reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Buziaczki dla Igorka !
Papayko- proszę o fotki synusia :-)
Freia- trzymaj sie i oby udało sie załatwić na refundacje !
Dorotar- to wzajemnie ! u nas czwarta ;-)
Milva- mała bajek nie ogląda, raczej nie gapi sie w tv
Asko- moja teściowa ma działke ogrodniczą i wszystkie przetwory nam sama robi. Bierze klucz od naszej piwnicy i sama nawet na półkach układa ale to w ogóle rodzina pracoholików. ;-)

Mnie też sie podoba stolik ten co wkleiła Asko ale tak sie zastanawiam... Dla starszej nie kupowałam dochodząc do wniosku że wolę mieć te wszystkie zabawki z panela ale osobno niż jeden spory grat. Oddzielnie łatwiej poupychać do szafek aczkolwiek zwykle w sali zabaw interesowała sie takimi stolikami, może właśnie dlatego że w domu nie miała ?

Mój M od początku nie miał problemu z przewijaniem dziewczynek. On w ogóle jest upierdliwie dokładny i poukładany ze wszystkim aż mnie to w kurza czasami.

reklama
kupinosia to macie full serwis z tymi przetworami , ja czasem od tesciowej cos zwinelam, kiedys moja mama robiła duzo ale przestała, bo polowa sie marnowała a teraz jak mam małe dzieci i męża ktory to pożera to aż miło jak uciekają słoiki kolejne.
a co do stolika to nie jest duzy nogi mozna odczepic i schowac moze byc sam panel, da się upchac a naprawde na brak miejsca to ja moge narzekac.

żabciu stolik jest extra mowi po polsku jak nacisnie sie pianinko to gra, na zwierzątka to albo wydaje odgłos zwierzaka albo mowi jaki to kolor na klocku, jak obraca się motylka to mowi cos o motylkach, jak zmieni sie okienko dzien na noc to mowi czas spac dobranoc itp itd, jak jezdzi sie ciuchcia to wydaje dzwięki pociągu w "kołowrotku" szeleszczą kuleczki, naprawdę jest wart swojej ceny:) my poki co korzystamy z samego panela bo mała przy nim staje a jest lekki więc leci z nim.
kota moja karola tanczy dupcią podskakuje na siedząco:) haha pewnie by super razem z Kubusiem wyglądali tak podrygujac

Milva i Mła my mamy pchacz- Fisher Price i Ninka się nim zabawia czasami. Niestety jeszcze nie wstaje więc bawi się nim tylko na siedząco. Co do bajek oczywiście czasami się zagapi ale nie ogląda. Poza tym woli Vive i teledyski jak Emilka Mły!! Uwielbia tańcować z mamą lub tatą. Czasami siedzi obok mnie i dupa jej podskakuje w rytm muzyki ;):-D
Mła skoczek w sumie też mógłby być dobry ale na chwilę, masz racje. Myślałam dziś o nim jeszcze rano, bo Ninka nie pełza, nie wstaje i może to ją by trochę ruszyło, zobaczyła by, że ma nóżki ale kurde przypomniałam sobie, że za 1 razem(jakieś kilka miesięcy temu) zrezygnowałam z niego, bo Nina ma asymetrię i skraca prawy bok, więc jakby w nim siedziała, jej wada postawy by się pogłębiała. Bezpieczniej będzie jednak ten stolik kupić.
Żabcia ten Wasz pchacz zajefajnie wygląda i sama bym się takim pobawiła. 3 tygodnie temu dostaliśmy pchacz dla Ninki więc szukam czegoś innego.
Aśko ten stolik jest zajebisty, oglądałam dziś rożne przez godzinę i ten dodałam do ulubionych. Będę musiała przysiąść, przeczytać jeszcze raz i zakupić.
Sosnowiczanka no widzisz, ja mam takiego teścia, że zrobi coś z niczego, poza tym ma ogromną wiedzę jeśli chodzi o sprzęty elektroniczne. Jak chcę coś kupić to mu mówię i zawsze wynajdzie najlepszą ofertę, najtańszą i najbardziej na czasie. DORADZI, NAPRAWI. FULL SERWIS. W sumie żałuję, że się za niego nie wzięłam. Mój mąż to w domu tylko wszystko psuje i więcej strat niż zysków i pożytku z niego. Muszę wystawić teściom reklamację. Co ja wzięłam....Masakra.:-D

Ostatnia edycja:
Net-ka, a nie masz kogoś znajomego, kto ma skoczka? Mogłabyś pójść z małą, wsadzić ją i zobaczyć, jak reaguje. Albo nie! Mam lepszy pomysł! Idź do sklepu, każ sobie rozłożyć i testujcie. Następnym razem to samo w drugiem sklepie itd. :D Mała się wyskacze, a Ty nie wydasz ani grosza :D
Wiesz, ja wierzę w to ustrojstwo, bo widziałam jak szybko Misia zaczęła pracować nogami, ale też nic na siłę. Jeśli macie problem, który może się przez to pogłębić, to żaden skoczek nie jest tego wart.

