWICZANKA niestety u mnie to nie będzie tak hop siup z remontem. Nie wiem jak wy ale z postów wywnioskowuje, ze tylko kuchnię remontujesz.
My, żeby zacząć coś robić potrzebujemy duuuużo kasy. Mamy robić suteryny w których nie ma nic, a sory jest piec, ale do zmiany na większy, wymiana starych ledwo "żyjących okien", wymiana wszystkich rurek, dobudowa ganku, no a reszta to gołe ściany a i podkopanie musi K zrobić bo to niskie jest, mi nie przeszkadza ale on by głową sufit rysował:-D, czyli praktycznie wszystko od A do Z trzeba zrobić. Jak o tym myślę, to nie wiem kiedy zaczniemy, odłożyć jest ciężko, bo ciągle coś wypada niespodziewanego, kredytu też się boję, zresztą nie mamy szans na tak duży kredyt by to wszystko zrobić.
A co do grzania w domach, to jak bardzo zimno to wieczorem czasem się przepali, wczoraj K napalił smieciami i drzewem ale cieplutko się spało.

Dobra, trzeba ogarnąć, podliczyć kasę i zmykam do domku, po dzieciaczki i jade na kawkę do przyjaciółki z nimi, K na fuszce, a ma przywieźć do domku zwierzątko. Mój wujo chce się królika długowłosego pozbyć i znalazł jelenia (czyt. mojego męża) ten się napalił bo zwierzątko dla dzieci przywiezie. No zesz w mordę jakbym mało miała na głowie, Wariat.

Życzę Wam udane weekendu, bo raczej zajrzę dopiero w poniedziałek, reszta soboty i niedziela jest jak zwykle dla rodzinki.

reklama
Ewka- w carrefourze- bywam często ze względu na pasaż, ale nic tam dla dzieci nie ma, na półkach syf, ceny nie wiadomo co do czego.. nie kupuję tam niczego. Lubię real, ma często promocje i duży wybór jedzenia. Co do rossmana, to teraz nie ma nic!
Sosnowiczanka- u mnie wczoraj tata zapalił w piecu, ale drzewem tylko. Niestety tak jest że czlowiek musi się przyzwyczaić do chłodu i nadchodzącej zimy. Więc teraz jak jest 15 st to nam zimno.. A pewnie w lutym przy 15 stopniach już przestaniemy grzać, haha.

Jeśli chodzi o make up- to ja mogę nie pomalować oczu , ust , ale podkład musi być. Zazwyczaj rano nakładam podkład, a jak gdzieś wychodzę to tuszuję rzęsy , przemaluję szminką i wychodzę. U mnie make up trwa jakieś 2 minuty ;-)
Kota - kiedy robisz test?
Dziadek wziął Adasia na spacer a ja się położyłam i czekam na M. ma być o 15:30 :-D stęskniłam się za nim.. i tyyyle musimy ustalić. Haha już widzę jego minę jak mu to powiem.. :dry:

Net-ka, w moim przypadku o nadopiekuńczości nie ma mowy, mam zdrowe podejście do dziecka, ingeruje w sytuacje ekstremalne. Co do zostawiania dzieci z dziedkami- zazdroszczę,...gdyby moja mama mieszkała blizej to byłoby jakies rozwiązanie, a kobiecie która ma zapędy psychopatyczne w tym sadystyczne dziecka pod opieką nie zostawię...
kota, tak tak czekamy na test...
dorotar, tez myślę ze mycie podłogi wrzatkiem to średni pomysł, lepiej byłoby juz zastosowac jakiś płyn do dezynfekcji...jeśli już ktos ma duże obawy...ja myję podłogę jak sie da to nawet codziennie normalnym środkiem, głownie ze wzgledu na psa...mała potrafi z niej każdy napotkany nawet najmniejszy okruch do buzi włozyc.... przyznam więc że jestem wrazliwa na punkcie czystej podłogi i "mopowanie" mi nie wystarcza, ale znów bez schizy...
Dziewczyny, wielkie DZIĘKUJEMY ode mnie i Lenki.sliczna taka okraglutka miesięcznica:-)

Ostatnia edycja:
Kurcze dziewczyny, wtedy jak była akcja z panem Zbyszkiem byłam z młodym w szpitalu i minęło mnie to – wreszcie wiem o co chodzi, niefajna historia.

Tofika to byłby news w wiadomościach… 9 miesięczne niemowle pobiło matkę ;)

Net-ka po pierwszym spotkaniu powiedziałam podobnie „matko i córko ja z hip-hopowcem? NIE MA SZANS” no i 2 dni później spędził u mnie noc;) oczywiście z rączkami przy sobie;)

Lenko kochana rośnij mamusi i BB ciociom zdrowo!

Dorotar udusiłabym jakby mi ktoś nie przyszedł! To tak jakby nie okazał nic a nic szacunku do mojej pracy.

