reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Phelania- aż się wzruszyłam Twoimi fotkami maluszka w brzuszku- cuuuuuudo!!!!!!!!!!!!!

Widziałam urywki tego programu o nianiach, wydaje mi się, że to wszystko ustawki, choć oczywiście możliwe, że takie historie zdarzają się na prawdę.

Najlepszego dla Igorka!!!!

Tz kupił mi jeszcze na przeprosiny czekoladki i merci...był taki skruszony hmmm, pewnie nie chciał przegapić tego iż kończy mi się @:cool2:
Dobrze, że dziś piątek, choć weekend wcale odpoczynkowy nie będzie, ale mimo wszystko łatwiej jak wszyscy są w domu.
Nocka kręcąca, dwa razy jak się przebudziłam, to Bartek sobie stał:-p
Jak ubieracie teraz na noc dzieciaczki? W długie rzeczy?

hej

Igorku szczęscia i kupę radosci!!!! I oczywiście spoznione dla Bartusia :*:*:*

Milva moja miała dziś pajaca na długi rękaw, bawełnianego.. ale było tak zimno, a ona sie non stop wykopuje i postanowiłam że dzisiaj będzie spała w welurowym. Ja sama byłam mega seksownie ubrana do spania buhaha założyłam długie grube skarpety bo dzień wczesniej tak mi nogi wymarzły. Debile napisali ze puszczają wodę i zaczynają sezon grzewczy.. a jakoś chyba im nie wychodzi, w domu miałam 20 st!!! gdzie dla mnie norma to 24, nie lubię chodzić grubo ubrana.
Dziś mała ma bodziaka bez rękawów i dresik taki misiowy na sobie bo non stop gania po panelach.

Sto lat dla igorka!

Nawet nie probuje nadrobic bo nie mam kiedy :-( z dobrych newsow to raka nie mam aczkolwiek biopsje pobrali do zbadnia czy mam zadatki. Ogolnie hosterie odwalilam bo balam sie na maksa I powiedzialam ze biopsji nie chce, jak lekarz powiedzial ze zrobi pod ogolnym znieczuleniem to od razu sie zgodzilam na normalna procedure, dobrze ze A. byl ze mna.

A oprocz tego to Ben znow mega chory, od poniedzialku biegunka, wczoraj 10 kup, dzis od 6 rano juz dwe. Bylam z nim w szpialu w srode to jak zwykle naczekalam sie 2,5 godziny, zbadali, powiedzieli ze wirus I skoro dziecko radosne to przeczekac I nic nie podawac zeby wirus Sam sie wydalil do tego oczy ma tak zaropiale ale kropli tez mi zadnych nie Dali bo niby samo przejdzie jak wirus wyjdzie, normalnie porazka i strata czasu jak zwykle, przemywam mu rumiankiem wczoraj kupila sol fizjologiczna ale oprocz tego nie wiem co robic :-( do tego mega zmeczenie bo praca, brak snu I mam dosc :-(

Ahoj dziewczyny:)

Po wczorajszej cudownej nocy, dziś katastrofa. Ale to napewno ząb, bo ma tak spuchnięte dziąsło że wyczuwam palcem wielką górkę. W końcu o 3 chyba dałam mu paracetamol i zasnął. Teraz szaleje i domaga się walenia w klawiaturę, więc się zbytnio nie rozpiszę.
Milva- Ja ubieram długie body i długie spodenki z piżamki, a to dlatego że ostatnio pogryzły go bardzo komary a mój Adaś czy jest ubrany na długo czy na krótko to i tak wykopuje się spod kołderki. Adaś nie lubi śpiochów, więc musiałam zaopatrzyć się w tradycyjne piżamki.
Lece bo Adaś wyrwał drzwi szafki :szok:
Lysa- ja bym z tamtejszą służbą zdrowia nie wytrzymała. Niestety, pamiętam jak pisałyście o opiece w ciąży, ale żeby z dziećmi tak postępować na odwal to nie dla mnie. Chyba nie dla mnie emigracja! Zdrówka dla Benia..

Ostatnia edycja:
Czesc kochane:)

Piekny dzien sie zapowiada sloneczko swieci az milo sie w okno patrzy:)

Papayka
wielkie buziaki dla Igorka :))))

Milva Alankowi zakladam na noc body z dlugim rekawem i spiochy lub body z krotkim i pajac:)mSpi pod kocykiem, ale odkopuje sie...

Lysa zdrowka dla was, Biedny Benio, oby szybko przeszlo... No i zeby twoje wyniki byly dobre, trzymam kciuki:)

Wszystkiego co najlepsze dla Igorka!

Asko u Ciebie 20 a u mnie teraz 16!! Wieczorem było 18 ale zimna noc zrobiła swoje więc i ja seksownie do spania się ubralam- długie getry, bluza z dł rekawem i skarpety. Mlody już dawno śpi ubrany na długo i w śpoworku.
No i Moj Syn nadal śpi :-) obudził się o 7:40, zabrałam go do siebie, dałam soku i usnal po chwili.
Lysa więc dobra wiadomość! Teraz zbadaja wycinek ake na pewno nic złego nie wykaże.
Zdrowia dla Bena!!
Milva chyba Tz zrozumiał ze przegial. Choć chyba każda z nas zamiast czekoladek, przeprosin wolałaby by faceci szanowania nas i naszą PRACĘ w domu, przy dzieciach.
Phelania coraz bardziej zazdroszczę Fasolki. Choć to już mały człowieczek.

Mnie niestety znów cos łapie :-( ledwo co się wykurowałam to znów gardło boli i łamie mnie w kościach.

Milego dnia!

reklama
Witajcie!

Tak Was podczytuję i nie mogę wpaść w rytm pisania na głównym...

Milva, to przykre co Twój M. powiedział... niestety odkąd jesteśmy mamami, coraz więcej przykrości znosimy zaciskając po prostu zęby :( dobrze, że się zreflektował i przeprosił.
co do spania, ja Kubę ubieram z bodziaka z długim rękawem, rajtki lub półśpioszki (częściej ratjki), zapinam do w tescowy śpiworek (jest dość cienki i mięciutki) i przykrywam cienkim polarkowym kocykiem. U nas w nocy temp. waha się w granicach 21-22st.

Lysa, kurcze, niech ten los w końcu się odwróci i będzie ok, Nastazja ma rację, służba zdrowia na wyspach to jakaś tragedia, zanim trafiłam na BB, to myślałam, że opieka medyczna jest tam o niebo lepsza niż w PL, a tu taka niespodzianka... Buziaki dla Benia i cieszę się strasznie, że wybiki biopsji są pomyślne xoxo

Net-ka
, agentko jedna :) Ty z tym księdzme uważaj, moja koleżanka uwiodła księdza :) i teraz tworzą super fajną rodzinkę, z którą czasem na grilla lub piwko wyskakujemy, swoją drogą mają synka z grudnia 2011 :) urodził się w Wigilię :)

Wczoraj mój Kubinek postanowił w ogóle nie spać w ciągu dnia, będąc przy tym w swietnym humorze, śmiał się, jak szalony, uwielbiam go takiego :) Za to zasnął mi na piersi podczas wieczornego karmienia, spał od 19.30 całą noc i musiałam go obudzić na karmienie po 7 rano, jak wychodziłam już do pracy.

I coś jeszcze, mam przeczucie, że mogę być w ciąży. Za tydzień, półtora okaże się, czy mnie intuicja nie myli.

Ostatnia edycja:
Do góry