reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Cześć Dziewczyny,
Wstaliśmy dziś o 7:15, później codzienne rytuały- nocnik, maniek złota rączka, mleczko i teraz poszedł z dziadkiem i kuzynką na mały spacer a ja farbuję włosy, bo już wyglądały fatalnie. M. idzie do pracy, a my jedziemy odwieźć siostrzenicę do domu i wpadniemy do mojej babci.
Mój M. nie powiem żeby nie był pracowity. Wszystkie męskie prace wychodzą mu świetnie. Ze względu na to że naprawdę dużo siedzi w pracy- trudno żebym wymagała żeby jeszcze ugotował obiad- ale to też potrafi :tak:
Z takich typowo domowych prac- mogę liczyć na niego w pomywaniu naczyń. Jeśli chodzi o Adasia, to jeśli poproszę o pomoc to pomaga, ale już chyba oboje wychodzimy z założenia, że jeśli ja jestem to szybciej sprawniej i lepiej będzie gdy ja go przewinę, przebiorę czy przyszykuję jedzenie.

izi- gratuluję nowego samochodu :) to się nazywa prezent..:tak:
inka- oby szybko Aleksy się wyleczył , trzymam kciuki, bo wiem co to za paskudztwo :*

reklama
Buziaczki dla Lenki !
Tofika- co u Ciebie ?
Izi- gratuluje autka !
Inka- oby Aleks szybko pozbył sie tego dziadostwa !
Netka- może do piwnicy wystarczy wpuścić kotka :)

Mój w domu i przy dzieciach robi wszystko ...sam z siebie. Z pracy wraca wcześnie bo już po 14ej. Nie dopuszczam go tylko do prania bo nie wie co farbuje i ostatnio załatwił mój ulubiony biały stanik. Nie lubię też jego rozwieszania prania- jak psu z gardła. Moje też jest prasowanie i i tak czasami mężuś żartuje że wziął sobie hrabiankę z Warszawy to musi teraz zasuwać, ale jak mam stanąć w prawdzie to faktycznie bywam wygodna co nie znaczy że nie dbam o dom i domowników. Zwyczajnie mnie wyręcza a ja mam więcej czasu dla dzieci i siebie.

Kasia od paru dni powtarza ciagle ku- ku jak kukułeczka :-)

Tofika, buziak "urodzinowy" dla Lenki! :* :)

Kupinosia, mój wiecznie ma problem z naszym praniem co jest ciemne a co jasne. Nie wiem, jak można rozważać wypranie granatowego ręcznika z jasnymi rzeczami :/ ;p
Dodam jeszcze, że jego brat też ma "problem" z kolorami i nazwałyśmy ich ze szwagierką Braćmi Daltonami :D

Izi, gratuluję nowej bryki! :D

Inka, skoro diagnoza jest dobra, to na pewno skóra Aleksego szybciutko wróci do normy :)

Milva ja bym wygrawerowała numerek w zależności od tego które to urodziny np "28" albo "32" ;) Dla postronnych byłaby tajemnica co to za cyferka a siostra zawsze wiedziałabym kiedy dostała bransoletkę :)

Dzien dobry
Lenko najlepszego!!
Asko dzieki, już po 1 dniu kuracji jest dużo lepiej, czyli te 98zl wydane na maść i syrop jednak nie zostały wydane na darmo. U nas jest syrop Flumycon i maść travogen. Ew. Kwas borny do przemywania!
Najbardziej się boje ewentualnych powikłań bo grzyby działają na CUN :-( ale jestem dobrej myśli!

Inka co to jest CUN? Biedny Aleksy :( Ale szczerze mówiąc jak sobie go wyobraziłam jako tego ślimaczka na podłodze to wydał mi się rozkoszniutkim ślimaczkiem ;) Na pewno będzie dobrze i szybko uporacie się z tym dziadostwem!

Czesc kochane. U nas zle;( Nocka fatalna, mlody budzil sie co godzine, dwie. Wkoncu wzielam go do nas. Spal co prawda do 7 rano, ale wstal z gorączką :((:)sad: Teraz M pojechal z nim do pediatry. Az mnie serce bolalo gdy widzialam go rano takiego smutnego, bawic sie nie chcial ani nic :(

Ankubator usmialam sie z tego kalafiora, dobre :-D

Izi gratuluję autka, Oby czesciej M takie mile prezenty Ci sprawial:)

Mój M w domu sprząta, moze nie jakos wybitnie, ale sprząta. Potrafi odkurzyc i umyc podlogi, wytrzec kurze, gotowac. Wszystko co potrzeba zrobic wokol domu tez potrafi. Nie umie tylko włączc pralki, no ale coz nikt nie jest idealny :)

Tofika zdrowka dla Lenki:*

Milva a ma siostra dzieci(dziecko) Moze wlasnie imię dziecka? Ja mam dwie zawieszki: serce z imieniem męża i z tylu data naszego slubu, oraz zawieszkę chlopca no i tu wiadomo z jednej strony Alan z drugiej data urodzin:)
A moja kolezanka ma jeszcze na takiej zawieszce wygrawerowaną swoją grupę krwi :)

reklama
Hej Mamuski,

Ale duchota:confused2:młody mi zrobił pobódke o 6.30 i nie ma spania,dopiero teraz go znurzylo ,nakramilam go przebrałam i polozylam spac.Dzis z M siejemy trawke ,wiec musze go budzic ,musimy wybrac zdjecia ze studia i odbiór w piatek:tak:No i co najwazniejsze wczoraj zamowilam zmywarke przez neta ,i dzis zapewne bedzie odbiór juuuupiiii wreszcie bo juz mam dosc tym bardziej mamy szambo a jednak zmywarka mniej tej wody zużywa...

Sto lat dla LENKI!!!!

Sosnowiczanka
- moze to te cholerne ząbki?Bidulek kochany...

Inka- zdrówka dla Aleksego aby przeszlo te zapalenie...

A ja jutro mam wizyte az sie boje.... na 13 czeka mnie ginuś...

Buzka kochane

Do góry