reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Dorotar to niezlą mialas przygodę, wiem co to znaczy brak prądu w zakladzie fryzjerskim... I milo ze strony sąsiada ze was poratował:)

2701
super ze remont posuwa sie do przodu, zawsze to szybciej wyprowadzicie sie od
"ukochanej mamusi"

Zabcia ja tez bym myslala ze to ospa, ale fachowcem nie jestem... Mam nadzieje ze to jadnak nic powaznego.

Alan juz spi, mam nadzieje ze noc bedzie ladna jak wczoraj bo ostatnio dal nam niezle popalic. Wogole to usnął u dziadka na rękach, wiec nawet go nie kąpalismy, tylko do łóżeczka i spi:)
A wogole to wczesniej bylismy na zakupach w Plejadzie i widzielismy tesciową naszej celebrytki Sosnowieckiej, Wasniewskiej :baffled:

Idę spac moje drogie, spokojnej nocy :)

reklama
Młody wieczorem tak szalał po łóżku że usnął ładnie sam, bez marudzenia i już 40 min sobie ładnie śpi. Oby nocka była lepsza niż poprzednia. Ja już nie wiem czy to zęby czy co.. Ale jeśli tak, to ja chyba zwariuję zanim te mleczaki wyjdą wszystkie. Co do włosów - też mamy już sporo, ale takie jasne, ze z daleka nie widać :p
M. w pracy- szef zaproponował mu, że jak potrzebuje pieniędzy to może dorabiać weekendami. Póki co są z niego bardzo zadowoleni. Nawet nie wiecie jak mnie to cieszy, a jego podbudowuje. Tyle czasu był bez pracy, z tej bezsilności popijał, w szpitalu był dwa razy, ale teraz widzę, że skupia się na pracy i bardzo odżył.
Jakoś nie chce mi się spać.. ale muszę bo znowu trzeba będzie wstać pare razy..
papapapa

Wpadłam na chwileczkę powiedzieć że byliśmy w szpitalu i Maciuś ma ospę dostaliśmy płyn do smarowania i w razie gorączki paracetamol. Tak mi jest szkoda Maciulka ma więcej krostek niż na zdjęciach wysmarowałam go tym białym płynem ale biedaczek płakał no i dałam paracetamol bo temp rosła miał 38.5 a ja wolę na więcej nie czekać. W razie co mamy iść we wtorek do swojego lekarza GP bo poniedziałek wolny. Lekarz pytał czy mały kaszle ale nie kasłał a po powrocie do domu zaczął ale osłuchał go i nic nie stwierdził. Po przytuleniu do mnie Maciulek usnął mam nadzieję że nocka minie dobrze.
Napisałam do koleżanki co jej małą pilnuje i co się okazuję mała ma nóżki w krostkach chyba też ją wzięło.

Żabciu życzę szybkiego powrotu do zdrowia Maciusiowi!! niech się dzielnie trzyma i nie da chorobie!!
ciekawe tylko kto kogo zaraził i czy inne dzieci z kręgu Waszych znajomych też się zaraziły!

Dzien dobry!
Zabciu, zdrowka dla Maciusia!
Pyszczek, spoznione, najlepsze zyczenia dl Krzysia!
Agniesia, Inka, Majeczka - zdrowka i buziaczki dla waszych Maluszkow!
Przylaczam sie do grona niewyspanych.... pobudka co godzina i juz od prawie godziny nie spimy na dobre....
Dorotar - wspaniala sesja, wspolczuje przygod z Amelka.....
Aga - co do tesciowej - rzadko ktory facet obiektywnie patrzy na swoja mame... Zobaczymy jak to bedzie z naszymi dziecmi;)
MUsze spadac, Maly sie awanturuje.... sorry, ze nie wszytskim zdolallam odpisac....
Milej niedzieli!

Mla - jak tam wasze krostki?

