reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Nikuss ja bylam w grupie ktora rozkrecala kolesiowi firme dlatego mialam 8 zl Ci ktorzy przychodzili pozniej jak firma juz przynosila zyski dostawali 6 a ci ktorzy nie mieli papierka ze sie ucza dostawali 5 i zawsze starej ekipie mowil ze nie mamy sie chwalic ile zarabiamy bo po kazdej rekrutacji dawal ludzia coraz mniejsza stawke.
Prawda jest taka ze w dzisiejszych czasach jesli masz znajomosci to mozesz byc nawet po podstawowce i mozesz pracowac na dobrym stanowisku. Wiele firm nawet nie przeprowadza rekrutacji jak sa potrzbeni ludzie to pracownicy przyprowadzaja znajomych i tak leci.

reklama
asienka zgadzam sie z toba w wiekszosci tak jest ze jak nie ma sie znajomosci to nic nie dadza papierki. Moj A jest tylko po zawodowce a jest zaradny chlopak i ma dobrze platna prace a moja kolezanka ktora mi kiedys dogadywala ze ona by nie mogla miec meza po zawodowce ma faceta ktory skonczyl magistra na uw i siedzi i nic nie robi

DZien dobry!
najlepsze zyczenia dla Maluszkow Dorotyr i 27012!
Wczoraj dzien jakos minal, ale dzis slabo.... Maly jest marudny i nna dodatek od jakiegos czasu nie chce jesc zupki, ani kaszki - tylko cyc... Mam w zwiazku z tym dola - chcialabym zeby zaczal jesc inne rzezcy, a on mam wrazenie stracil nimi zainteresowanie.... Chcialabym moc zostawic go z mezem np na pol dnia...., a tak nie moge (nienawidze laktatora....)
Nastazja - gratuluje decyzji!
Sosnowiczanka, super, ze i ty i Alan jestescie zdrowi! (w koncu doczytalam....)
Asko - dopoki ktos nie posiedzi sam kilka dni z dzieckiem, to nie bedzie wiedzial jak to jest.... ostatnio moj maz (odpukac) wykazuje duzo zrozumienia i nawet chec pomocy....
Mla - nie mam wyboru... taka ma prace i koniec... z kasa jest ok, ale nie mam kiedy i jak (a ostatnio i ochoty - zapuscilam sie mocno) jej wydac....
MamoO - jak tam u was?
Aga - nie martw sie Olenka.... wszystko w swoim czasie... moj Maly tez np. jeszcze nie raczkuje.... co prawda siedzi i podnosi sie (przy sprzetach) do stawania, ale raczkowac nie chce.....

Ostatnia edycja:
Nastazja 12.12.2012- fajna data;-)

No niestety tak się porobiło w naszym chorym kraju, że studia nie dają żadnej pewności na pracę, mam wielu znajomych, którzy jako magistrowie robią kursy właśnie na kosmetyczki itp, aby mieć jakąkolwiek pracę...oczywiście jest wiele zawodów, gdzie bez wyższego wykształcenia nie przyjmą...

A mi mały o 5.40 pobudkę zrobił ach ale mi nie po nosie było, poleżalałam z nim do 6 oddałam go do babci a sama wstawiłam wodę na kawkę i ruszyłam do piwnicy po małe ciuszki po Kacperku bo obiecałam swojej szefowej pożyczyć dle dzidzi, a miałam tow niedzielę zrobić ale brak czasu.
Melcia świetnie w przedszkolu zostaje.
Jak Wasze dzieciaki w przedszkolu??
A a moja sąsiadka nie zadowolona z przedszkola, a to dopiero 3 dzień. Ech ludzie.
A jutro wyjazd z dziećmi i mamą do Wawy do alergologa, Amelka testy będzie miała robione i mały na wizyte. Mela już się cieszy, że będzie pociągiem jechać.
W Kaufie fajna promocja skarpetek dla dzieci, dla maluszków jak i dla większych dzieciaczków trójpak za 2.49, kupiłam Meli 4 tórjpaki, dwa na teraz i dwa większe na później ale za takie pieniądze nie mogłam nie wziąść.
A dla mojego maluszka ostatnio od znajomej 20 par dostałam skarpeteczek za darmo.

MAXXEL, KUPINOSIA czy u Was w przedszkolach u Oli i Marysi rodzice strasznie rozpaczających dzieci mogą w pierwszych dniach zostawać z dziećmi trochę czasu by się uspokoiły???

MALEŃSTWO no włosy odrastają ale raczej nie zaryzykuję i im tego nie zrobię, ściąganie koloru z prawie czarnego na rudy to już jest drastyczna sprawa dla włosów a jeszcze zrobić im teraz trwałą boje się, że mogą mi wypaść, a tego nie chcę bo za wiele ich nie mam a i zapuścić chcę a tak wolno mi rosną.

