27012701 ja też bym się z miłą chęcią z Wami spotkała jak bym była w PL bo do Łańcuta mam z jakieś 60-70 km więc to żaden problem by nie był ale niestety na razie jestem w UK :-(
Mła to chociaż miałaś sie z czego pośmiać a ja aż wróciłam i przeczytałam swój post co tam napisałam i też zaczęłam się śmiać jak to brzmi
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
Mój Maciulek już piję z takiego kubka pierwszy raz pił jak miał 4 miesiące :-)
A co do smoczków to my mamy do butelki Avent 3+ ale nie będę kupować większych tylko mam sporo 2 i dorobię 2 dziurki do nich bo tylko się różnią ilością dziurek niczym więcej.
Phelania mi się wydaje że to nie chodzi o zgryz tylko o przepływ ale to tylko mi się tak wydaję nie jestem pewna =P
Byliśmy z Maciulkiem na zakupach nakupiłam deserków i obiadków na zaś jakby mi się gotować nie chciało albo byśmy gdzieś jechali, dokupiłam smoczków bo to jakiś chodliwy towar nie wiem co się z nimi dzieje.
Wróciliśmy do domku po 20 wzięłam wózek i poszliśmy do sklepiku w pobliżu po browarki dla M a dla mnie doładowanie telefoniku. Maciuś walczył nie chciał iść spać ale zostawiony sam sobie w kojcu poległ i śpi od 30 min.
Jak ja nie lubię jak na forum robi się nerwowo wszystkie jesteśmy mamami i wiemy co jest dobre dla naszych pociech ale jeżeli ktoś ma inne zdanie to ja się cieszę jak mogę je usłyszeć bo mogę się wiele nauczyć.
Ja też się przyłączam do tych opalających się na raczka potem cierpiących i obłażących ze skórki.
Co do nakryć główki to ja w cieniu nie zakładam czapeczki chyba że jest wiatr to wtedy a wyczytałam że "
w gorące dni należy założyć dziecku cienką czapkę lub chustkę, ale tylko jeśli będzie bezpośrednio narażone na słońce (jeżeli dziecko będzie przebywać w cieniu, czapka może utrudnić eliminację ciepła przez skórę głowy i doprowadzić do przegrzania, dlatego nie należy jej zakładać)."
Uciekam włączyć sobie wodę na grzanie żeby się wykąpać.