Ostatnia edycja:
Adaś po wieczornym szaleństwie nawet ladnie spał.. I co z tego gdy ja nie mogłam najpierw zasnąć, a później się ciągle budziłam. Już chyba nie potrafię normalnie spać. M. jeszcze śpi , wrócił bardzo późno, a ja już miałam pobudkę i siedzę z młodym.
Pogoda dziś niezbyt, leje, wieje.. Pewnie cały dzień w domu nas czeka :baffled:
Żabcia- zdrówka dla Maciusia.

Dzien dobry
Najlepszego dla naszych 8 i 9 miesieczniaków :-)
U nas jak na złość pada od rana!! A chcieliśmy iść na te koncerty :-(
W nocy już nawet nie wiem ile razy wstawałam ale wiem jedno, że zdecydowanie za dużo!!!!
Mlody ogląda wlasnie bajkę a mama popija kawę.

Milego dnia!

Spóźnione życzenia i ode mnie- Gabrysia, Krzysiu- wszystkiego naj!

U nas nocka też nie najlepiej, ale górna lewa jedynka jest już prawie z nami;-)Mimo wszystko muszę stwierdzić, że ząbkowanie u Bartka jest znośne, nie ma temperatury ,marudzenie do zniesienia- oby się nie zmieniło ;-)
Pada i pewnie też czeka nas nudny dzień w domu...

Zdrówka dla Maciulka!

NIKUSS super, że chrzciny już zaklepane.
Trochę dziwne z tymi znajomymi bo o ile mi wiadomo by wziąść ślub trzeba mieć bierzmowanie.
Mój kuzyn się zaręczył i też nie miał bierzmowania a żeby mogli wziąść kościelny ślub musiał się wybierzmować. bo nie było innej opcji.
Dacie radę z szybkim chrztem na pewno.

MŁA i wiadomo co Emilce??
O kolejny ząbek-gratulacje.

INKA bo księża czasami przeginają z tymi całymi formalnościami.

PYSZCZEK gratki zębolka.

Wszystkiego naj dla sobotnich i niedzielnych maluszków.

ŻABCIA grrr ale Maciuś zrobił Wam wczoraj pobudkę, że tak powiem gównianą.
Zdrówka.

Mały ostatnie kilka nocek źle sypia. Dziś leje a mieliśmy po południu na dożynki jechać, mam nadzieję, że do tego czasu przestanie przynajmniej padać.

270.. gratuluj nowych postępów Karolinki i życzę szybkiej przeprowadzki.

AGA gratuluje dwójeczki.

NASTAZJA dobrze, że M w pracy się sprawdza i wasze kłopoty się kończą.

Mały od mkilku nocek źle śpi, płacze chyba kolejne zęby idą.
A dziś leje od rana a po południu na dożynki mieliśmy jechać mam nadzieję, że przestanie padać.

Ostatnia edycja:
reklama
hej, u nas pogoda straszna, a mieliśmy iśc popoldniu do lasu na plac zabaw :( szkoda, wszystko mokre... mam nadzieję, że za tydzien będize lepiej :D wczoraj wybraliśmy sie na spacer w nowych butach :D rozmiar 20- wielka stopa po mamusi ;D nawet wóżka nie braliśmy, zrobiliśmy rundkę op alejce i wróciliśmy do domu. Miki ładnie dreptal trzymany za ręce, ale oczywiście było mase przerw na oglądanie kamyczków, mróweczek, patyczkow i wszystkich innych pierdółek ;p

żabcia: oj, to poważna sprawa...ale dobrze, że wiadomo co i jak i macie już leki! Trzymam kciuki za dzielnego Maciusia! niech szybko mu przechodzi!
nastazja: super, że w pracy tak go doceniają :D fajnie słyszeć, że wreszcie ktoś się poznał na jego zdolnościach i że się dobrze układa
sosnowiczanka: trzeba było o atograf poprosić :rofl2:
2701 : fajnie, że jeszce chwilka i będziecie już "u siebie"
aga: szkoda rezygnowac z przstrzeni... świetnie Cie rozumiem, bo kiedy tylko mogę uciekam do mojego ojca w beskidy- mają działkę pod samymi górami i Miki cąłe dnie spędza na świeżym powietrzu, a nie tak jak tutaj...

Do góry