Mła dzięki za info – musze odszperać umowę ale coś czuję że to był styczeń 2013. No nic – bez żalu się pożegnam :)
Papayka my też sami do piątku! Jestem z Tobą ;)
Sto lat Igorku!
Violett skoro Twój wiesza pranie to się nie dziwie że i przewija. Zamień się chociaż na tydzień mężami prooooosze;)
Kupinosia zazdraszczam przetworowej teściowej, mooja też tam coś niby robi ale malutko więc raczej nie zapasy zimowe tylko takie 2 tygodniowe będą
Krzyś trochę za mały na stoliczek - jeszcze sam nie siedzi a co dopiero się wspiąć do niego ale podoba mi się strasznie.
U nas duchota masakryczna - ledwo żyję

przyślijcie trochę tego deszczu bo u nas duchota i słońce praży na całego - w aucie pokazuje mi 39 stopni.
co do pchaczy i stolików się nie wypowiem bo nie używałam i nie używam.
To jadę dalej do pracy-ehh

hej laaleczki:))
mła u nas tez Zuza woli teledyski:)) i ma straszna faze na tygryska z kubusia puchatka jak go gdzies zobaczy to pokazuje palcem i krzyczy ooo:D
asko mi po glowie tez wlasnie chodzi ten stolik i tak sie zastanawialam czy ten czy inny ale ty juz mi rozjasnilas ta sprawe:))
freiya dobrze ze nie gips i oby udalo ci sie zalatwic ta refundacje:))
sto lat dla igorka i wczorajszej Ninki:**

pytanie do mam ktore wyrabialy dowody maluszka:)) czy potrzebne sa oboje rodzicow? czy dziecko tez musi byc? i czy wniosek jest taki sdam jak dla doroslych?

Pyszczek, jeśli firma chce Cię mieć w odwodzie nie ma przeszkód, żeby po skończeniu tej umowy podpisać kolejną i kontynuować wychowawczy (bez powrotu do pracy). Jednak firma musi chcieć.... ;)

Malenstwo, u nas hitem jest piesek, taki co to go nikt nie widział, bo zawsze pytamy "Gdzie był piesek?" i mała patrzy na nas, a potem na okno i robi "aooo aooo". Ale co to za piesek i skąd go teściowa wymyśliła to nie wiem :D Dzięki temu mogę robić Miśce fotki, bo zwykle odwraca głowę, a jak zapytam o pieska, to patrzy przez chwilę na mnie ;)

Aaaa i jeszcze zdradzę Wam, jak zrobić, żeby dziecko witało nas po pracy z piskiem radości i głośnym śmiechem!
Moja córcia łączy już trzaśnięcie drzwiami i zgrzyt klucza z czyimś przyjściem. Wczoraj kiedy wróciłam słyszałam jak M do niej mówi "Słyszysz, że ktoś przyszedł? Kto to?" no i nagle wyskoczyłam zza drzwi z okrzykiem "AKUKU!!!!" była taka radocha, że szok :D Aż mała zrobiła kupala z tego napięcia i rozluźnienia jednocześnie :D

Ostatnia edycja:
haha mła juz sobie wyobrazam Ciebie jak wyskakujesz za tych drzwi:D
fajnie ze nasze dzieciaczki juz takie kumate :) Zuza mnie zaskakuje kazdego dnia:))dzis jak jazdlam sniadanie to musialam jej wszystkiego dac sprobowac bo wolala am a jak nie chcialam jej dac kawy sprobowac to taka mine robila smieszna:D

reklama
My juz po spacerze, dzieciaki spia, obiad mam z wczoraj wiec moge poleniuchowac troche:)

Freyia mam nadzieje ze jakos zalatwisz sobie ta refundacje. Trzymam kciuki. Powiedz mi jak jestes jutro w pracy?? w jakisch godz?

Kota, Asko moj Fabian tez tanczy na siedzaco podskakujac pupa:) Czasami sie tak przemieszcza do celu:p

Pyszczek facetem sie nie zamienie nawet na godzine bo kto mi powiesi pranie, zrbi w weekend sniadanie do lozka i zajmie sie dziecmi jak ja spie??:)
Ale tak na serio, dlugo mu zajelo wbicie do swojej glowy ze np spodni jeansowych nie pierzze sie z bialyki koszulkami:) Teraz juz wie ze sie pierze kolorami:)

Haha ja tez sobie wyobrazilam wyskakujaca Mła zza drzwi i okrzykiem "akuku" az sie smiac zaczelam:)

Do góry