ŻABCIA ja po swoich dzieciach też nie widzę, że się zmieniają, rosną a jak kotś je zobaczy to też w szoku jest jak one rosną ale wystarczy popatrzeć na fotki i już widać jak nasze pociechy się zmieniaja.
No jednak na razie chyba odpuszczę jak napisałam MALEŃSTWU szkoda mi włosów.

NETKA hmmm solarium-marzy mi się, ale zawsze brak czasu i szkoda mi kasy a po jednym razie efektów nie będzie, zresztą nie wiem czy można jak się karmi piersia. Hennę robię sama ale regulacji już nie, jak sama wyrwe sobie jedną brew i łzy z oczu lecą.

SOSNOWICZANKA to daj nazwę tego płynu do włosów rozjaśnionych. Kurczę ale i tak trochę się boję, 2,5 miesiąca temu kolor ściągałam, myślisz, ze mogę zrobić trwałą??
Dobrze, że tarczyca w normie, my czekamy na wyniki mojej mamy.

Dziękuję za życzenia dla Kacperka, również życzę wszystkiego wspaniałego dla Karolci 270...

MŁA właśnie też chcę ufarbować ślubne buty ale nie są one skórzane i nie wiem jak to zrobić.

FREYIA popieram Twoje zdanie o studiach.

PYSZCZEK ja mam strach w oczach jak widzę te latające szerszenie nad naszymi głowami.
Co do nie sadzania w wózkach sklepowych wydaje mi się, że chodzi o to, żeby nie wsadzać dziecka do części zakupowej, przeceż po coś są dorobione w wózkach te siedziska dla dzieci.

VIOLETT a miałaś skierowanie od pediatry na pierwszą wizytę u alergologa??? Jeśli nie i jeśli to wizyta na NFZ to powinnaś wziąść takie skierowanie od pediatry.

PAPAYKA ale przecież nie każde dziecko musi raczkować.

Aga, Papayka, Kubuś też nie raczkuje, tzn na czworakach staje i przemieszcza się śmiesznym ruchem w tył, powiem, że świetnie sobie radzi, poza tym turla się i pełza koncertowo, ale w nie raczkuje, nie potrafi sam usiąść z siedzenia i sam nie staje, jedynie na kolanka. Ja się w ogóle tym nie martwię i nie przyspieszam jego rozwoju, nie stawiam go na siłę, jedynie trzymając pod pachami pozwalam mu poudawać, że sam chodzi, biorąc na siebie jego ciężar, ale on ma przy tym radochy, patrzy na stópki i biegnie jak szalony :)

Asko, mój M. ostatnio został z Kubą pierwszy raz sam na pół dnia, moja mama miała wyjazd, więc siłą rzeczy któreś z nas musiało wziąć wolne i posiedzieć z dzieckiem. I nie powiem, poradził sobie genialnie, ani razu nie zadzwonił, korzystał tylko z kartki, na której mu rozpisałam przybliżony rytm dnia małego. No i Papayka ma rację, dopóki ktoś sam nie posiedzi z dzieckiem, nie będzie potrafił zrozumieć jaka to jednak ciężka praca, nie tylko fizyczna, jak i psychiczna.

Dorota na pierwsza wizyte mialam skierowanie, i na wizycie lekarka powiedziala zebym zapisala sie na grudzien i wtedy zrobimy testy no i teraz sama nie wiem czy mam miec to skierowanie znowu czy nie?? Jak zapisujesz dzieci na kolejne wizyty to masz skierowanie nowe??
Wy do czd jezdzicie d alergologa?? jak sie nazywa lekarka?

VIOLETT jeśli na pierwszą wizytę u alergologa baaa czy nawet innego lekarza miało się skierowanie na następne wizyty już nie potrzeba. Nie nie my nie do CZD, pisałam już my jeździzmy na Banacha do dr.Sieradzkiej-alergolog, pulmonolog i pediatra.

Co tu taka cisza??

Witam Was
Najlepszego dla Karolci i Kacpra!
Mlody po obiedzie więc teraz tylko my. M myje auto a ja odpoczywam bo albo mnie wczoraj przewiało przy myciu okien albo źle spalam.
Ja zapisałam się na studia mgr ale nie wiem czy się zdecyduje. Papier nic mi nie da ale chciałam dla siebie.

reklama
Najlepszego dla Karolinki 2701.. i Kacperka Dorotar:*:*:*
Dorotar, u nas nie mogą rodzice zostawać z dziećmi..ale na 100% tego nie jestem pewna, bo Marysię odprowadza S...
Freiya - nie pamiętam, chyba Ty coś o tych studiach pisałaś..no niestety i ja się pod tym podpisuję, że "papierek" po studiach bardzo często jest po to, by go schować do szuflady.. Ja kończyłam Politechnikę Śląską (mgr inż.) - po co?? Strata 5 lat, bo i tak nie pracuję w zawodzie..

A ja się w końcu zmobilizowałam i zapisałam do dentysty(na piątek na 18.00):-) Ciekawa jestem, jak wypadnie przegląd uzębienia..

Do góry