Pyszczek ja myślałam, że z wiekiem hh minie ale nie. Okay ja też lubię hh, szczególnie stare kawałki ale nie mam na to parcia, a on tak.
Tofika no to niefajnie, ale co ta teściowa dokładniej odwala?Bije Młoda?
Sosnowiczanka Nastazja
Pojechałam dziś do rodziców-nie ma to jak stołowanie się u mamy- i tata rozpalił w piecu, bo wiedział, że Antoninek będzie. Było cudownie, ciepło i błogo...aż nie chciało się wychodzić, w bloku zimno... brrr... a co do malowania się, to ja nakładam taki krem NIVEA brązujący powiedzmy. Za 15staka kupiłam i nie daję już podkładu, trochę różu na policzki, by wyglądać jak stara babcia i zaznaczam, że mam rzęsy. Wsio. Cienie nakładam od wielkiego dzwonu.

No i zapomniałabym....byłam na boisku, oczywiście drużyna mego męża dostaje baty ale to nic. Ksiądz proboszcz jak mnie zobaczył to wyrwal jak spriner do mnie, żeby poplotkować. Trochę z objechałam nowego księdza-brat księdza sędziował-też fajna dupa, tylko czemu oni wszyscy tacy mali...za mało mleka w dzieciństwie czy jak:szok::-D
Proboszcz chce by P trenował dzieci z oratorium. Hahahahaaha robił im w tygodniu treningi. P nie wie jak ma się wywinąć tym bardziej, że ja przyklasnęłam na to ;)
Oczywiście nowy ksiądz był cały czas pod moim opiekuńczym okiem...;-)
Już wiem co mi się podoba w nim... ma zarost, mocny, gruby-męski.
I się kur... tak głęboko patrzy w oczy... skubany :[

Ostatnia edycja:
Netka nie mogę czytać Twoich postów bo znów monitor oplułam :-)
Ty Grzesznico zostaw księdza w spokoju!!
no i Tofika zadała dobre pytanie- co on u Ciebie w oczach szuka?? ;-) a może nie w oczach... przyznaj, duży dekolt miałaś :-D

moje dziecko dziś oszalało- spało godz od 11 do 12 a później rządziło u babci. zasnął mi w aucie w drodze powrotnej i śpi do tej pory :szok: obudził się 10min temu, dostał mleko i śpi nadal :-)
ma dziś święto- dzień brudaska!!

ja oglądam boks w TV bo mój brat dziś walczy! denerwuję się jak cholera bo to pierwsza gala na której nie jestem (nie licząc walk w Kanadzie i Rosji)!
idę drinka sobie zrobić!! mocnego!!!

Zapomniałam rano o buziaczkach dla Lenki!!!:tak:

Moja dawna koleżanka żyje z byłym księdzem, chłopak jak miał sutannę to latał za dziewczynami okropnie, przystojny był-ale tez mały:-D, ona z nim wpadła w wieku 17 lat, potem drugi raz i wiem, że usunęła- pod jego presją, obecnie mają 2 dzieci i mieszkają w Hiszpanii...także na słowo ksiądz mam przed oczami tego typka tylko...

Ja już włączam piec, bądz Tz rozpala w kominku, jesteśmy ciepłolubni i zimą mam 25 stopni w domu, ale przez 5 lat w wynajmowanych mieszkaniach mieliśmy tak potworny ziąb, że powiedziałam- nigdy więcej!!

Ale dziś jestem zmęczona , pewnie zaraz do łóżka pójdę. Bartek śpi od 19...ciekawe o której rano wstanie:baffled:

Inka- to kciuki za brata!!!!!!!

My dzis zaczelismy grzac w domu, jednak nie chce zeby mi sie Q rozchorowal, a odpukac jeszcze nigdy chory nie byl, on duzo zasuwa po podlodze, wiec lepiej, zeby temp. w domu byla mimo wszystko powyzej 20st.

Phelania, to wiec objawy mam podobne do Twoich, zobaczymy czy upragnione dwie krechy sie pojawia, za tydzien powinnam miec juz @, pozostaje wiec czekanie eh ..

Co do makijazu, jak nigdzie nie wychodze, to odpuszczam, ale na codzien sie maluje, zajmuje mi to 2-3 minuty, uzywam kremu BB z Pat&Rub wiec sprawe podkladu mam z glowy, nie stosuje go, daje troche rozu na policzki, tusz do rzes, w samochodzie na swiatlach nakladam blyszczyk i tyle.

reklama
Tofika wszystkiego najsłodszego dla Lenki. Tak nawiasem mówiąc bardzo chciałam Lenkę ale jednak wybralismy Julke.

Ja dzisiaj też rozpaliłam już w piecu bo normalnie zmarzłam jak nie wiem.

Inka przypomniałaś mi o boksie miałam mojemu M. nagrać galę bo jest na 14 w pracy.

Do góry